• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Çocuk romatolojisi Medical Point Gaziantep’te

07 Ekim 2022, Cuma 16:00
07 Ekim 2022, Cuma 16:00
Çocuk romatolojisi Medical Point Gaziantep’te
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çocuk romatolojisi Medical Point Gaziantep’te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk yan dal branşlarından olan ve hizmetleriyle öne çıkan Çocuk Romatolojisi Kliniği Gaziantep ve bölge halkına şifa dağıtıyor.
Çocuk Romatolojisi Kliniği’nde ailevi Akdeniz ateşi, juvenil idiyopatik artrit, PFAPA,vaskülit, gibi romatizma hastalıklarının tanı, tedavi ve izlemi yapılıyor. Hastanenin Çocuk Romatolojisi Uzmanı Gülçin Otar Yener, hastalık ile ilgili verdiği bilgide, ülkede en sık görülen hastalıkların ailevi Akdeniz ateşi, periyodik ateş-aftöz stomatit-farenjit ve servikal lenfadenit (PFAPA) ve juvenil idyopatik artrit olduğunu belirtti. Yine romatizmal hastalıkların içinde olan otoinflamatuar hastalıklar, sistemik lupus eritematosus, Henoch Schönlein purpurası, poliarteritis nodosa ve Takayasu arteritinin çocuklarda görülen diğer romatizmal hastalıklar olduğunun altını çizdi. Bu hastalıklarda tanı konulmasında gecikme, tedavi ve izlemdeki yetersizlikler ve yanlış tedavilerin kalıcı eklem bozuklukları, böbrek yetersizliği, körlük, yaşam kalitesinde bozulma ve ölüme neden olduğunu belirtti.Bu sorunların hem aileye ve erişkin hayatta çocuğa manevi yük hem de devlete ciddi maddi yüke yol açtığını belirten Uzm. Dr. Gülçin Otar Yener, bu hastalıkların dikkatli ve sürekli tedavi edilmediğinde kalıcı ve sakatlık bırakıcı eklem değişikliklerine yol açabildiği konusunda uyarıda bulundu.
Çocukluk çağı romatizmal hastalıkları hakkında açıklama yapan Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Romatolojisi Uzmanı Gülçin Otar Yener sözlerine şöyle devam etti.
’’Ailesel akdeniz Ateşi; çocukluk çağında başlayan tekrarlayan, birbirine benzeyen, nedeni bulunamayan, yüksek ateşe eşlik eden karın ağrısı ve/veya göğüs ağrısı ve/veya eklem ağrısı ve şişlik atakları olur. Atak sıklıkları aylık periyodlar halinde olur. Atak sırasında bakılan kanda CRP gibi iltihap belirteçlerinde belirgin yükseklik olur. Bu ataklar 3-4 günde düzelir. Genetik bir hastalık olup ailede benzer öyküde kişiler olabilir. Jüvenil idiyopatik artrit; çocukluk çağında görülen kronik romatizma hastalığıdır. 6 haftayı aşan nedeni bilinmeyen, eklemden şişlik, ağrı, hareket kısıtlılığı ile birlikte özellikle sabahları yataktan kalkmada güçlük, topallama şeklinde görülür. Ayrıca bel ağrısı, topuk ağrısı ve gözde üveit gibi bulgular da olabilir. Sistemik tipinde ise eklem şişliği yanı sıra beraberinde uzamış yüksek ateşle birlikte eşlik eden gövdedeki döküntü, kalp zarında sıvı toplanmasıyla birlikte görülebilir. Periyodik ateş-aftöz stomatit-farenjit ve servikal lenfadenit (PFAPA) Ateş 2-8 hafta aralıklarıyla olup eşlik eden boğazda kriptik tonsillit, ağız içinde aft şeklinde yaralar, boyunda lenf bezlerinin şişmesi şeklindedir.Ateş olmadığı dönemde şikayet olmaz. Ateş döneminde CRP gibi iltihap belirteçlerinde yükseklik olur. Büyüme ağrısı; 3-8 yaşları arasında çocukta akşama doğru aktivite sonrası bacaklarda ağrılar ortaya çıkabilir. Eklemde şişlik yoktur. Çocuğun ateş, deri döküntüsü, gece terlemesi, halsizlik gibi yakınmaları yoktur. Akşam bacaklarını ovunca veya basit bir ağrı kesiciyle geçer. Uykudan uyandıracak kadar şiddetli değildir. Ancak öncesinde mutlaka sistemik muayene, görüntüleme ve kan tetkikleri ile duruma göre değerlendirilmeli diğer nedenler mutlaka ekarte edilmelidir’’ dedi.

Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak

"Ümmetin Minberlerinden Mescid-i Aksa'ya" konferansı İstanbul'da başladı

Ukrayna’daki savunma sanayi işletmeleri Kinjal füzeleri ile vuruldu

Fransa'da çiftçi eylemleri ülke geneline yayılıyor

Etüt merkezinde haftalık deneme sınavları başladı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanlara operasyon: 28 tutuklama

Prof. Dr. Kavlak: Çocukların ve gençlerin İslam’ı yaşayarak öğrenmeleri kalıcı bir etki oluşturur

Adalet Bakanı Tunç: Yasa dışı bahis ve kumar suçlarında cezalar artırılacak

Van Çevre Yolu’nun iki etabı trafiğe açıldı!

Yaparak Yaşayarak Öğrenme Merkezi çocukları geleceğe hazırlıyor

Yetimler Vakfı Kahramanmaraş'ta yetimlerin yüzünü güldürdü

Konya’da Türkiye’de bir ilk: Siyer Sergisi yoğun ilgi görüyor

Gediz’de kömür madeninde karbonmonoksit zehirlenmesi: 15 işçi etkilendi

Yetimler Vakfı'ndan Cizre'de onlarca yetime bot ve mont desteği

İHO EBRAR, Etiyopya'da yardım faaliyetlerine başlıyor

Gazze soykırımında şehit sayısı 70 bin 654'e yükseldi

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Çermikliler: Yıllarca ilçenin su kaynağı olan sinek çayı şimdi çevreye hastalık yayıyor

Umut Kervanı sosyal marketi Bursa'da ihtiyaç sahiplerine umut oluyor

Adıyaman'da kesinleşmiş 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Umut Kervanı'ndan Ankara'da ihtiyaç sahibi aileye yardım

Darfur için Uluslararası Ceza Mahkemesi devrede

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak