• BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Cizre’de sokaklar çukur ve tozdan geçilmiyor

03 Eylül 2025, Çarşamba 13:32
03 Eylül 2025, Çarşamba 13:32
Cizre’de sokaklar çukur ve tozdan geçilmiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cizre’de cadde ve sokakların adeta köstebek yuvasına döndüğünü beliren vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığından şikâyet etti.

Şırnak Cizre’de daha önce var olan çukurlar ile doğal gaz çalışmaları sonrası kapatılmayan çukurlar yüzünden cadde ve sokaklar köstebek yuvasına dönüştü. Kapatılmayan çukurlar sürücüler için adeta çileye dönüştü.  Çukurla beraber oluşan toz ise, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Soruna çözüm bulunması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yolların bir an önce yapılmasını istedi.

Sokaklardaki çukurların Cizre’ye yakışmadığını belirten Murat Özkaya, “Ben Van’dan geldim buraya. Sokakların hali ortada çok rezil sokaklar var. Cizre’nin şu sokaklarını gördükçe çok üzülüyorum. Belediye hiç mi çalışmıyor, hiç mi bir alt yapı sistemi yok? En işlek caddelerinden birisi olmasına rağmen hiçbir bakımı yok. Cizre’ye yakışan bir tablo değil.” dedi.

Doğal gaz çalışmaları sonrası sokakların bu hale geldiğini aktaran Muhammed Çümlek, “Caddenin halini görüyorsunuz. Bir buçuk- iki aydan beridir bu halde kimse gelip çözüm bulmuyor. Millet sokaklara çıkamıyor. Her yer çukur ve su ile dolmuş. Çukurlara için bir çare bulunması lazım. Belediyeye çağrıda bulunuyoruz. Burada doğal gaz çalışması yapıldı. Çalışma sonrası oluşan çukurlara kimse müdahale etmedi. Bir gün gelip kaldırımları düzelttiler. Sonra cadde bizim işimiz değil, deyip gittiler. Sonra kimsede gelip yapmadı. Bu halde bırakıp gittiler.” ifadelerini kullandı.

Sokak ve caddelerin köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen İbrahim Gümüş, “Sokaklarımızda değil araçlar artık insanlar geçemiyor. Belediyemizden duyarlılık istiyoruz. Belediyemiz mümkün mertebe araçlara zarar gelmeyecek şekilde yolları düzetmeleri lazım. Gerçekten bu çukurlar ve toz için halkımız çok mağdur. Çukurlardan dolayı araçlar zarar görüyor, lastikler aşınıyor, araçlar tamirden çıkamaz oldu. Mümkün mertebe belediyenin bir çare ve çözüm bulmasını istiyoruz. Ayrıca çukurlardan dolayı çok fazla toz var. Şu an toz artık tehlikeli bir duruma geldi. Sokaklarımız, caddelerimiz köstebek yuvasına dönmüş durumda. Belediyemizin bu konuda acil çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Tele 1 Televizyonu Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltında

Türkiye, İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

Türkiye İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

İstanbul'da trafik kazası: 4 yaralı

Meteoroloji’den uyarı: Batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Erzurum'da korkutan deprem

Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tele 1 Televizyonu Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltında

Türkiye, İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

Türkiye İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

İstanbul'da trafik kazası: 4 yaralı

Meteoroloji’den uyarı: Batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Erzurum'da korkutan deprem

Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor