-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,04
-
EURO
51,15% 0,30
-
GRAM ALTIN
7108,28% -0,05
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Çukobirlik’ten Pamuk Fiyatlarına Zam: 2024 Yılı İçin Yeni Alım Fiyatları Açıklandı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Çukobirlik’ten Pamuk Fiyatlarına Zam: 2024 Yılı İçin Yeni Alım Fiyatları Açıklandı
Çukobirlik Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Perşembe günü gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında pamuk üreticilerini sevindirecek yeni alım fiyatlarını duyurdu. Çukobirlik Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, yaptığı açıklamada 2024 yılı için pamuk (beyaz altın) ön alım fiyatının artırıldığını açıkladı.
Yeni Fiyatlar ve Detaylar
Toplantıda alınan karar doğrultusunda, beyaz sınıfı 43 randıman kütlü pamuk fiyatı, 25 TL’den 26 TL’ye yükseltildi. Ayrıca randıman değerleri arasında 50 kuruş fiyat farkı bulunacağı belirtildi. Beyaz sınıfı 43 randıman pamuk 26 TL üzerinden satın alınırken, benekli sınıfı 43 randıman pamuk ise 25 TL’den alım görecek.
Başkan Kağba, pamuk fiyatlarının piyasadaki yükselişine paralel olarak, Çukobirlik’in de alım fiyatlarını artırmaya devam edeceğini belirtti. Bu, pamuk üreticileri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Batman’da Pamuk Üretiminde Yüksek Verimlilik
Erkan Kağba, Batman ilinde 10 bin dekarın üzerinde pamuk ekimi gerçekleştirildiğini ve 6000 ton rekolte beklendiğini açıkladı. Ayrıca Batman’ın pamuk üretiminde dekar başına verimlilik açısından Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, Batman pamuğunun lif kalitesine de vurgu yaptı. Batman’da üretilen pamuğun 29-31 mm lif uzunluğu ile yüksek kaliteli olduğunu belirten Kağba, bu durumun pamuğun değerini artırdığını ifade etti.
Çukobirlik’ten Üreticiye Destek
Başkan Erkan Kağba, açıklamasında tüm beyaz altın pamuk üreticilerine bereketli kazançlar dileyerek, Çukobirlik’in her zaman üreticinin yanında olduğunu vurguladı. “Çukobirlik olarak, üreticilerimize destek vermeye devam edeceğiz” diyen Kağba, çiftçilerin emeğinin karşılığını alması için fiyat politikalarını üretici lehine düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.
Pamuk üreticilerine yönelik bu zam kararı, üreticilerin karşılaştığı maliyet artışlarına karşı önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.
Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı
Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Yükleniyor






