• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Çocukları camiye alıştıran proje: Cami bakkalı
GÜNDEM
Tarih: 8.03.2025 13:43
Güncelleme: 8.03.2025 13:43
Kaynak: ILKHA
Çocukları camiye alıştıran proje: Cami bakkalı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'da Evliyanur Camii İmam Hatibi Ferhat Mecit, hayırseverlerin de desteği ile cami içinde açtığı çocuk marketi ile namaza gelen çocuklara ikramlarda bulunarak, onlara küçük yaşta cami sevgisini aşılıyor.

Malatya'nın Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan Evliyanur Camii İmam Hatibi Ferhat Mecit, çocukları camiye teşvik etmek amacıyla Ramazan ayının başlaması ile "Cami Bakkalı" projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar yapılarak, onların camiyi sevmeleri sağlanıyor.

İmam Hatip Ferhat Mecit, bu projeyi niçin hayata geçirdiklerini, camide çocuklara nasıl davranılması gerektiğini İLKHA muhabirine anlatırken, çocuklar ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Çocuklarımız hem teravih namazını coşkuyla kılıyor hem de hediyelerini alarak mutlu oluyorlar"

Ramazan ayının Kur'an'ın indiği mübarek bir ay olduğunu hatırlatan İmam Ferhat Mecit, çocuklara yönelik başlattıkları bu projeyi şu sözlerle anlattı:

"Mübarek Ramazan ayına girilmesi ile 'Cami Bakkalı' projemizi hayata geçirdik. Teravih namazına yaklaşık 60 çocuk geliyor. Çocuklarımız hem teravih namazını coşkuyla kılıyor hem de namazın ardından bizden küçük hediyelerini alarak mutlu oluyorlar. Bu süreçte hayırseverlerin de büyük katkıları oluyor. Hayırseverlerimiz sayesinde çocuklarımızı güzel ahlakla, İslam'ın değerleriyle yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu tür projelerin daha da yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Çünkü çocuklarımızı iyi yetiştirdikçe geleceğimiz de emin ellerde olacaktır. Rabbim gençlerimizi muhafaza eylesin."

"Çocuklarımıza İslam ahlakını ve cami sevgisini aşılamak büyük önem taşıyor"

Çocukların cami ortamına alışmasını sağlamanın önemli bir sorumluluk olduğunu belirten İmam Hatip Mecit, çocuklara camide kızmak yerine onlara sevgiyle yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Mecit, "Gençliğe sahip çıkmak zorundayız. Eğer biz sahip çıkmazsak, başkaları onları kötü yollara yönlendirir. Bu yüzden çocuklarımıza İslam ahlakını ve cami sevgisini aşılamak büyük önem taşıyor. Rabbimiz yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle.' Anne babasına 'öf' bile demeyen bir gençliğin yetişmesi ancak Kur'an ahlakı ile mümkün olur." dedi.  

"Çocukları Peygamberi sabır ve sevgiyle onları teşvik ederek alıştırmalıyız"

"Camide çocuklarımızı bağırarak, azarlayarak değil, onları teşvik ederek alıştırmalıyız" diyen Mecit, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), torunları Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin sırtına bindiği halde ibadet etmeye devam ediyordu. Biz de aynı sabırla ve sevgiyle çocuklarımızı camiye çekmeliyiz. Onları camiye alıştırarak, başlarını okşayarak, Peygamberimizin yöntemiyle hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Cami bakkalı projesinden faydalanan çocuklar ise projeden duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:

"Teravih namazına geliyoruz, ikramımızı alıyoruz çok mutluyuz"

Eymen Zeren: "Teravih namazına geliyoruz. Namazdan sonra hocamız bize bisküvi, çikolata ve meyve suyu ikram ediyor. Çok mutluyuz."

"Hocamız namazdan sonra bize çikolata veriyor"

Kasım Özarslan: "Teravihe ve cuma namazına geliyoruz. Hocamız namazdan sonra bize çikolata veriyor. Allah kendisinden razı olsun."

"Gündüz oruç tutuyoruz, akşam teravihe geliyoruz"

Oğuz Han: "Ramazana kavuştuğumuz için Allah'a hamdolsun. Gündüz oruç tutuyoruz, akşam iftar yapıp teravihe geliyoruz. Namazdan sonra kek, bisküvi ve çikolata gibi ikramlar alıyoruz. Oruç tutmak biraz zor ama çok güzel."

"Herkesin camiye gelmesini istiyorum. Bu güzelliği herkes yaşamalı"

Eren Furkan Çiçek: "Gündüz oruç tutuyoruz, akşam Evliyanur Camii'ne gelip teravih namazı kılıyoruz. Hocamız bize hediyeler dağıtıyor, bu yüzden çok mutluyuz. Herkesin camiye gelmesini istiyorum. Bu güzelliği herkes yaşamalı."

"Hocamız bize kızmıyor, cemaati de tembihliyor bu yüzden camiyi çok seviyoruz"

Muhammed İslam Han: "Ferhat hocamız, biz çocukları camiye alıştırmak için her namazdan sonra bize ikramlarda bulunuyor. Bize kızmıyor, cemaate de çocuklara iyi davranmaları gerektiğini söylüyor. Bu yüzden camiyi çok seviyoruz."

"Tüm camilerde böyle projeler olmalı, çünkü çocuklar bu yaşta camiye alışıyor"

Metehan Duruk: "Gündüz oruç tutuyoruz, akşam teravihe geliyoruz. Namazdan sonra hocamız bisküvi, çikolata ve meyve suyu veriyor. Tüm camilerde böyle projeler olmalı, çünkü çocuklar bu yaşta camiye alışıyor. Camiyi seviyoruz!" (İLKHA)

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü