• BIST 100

    16650,05%2,42
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,83% -0,07
  • GRAM ALTIN

    7254,47% -3,21
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

Cizreli hayırsever iş adamının desteği ile mahalleye kadın taziye evi kazandırıldı

17 Kasım 2025, Pazartesi 19:26
17 Kasım 2025, Pazartesi 19:26
Cizreli hayırsever iş adamının desteği ile mahalleye kadın taziye evi kazandırıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şırnak’ın Cizre İlçesinde Cizreli iş adamının maddi desteği ile kadınların taziye ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir tesis dualarla hizmete açıldı.

Cizre Kale Mahalle Muhtarı Mehmet Surguç’un girişimleri, Beyaz Saray Apartman Sakinlerin arsa hibesi desteği ve Gaziantep’te ikamet eden Cizreli iş adamı H. Nimet Tarandır’ın desteği ile yapılan Hacı Celile Tarandır Kadın Taziye Evi, Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ile vatandaşların katılımı ile açıldı.

Kale Mahallesi Beyaz Saray Apartmanı altında yapılan Hacı Celile Tarandır Kadın Taziye Evi ilçe müftüsü Süleyman Baran tarafından duaların okunması sonrası kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra taziye evi açılışında konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, "Bu taziye yerleri, bizim acılarımızı paylaştığımız, bir araya geldiğimiz, birliğimizi beraberliğimizi ve maneviyatımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir" dedi.

Şehir güzelleştikçe kendilerinin de daha mutlu ve huzurlu olduğunun altını çizen Ekici, “Biz yöneticiler şehrimiz ne kadar iyi olursa o kadar iyi olabiliriz. Şehrimiz çok iyi olduğunda da bizlerde çok mutlu oluruz. Türk Edebiyatçı Şair-Yazar Sadi Şirazi şöyle diyordu; bir ailede bir sıkıntı varsa komşuları tarafından paylaşılır ve o sıkıntısı giderilirdi. Ama bir şehirde bir sıkıntı varsa o şehrin yöneticisi kahrından ölür diyor. Yani bizim şehrimizde bir sıkıntı olduğu zaman gerçekten bizim huzurumuz, uykumuz her şeyimiz kaçıyor. Ama böyle güzel mekânlar çoğaldıkça ve burada birlik beraberlik içerisinde şehre güzellikleri kazandırdığımız zaman bizimde keyfimiz artıyor.” diye belirtti.

Cizreli iş adamı Hacı Nimet Tarandır ise, Cizre; Hz. Nuh Aleyhisselam’ın şehri, kutsiyetle, bereketle yoğrulmuş kadim bir beldedir. Bu topraklarda yüzyıllardır ilmin, irfanın ve maneviyatın ışığı sönmemiştir.” açıklamasını yaptı.

Tarandır, “Taziye evinin bulunduğu bu binanın sakinleri, Kale Mahalle Muhtarı'nın girişimiyle yerin taziye evi yapılması teklifini memnuniyetle kabul ederek, bu yerin taziye evi olması için bizler de inşa sürecini derhal başlatarak burayı en kısa zamanda hizmete açmak için çalıştık ve bugün de açılışını hep birlikte gerçekleştirmiş oldu. Rahmetli annesinin kendisine söylediği bir hadisi kendisine rehber kılarak hayatına devam ettiğini belirten Tarandır, “rahmetli annem Celile Tarandir, hayırseverliğiyle, güzel ahlakıyla, öğütleriyle örnek bir insandı. Kedisine bir vefa ve öğüdünün somut bir yansıması olarak bu taziye evine rahmetli annem “Celile Tarandir” ismini verdik. Çok kıymetli canım anam Celile Tarandira Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kale Mahalle Muhtarı Mehmet Sorguç ise bu güzide taziye evinin açılmasında hem maddi hem manevi katkı ve destek mimarisi olan Hacı Nimet Tarandir beyefendiye bu güzel eser için Kale Mahallesi ve Beyaz Saray Apartmanı sakinleri adına saygı minnet ve şükranlarımı sunuyorum diyerek, “Böylesi toplumun hizmetine sunulmuş toplumun değer yargılarına hizmet etmiş yapıların inşa edilmesinin diğer bütün iş adamlarımıza ve imkânı olan bütün hayırseverlerimize örnek teşkil etmesini temenni ederim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Taziye Evinin yapımı ve açılışında emekleri olan Cizreli İş İnsanı Hacı Nimet Tarandır’a, Mahalle Muhtarı Mehmet Sorguç’a teşekkür plaketi verildi.

Taziye Evi Açılışına Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cizreli İş İnsanı Hacı Nimet Tarandır, İl emniyet müdürü Volkan Sazak ve İlçe Protokolü, Kanaat Önderleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK ve Oda Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama

AB'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

MEB Moğolistan Hükümeti heyeti ile çalışma toplantısı düzenlendi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat

Balıkesir'de 3,6 büyüklüğünde deprem

Nijerya’da Lassa ateşi kaynaklı can kaybı 17’ye yükseldi

Afyonkarahisar merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

ABD: Ukrayna'da 1 haftalık ateşkes ilan edildi

Gaziantep'te servis minibüs devrildi: 10 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Türkiye'ye geliyor

Açık Öğretim Okullarında 2’nci dönem kayıt ve sınav takvimi güncellendi

Siyonist işgalciler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İngiltere Başbakanı Starmer Çin'de

Gaziantep'te halk sağlığını hiçe sayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Nijerya’da protestolara polis müdahale etti: 3 ölü, 17 yaralı

Han Yunus'ta işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Kutluyor

AB'den İran'a yeni yaptırım kararı

İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Ağrı'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Van'da yoğun mesai

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama

AB'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

MEB Moğolistan Hükümeti heyeti ile çalışma toplantısı düzenlendi