• BIST 100

    10366,20%-0,04
  • DOLAR

    40,40% 0,04
  • EURO

    46,97% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4357,84% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6950,62% 0,00

Çocukları için bir buçuk yıldır sevk bekleyen aile, sesini duyurmaya çalışıyor

29 Mayıs 2025, Perşembe 12:21
29 Mayıs 2025, Perşembe 12:21
Çocukları için bir buçuk yıldır sevk bekleyen aile, sesini duyurmaya çalışıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da yaşayan Karayiğit ailesi, 25 aylık hidrosefali hastası çocukları Ayaz için bir buçuk yıldır sevk mücadelesi veriyor. Aile, çocuğun uygun hastaneye yönlendirilmediğini ve yanlış tedavilerle zaman kaybedildiğini belirterek yetkililerden yardım be

Defalarca ameliyat geçiren ve hidrosefali teşhisi konulan minik Ayaz'ın uygun bir hastaneye sevk edilmesi için aile, yaklaşık bir buçuk yıldır yetkililerle görüşmeler yapıyor. Ancak tüm çabalarına rağmen sevk taleplerine olumlu bir yanıt alamadıklarını belirten anne ve baba, yaşadıkları zorlukları İLKHA mikrofonuna anlattı.

Aile, yaşadıkları bu zorlu süreçte çocuğun uygun tedavi alabilmesi için Ankara ya da İstanbul’daki bir üniversite veya araştırma hastanesine sevk edilmesini istiyor.

Ancak bir buçuk yıldır yapılan başvurular sonuçsuz kalıyor. Ayaz’ın sağlık durumu giderek kötüleşirken, Batman’da beyin cerrahı ve ilgili uzman doktorların yetersizliği nedeniyle tedavinin sağlıklı yürütülemediğini belirten Karayiğit çifti, ellerindeki tüm imkânları tüketmiş durumda. Aile, devlet yetkililerine seslenerek acil sevk talebinde bulunuyor.

Metin Karayiğit

"Bizi çaresiz bırakıyorlar"

Çocuğunun şu ana kadar 16 ameliyat geçirdiğini ifade eden baba Metin Karayiğit, "Oğlum 25 aylık ve hidrosefali tanısı kondu. Şu ana kadar 16 kez farklı ameliyatlar geçirdi. İki senedir hastanelerdeyiz ve çocuğuma birçok kez yanlış tedaviler uygulandı. Yaklaşık bir buçuk yıldır Batman’da ikamet ediyoruz ve bu süredir sevk için uğraşıyoruz. Ancak hiçbir şekilde çocuğuma sevk verilmedi. Yaşadığımız sorunları devlet yetkililerine iletmemize ve yardım edilmesi yönünde talimat verilmesine rağmen bize 'sevke uygun değildir' deniliyor. Oysa tedaviyi yürüten doktorların çoğu, 'Çocuğun yeri burası değil, palyatif ya da üniversite hastaneleri olmalı' diyor ve 'Kendi imkânlarınızla götürün' diyerek bizi çaresiz bırakıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Tek isteğim, herkesin görevini yapması ve devletin bize sahip çıkmasıdır"

Çocuğunun durumundan dolayı iki senedir çalışamadığını belirten baba Karayiğit, "İki senedir çalışamıyorum, bu yüzden sevk için gerekli maddi imkâna sahip değilim. Ailece zor durumdayız. Eşim engelli ve ortanca çocuğum da kalp hastası. Bu şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Ayaz’ım için sizlerden yardım istiyorum, sesimizin duyulmasını talep ediyorum. Bir buçuk yıldır burada olmamıza rağmen ne beyin cerrahı ne de çocuk göğüs hastalıkları uzmanı buraya gelmiyor. Burada uzman bulunmasına rağmen hasta kabulü yapılmıyor. Kimseyi suçlamak niyetinde değilim. Tek isteğim, herkesin görevini yapması ve devletin bize sahip çıkmasıdır. Yetkililerden tek talebimiz, çocuğumun Ankara ya da İstanbul’da bir üniversite veya araştırma hastanesine uygun şartlarda sevk edilmesidir." diyerek çağrısını yineledi.

Leyla Karayiğit

"En kısa sürede sevkimizin yapılmasını istiyoruz"

Anne Leyla Karayiğit ise yaşadıkları zorlukları şu sözlerle dile getirdi: "Yetkililerden tek isteğimiz, çocuğuma daha iyi bakılabilmesi için İstanbul ya da Ankara’daki bir üniversite ya da araştırma hastanesine sevk edilmesidir. Çocuğum doğduğunda hiçbir sağlık sorunu yoktu, ancak bu duruma getirildi. Tek isteğim, çocuğuma iyi bakılmasıdır." (İLKHA)

Şanlıurfa’da kaçak trafo alarmı ve silahlı saldırı

Umut Kervanı'ndan Batman'da 2025'in ilk yarısında binlerce aileye destek

Gaziantep'te yaklaşan fıstık hasadı öncesi hırsızlıklara karşı önlemler artırıldı

Lazzarini: Gazze'deki açlığa sessizlik insanlığımızı yitirttiğimiz anlamına geliyor

Yapıcıoğlu: İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı, gerekiyorsa askeri güçle açılsın

Gazze'de katliamın 654'üncü günü

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Kuzey ve doğuda sağanak uyarısı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütü operasyonu: 33 tutuklama

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

Suriye'de gerilim azalıyor: Hükümet, Süveyda'da tahliyelere başladı

TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Sakarya, Bilecik ve Uşak'ta orman yangınları: Bazı mahalleler tahliye edildi

Gazze'de bir günde 134 şehit: Yardım noktaları "ölüm tuzakları"na dönüştü

BM: israil, Gazze'de açlığı bir savaş aracı olarak kullanıyor

Ebu Ubeyde’nin çağrısı karşılık buldu: Ankaralılardan ABD elçiliği önünde "Artık Yeter!" çığlığı

İran'da korkutan patlama: 13 yaralı

Peygamber Sevdalıları: Gazze’deki zulme sessiz kalmak insanlığa ihanettir!

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması: 17 gözaltı

Malatya'da yonca yüklü pikap alev aldı

Bilecik'te orman yangını

Sivas İmranlı'da meydana gelen kazada ölü ve yaralı sayısı arttı

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da görüşecek

İran: israil'in saldırılarında hasar gören hava savunma sistemleri yenilendi

Rusya bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Sakarya'da orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da kaçak trafo alarmı ve silahlı saldırı

Umut Kervanı'ndan Batman'da 2025'in ilk yarısında binlerce aileye destek

Gaziantep'te yaklaşan fıstık hasadı öncesi hırsızlıklara karşı önlemler artırıldı

Lazzarini: Gazze'deki açlığa sessizlik insanlığımızı yitirttiğimiz anlamına geliyor

Yapıcıoğlu: İnsani yardım koridoru bir an önce açılmalı, gerekiyorsa askeri güçle açılsın

Gazze'de katliamın 654'üncü günü

Altın fiyatları bugün ne kadar?