Cizre'deki kitap okuma yarışmasında 1 milyon 862 bin sayfa okundu

Tarih: 23.05.2025 20:59 Güncelleme: 23.05.2025 20:59
Cizre
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

​​​​​​​Şırnak Cizre'de okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 7'den 70'e Okuyan Cizre" kitap yarışmasında, ilkokuldan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaş kitaplarla buluştu. Proje sonunda 70 kişi ödül almaya hak kazandı.

Cizre Kaymakamlığı öncülüğünde ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, İlkokul, ortaokul, lise, özel eğitim ve yetişkin kategorilerinde düzenlenen yarışma kapsamında toplamda 1 milyon 862 bin 240 sayfa kitap okundu. Cizre'nin en kapsamlı projeleri arasında yer alan yarışmada, yazarların eserleri ilgiyle okunarak büyük bir katılım sağlandı.

“Kitap okumak gençlerimizin zihin dünyasının ufkunu genişletiyor”

Ödül töreninde konuşan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, mukaddes kitap Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin 'Oku' olduğunu hatırlatarak , "Burada göreve başladığımızda birçok projeyi değerlendirdik ancak ilk projemizi kitap okumakla başlattık. Kitap okumanın gençlerimize verebileceğimiz, onlarla beraber yapabileceğimiz en güzel iş olduğunu düşünüyorum. Kitap okumak gençlerimizin zihin dünyasının ufkunu genişletiyor. Bu projede de gördük ki okumaya ciddi anlamda sarıldıktan sonra gelişimlerini bütün öğretmenlerimiz ciddi anlamda fark ettiğini, kitap okuma kampanyasının başı ile sonu arasında gençlerin kendilerini ifade edebilme kabiliyet ve yeteneklerinde bir fark olduğunu söylediler. Bu bizi ziyadesiyle mutlu ve mesut etti.” dedi.

“Proje sonunda 5 kategoride 70 kişi ödül aldı. 1 milyon 800 bin kitap sayfası okundu”

Projenin gelecek yıl daha geniş katılımla devam edeceğini söyleyen Kaymakam Baycar, “Nihayetinde bu proje sonunda dereceye giren gençlerimiz oldu. Onlara hediyeler hazırladık ama şunu içtenlikle söyleyebilirim: Kitap okuma yarışmasına katılan her bir birey, her bir fert yarışmayı baştan kazanmıştır. En güzel hediye okuduğunuz kitaplardır. Dolayısıyla hiçbiriniz en ufak bir hüzün içinde olmayın, hepiniz kazananlarsınız. Tabii ki bu yarışmaya katılıp kitap okuyan gençlerimizi de tebrik ediyorum. Bugün 70'e yakın gencimiz ödül almaya hak kazandı. Çok güzel bir yarışma oldu. Veliler, öğretmenler, memurlar, polisimiz, jandarmamız herkes kitap okuyacak ve bu projenin ikinci etabını gelecek yıl inşallah planlayalım. Çok daha geniş katılımlı bir projeyi inşallah önümüzdeki sene yapacağız. Proje sonunda 5 kategoride 70 kişi ödül aldı. 1 milyon 800 bin kitap sayfası okundu. Bu bizi daha çok sevindirdi. Kitap okuyan, teşvik eden ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Cizre Gençlik Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Aktuğ ve ilçe protokolü katılarak dereceye giren katılımcılara ödüllerini takdim etti. (İLKHA)

Bakan Işıkhan: 5 immünoterapi ilacı geri ödeme listesine alındı

Azerbaycan ile BAE'den Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşması

İletişim Başkanlığında görev değişimi

Tayvan’da savaş senaryolu Han Kuang tatbikatı başladı

Trump'ın gümrük tarifesi kararı Lesotho ekonomisini felce uğrattı

Dışişleri Bakanı Fidan, Malezya'ya gidecek

Tır şarampole devrildi: 2 ölü

ABD’de kızamık vakaları 33 yılın zirvesinde

Kanada’da 2 uçak havada çarpıştı: 2 ölü

Kenya'daki protestolarda 31 ölü, 107 yaralı

Ramanlı: Siyonist rejimin amacı, şartlar ne olursa olsun Filistin topraklarındaki işgalini sürdürmektir

Çınar'da yabani domuz sürüsü görüntülendi

ABD'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Kontrolden çıkan otomobil köprüden uçtu

Siirt’te bitkisel üretim alanlarında hastalık ve zararlı takibi sürüyor

Kırklareli'nde orman yangını

Bursa'da orman yangını

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu

Gazze'de can kaybı 57 bin 680’e yükseldi

Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

Suriye'de orman yangını kontrol altına alınamıyor

Ensarullah, işgal bağlantılı bir gemiyi daha batırdıklarını duyurdu

Güney Kore'de sıcak çarpması sonucu 7 ölü

Hamilelik öncesi diş hekimi ziyareti şart!

Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi'de bir araya geliyor

Somali'deki askeri akademiye canlı bomba saldırısı

Bingöl’de 4 bin 314 kök kenevir ele geçirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan Bahçelievler Mahallesi'ne ziyaret

Rusya, Ukrayna'da ilerleyişin sürdürüyor

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyetlerini dua ile taçlandırdı

Yükleniyor