• BIST 100

    9196,13%-1,54
  • DOLAR

    39,56% 0,12
  • EURO

    45,48% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4262,44% -0,42
  • Ç. ALTIN

    6942,99% 0,00
GÜNDEM
Cizreli okçuların hedefi Türkiye şampiyonluğu
25 Eylül 2023 05:20
SON GÜNCELLEME: 01 Ocak 0001 12:00
Cizreli okçuların hedefi Türkiye şampiyonluğu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cizreli okçuların hedefi Türkiye şampiyonluğu

Şırnak’ta Cizre İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü okçuluk kursu öğrencileri, turnuvalarda aldıkları başarılardan sonra hedeflerini büyüterek Türkiye şampiyonu olmak istiyor.
Huzur ortamının sağlandığı Cizre’de, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan okçuluk kursu ile öğrenciler boş zamanlarını değerlendiriyor. Okçuluk eğitimi alan öğrencilerin hedefi Türkiye şampiyonası ve milli takım oyuncusu olmak.
3 yıldan beridir açılan okçuluk kursu, il geneli ve bölgede çeşitli turnuvalarda derece kazandı. Öğrenciler son katıldıkları Göbekli Tepe Okçuluk Turnuvası’nda 7 derece aldı. Cizreli öğrencilerin yeni hedefi Türkiye şampiyonu olmak ve Mete Gazoz gibi milli takım oyuncusu olmak.
Öğrencilerini Türkiye şampiyonluğuna hazırlayan antrenör Sinan Ekinci, amaçlarının iyi bir derece almak olduğunu belirtti.
3 yıldır okçuluk antrenörlüğü yaptığını ifade eden Ekinci, 'Şırnak Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde okçuluk eğitimi veriyoruz. Okçuluk eğitimi verirken temel amacımız, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmek ve başka yönlere gitmelerini engel olmaktır. Çocuklarımızın mental sağlık ve zihinsel sağlık açısından gelişmelerini sağlamak. Şimdiye kadar birçok yarışmaya katıldık ve iyi dereceler aldık. Antrenmanlarımız devam ediyor uzun zamanda amacımız Türkiye Şampiyonası’nda iyi bir derece almak ve milli takıma sporcu yetiştirmek. Bu sporu yapmak için azim, hırs ve çok çalışmak gerekiyor. Elde ettiğimiz başarıları sporcularımızın azim ve hırsı ile yakaladık. Önümüzde minikler Türkiye ve minikler salon yarışması var. Hazırlıklarımız devam ediyor. Kursumuz herkese açık' dedi.

Okçuluk kursu öğrencilerinin hedefi Milli takımda oynamak
Bartın’da okçulukla tanıştığını ifade eden Sueda Kübra Bayır (11), 'Önce geleneksel okçuluk ile başladım. Cizre’ye geldikten sonra olimpik okçuluğa gelmeye başladım. Şanlıurfa ve Mersin’ de yarışmalara katıldık. Önümüzde okul sporları yarışması var. Çalışmalarımla inşallah birinci olacağım' dedi.
Bir yıldır okçuluğa geldiğini aktaran Abdullah Yakışan, 'Türkiye şampiyonasına hazırlanıyoruz. Okuldan arda kalan zamanımı burada geçiriyorum. Buraya gelip okçuluk eğitimi almam bana mutluluk kazandırıyor. Okçulukta başarılı olmak için çok çalışmamız lazım, azim ve güçte gereklidir' diye konuştu.

Cizreli çocuklar Mete Gazoz’u örnek aldı
Okçuluğa, Mete Gazoz’un Tokyo’da elde ettiği birincilikten sonra başladığını dile getiren Yusuf Şaşmaz, 'Cizre’de açılan okçuluk kursunun açıldığını duyduğumda bende direkt gelip kaydımı yaptım. İdil’de birinci, Mersin’de 54., Urfa’da 4.’üncü oldum. Hayalim milli takımda oynamak ve başarılar elde etmektir. Evimiz Cizre’de değil. Okçuluğa gelmek için teyzemlerde kalıyorum. Hedeflerimi gerçekleştirmek için yaz aylarında her gün buraya gelip okçuluk eğitimlerini gördüm. Şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım' şeklinde konuştu.
Okçuluğa Cizre’de başladığını aktaran Enes Ocak ise, 'Birçok yarışmada derece yaptım. Bu sporu yapmak için azim, hırs ve çok çalışmak gerekiyor. Hocamızın dediklerini uyguladığımız için çok iyi dereceler yaptık. Olimpiyat şampiyonumu Mete Gazoz ile tanışmak istiyorum. Türkiye şampiyonasına hazırlanıp iyi bir derece yapmak istiyorum. Cizre’de boş zamanlarımı burada antrenmanlar yaparak geçiriyorum. Burada böyle bir sporun olması beni çok mutlu etti. Okuldan arta kalan zamanlarımı burada değerlendiriyorum. Okçuluk çok güzel ve eğlenceli bir spor. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum' dedi.

Şanlıurfa'da hafriyat kamyonu şarampole yuvarlandı

Hizbullah, Hamanei suikastına karşı uyardı: Ağır sonuçlar doğurur!

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Japonya, Afgan mülteciler için 7,5 milyon dolar yardım sağlayacak

ABD'li albay işgalci siyonistleri eleştirdiği için görevden alındı

İŞKUR’dan Bingöl’e yeni istihdam programı: 20 kişi alınacak

Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu göreve başladı

İran'dan 475 milyar dolarlık siyonist piyasaya darbe: Tel Aviv ekonomisi şokta

Siyonist rejim, açlıkla boğuşan Filistinlileri hedef aldı: 23 şehit

BESO'dan esnafın taleplerine destek: Esnafımız desteklenmelidir

Yalçıntaş: Günlük su tüketimi 2,5 litrenin altında olmamalı

İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları İstanbul'da buluşuyor

5 milyondan fazla Afgan mülteci yaklaşık 4 yılda evlerine döndü

Mayıs ayında Gazze'de 12 gazeteci katledildi, 9'u yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konut ve işyeri tamamlandı

İran füzesi, Tel Aviv'de eski bir işgalci bakanın evine isabet etti

Konya'da hafızlık merasimi: Bin 255 öğrenci icazet aldı

Enkaz altındakilere ulaşım için "deprem kolyesi" geliştirildi

Merkez Bsı'nın haziran ayı faiz kararı bekleniyor

Şanlıurfa'da 5 yaşındaki çocuğun ayağı oturağa sıkıştı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci karnesini alarak tatile çıkıyor

İran'ın hedef aldığı hastane bitişiğindeki tesis, siyonist karargah olarak kullanılıyordu

Antalya'da Narkokapan operasyonu: 104 tutuklama

Sanayide klima yoğunluğu başladı: Uzmanlardan hastalık ve masraf uyarısı

Brent petrol 77,44 dolara yükseldi

Malatya'da tarıma can suyu: Çayırköy’de sulama kanalı yapılıyor

İşgal ordusu Lübnan'da Hizbullah komutanını öldürdüğünü ileri sürdü

Siyonist rejim, Arak reaktörü ve Khondab tesisine saldırdı

Gazze'de bir işgal askeri keskin nişancı atışıyla öldürüldü

Japonya'nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa'da hafriyat kamyonu şarampole yuvarlandı

Hizbullah, Hamanei suikastına karşı uyardı: Ağır sonuçlar doğurur!

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Japonya, Afgan mülteciler için 7,5 milyon dolar yardım sağlayacak

ABD'li albay işgalci siyonistleri eleştirdiği için görevden alındı

İŞKUR’dan Bingöl’e yeni istihdam programı: 20 kişi alınacak

Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu göreve başladı