• BIST 100

    11223,96%0,37
  • DOLAR

    41,30% 0,16
  • EURO

    48,94% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4874,62% -0,36
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

Cizreli öğrenciler geri dönüşüm sergisinin gelirini depremzede öğrencilere verecek

12 Haziran 2023, Pazartesi 13:35
12 Haziran 2023, Pazartesi 13:35
Cizreli öğrenciler geri dönüşüm sergisinin gelirini depremzede öğrencilere verecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cizreli öğrenciler geri dönüşüm sergisinin gelirini depremzede öğrencilere verecek

Şırnak’ın Cizre ilçesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları ürünleri yıl sonu sergisinde sergiledi. Sergide satılacak ürünlerin geliri depremzede öğrencilere gönderilecek.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrenciler 'Dönüşüm muhteşem olacak' sloganıyla atık malzemelerden ürünler ve süs eşyaları yaptı. Bir yıl boyunca topladıkları ürünleri kullanılır süs eşyalarına dönüştüren öğrenciler yılsonu sergisi düzenledi. Okul içinde düzenlenen sergide hazırlanan süs eşyaları ilgi gördü.
Hurda ve atık malzemelerde yapılan süs eşyaları sosyal medya üzerinden satışa sunulacak. Elde edilecek gelir 6 Şubat depreminde etkilenen depremzede öğrencilere verilecek.
Satılacak ürünlerin gelirini depremzede öğrencilere göndereceklerini belirten okul müdürü Mesut Kurami, 'Sergimizin amacı atık malzemelerin tekrardan dönüşümünü sağlamaktır. Sloganımız da 'çöp çöp değildir.' Öğretmen ve öğrencilerimizle bir yıldır topladığımız atık malzeme üzerinde çalışıp ürünler ürettik. Şimdi toplum olarak baktığımız zaman bugün dünyada bu atık malzemelerin ciddi bir maliyeti var. Ciddi bir getirisi de var. Bugün Almanya’da geri dönüşümün kullanım oranı 1991’de yüzde 3’lerde iken bugün yüzde 56’larda. Bizim ülkemiz ise yüzde 12. Bu bilini çevremize toplumumuza çocuklarımıza aşılamak ve onları bilinçlendirmektir. Ayrıca bu ürünlerimizi bir sosyal medya hesabı oluşturarak tamamen resmi ve yasal yollarla ürünlerimizi satışa sunmak ve bu satıştan elde edilen geliri depremzede öğrencilerimize bir nebze olsa ufak bir katkı sunmak istiyoruz' dedi.
Öğrenciler geri dönüşümden ürünler yaptıkları için mutlu olduklarını aktardı. Atık malzemeleri aldıklarını ve eserler çıktığını dile getiren Suna Güzel, 'Bu ürünlerimizi satacağız gelen gelir ile hediyeler alıp, deprem bize de kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza vereceğiz' diye konuştu.
Hocalarıyla birlikte güzel ve keyifli çalışmalar yaptıklarını aktaran Nisanur Gündüz ise 'Arkadaşlarımızla birlikte dışarıda gördüğümüz atık malzemeleri okula getirip güzel projeler, dönüşümler yaptık. Bu vesile ile hem çevremizi temiz tutuyoruz hem dönüşüm malzemelerinden de güzel eserler çıkarıyoruz' şeklinde konuştu.
Teknoloji Tasarım Öğretmeni Atilla Aslanoğlu da, 'Sergimizin asıl amacı atık malzemeleri geri dönüştürüp işlevsel hale getirmek. Bunu velilerimize, çocuklarımıza ve çevremize aşılayım böyle bir bilinç oluşturmak istedik. Bu yönde güzel bir sergimiz oldu' ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da elektrik akımına kapılan teknisyen hayatını kaybetti

Ağustosta trafiğe 215 bin aracın kaydı yapıldı

Siyonist rejimin hava savunması Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye ulaşıyor

The Economist: israil Genelkurmay Başkanı HAMAS'ın yok edilemeyeceğini düşünüyor

Bursa’da tarihi eser operasyonu

Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi

İnsani yardım kuruluşlarından dünya liderlerine Gazze'ye müdahale çağrısı

İspanya Kralı Felipe: Gazzelilerin çektiği acı tarif edilemez

Muğla’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Bakan Şimşek: Yıl sonunda enflasyon yüzde 30’un altına düşecek

Haziranda büyükbaş sayısı 17,1 milyon, küçükbaş sayısı 58,2 milyon oldu

İran, Mossad casusunu idam etti

Brent petrol 68,10 dolardan işlem görüyor

El emeğiyle seccade dokuyan kardeşler: Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor

Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da elektrik akımına kapılan teknisyen hayatını kaybetti

Ağustosta trafiğe 215 bin aracın kaydı yapıldı

Siyonist rejimin hava savunması Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye ulaşıyor

The Economist: israil Genelkurmay Başkanı HAMAS'ın yok edilemeyeceğini düşünüyor

Bursa’da tarihi eser operasyonu

Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi

İnsani yardım kuruluşlarından dünya liderlerine Gazze'ye müdahale çağrısı