• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Çukurova'da tarımsal üretim yüksek teknolojili seralarla artacak

11 Mart 2025, Salı 12:10
11 Mart 2025, Salı 12:10
Çukurova
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TDİOSB) çalışmalar devam ediyor. 3 bin 200 dekar alanda toplam 38 yüksek teknolojili seranın yer alacağı bölgede, yıllık 100 bin ton sebze üretimi hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kurulan Adana Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TDİOSB) çalışmalar sürüyor. Karataş ilçesi kırsalında 3 bin 200 dekar alanda yürütülen proje tamamlandığında, Çukurova'da tarımsal üretim yüksek teknolojili seralarla daha da artacak.

Faaliyete geçtiğinde yılda 100 bin ton sebze üretim kapasitesiyle kentteki bitkisel üretimin yüzde 10'unu tek başına yapabilecek TDİOSB'de toplam 38 yüksek teknolojili sera yer alacak. İşleme, paketleme, depolama ve AR-GE tesislerinin bir arada bulunacağı ve 5 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan bölgede altyapı inşaat çalışmaları devam ediyor.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TDİOSB'de üretimin yanı sıra işleme tesislerinin de yer alacağını belirterek "Burası Akdeniz Bölgesi'nde sera üretim merkezlerinden biri olacak. Modern seralar, yeşil mutabakata uygun, kendi enerjisini üreten ve su tasarrufu sağlayan yapılarla donatılacak. Bu atıl alan, ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilecek" dedi.

"Seraları bu sene ekim ve üretim sezonuna yetiştireceğiz"

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan OSB'nin altyapı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Köşger "Seraları bu sene ekim ve üretim sezonuna yetiştireceğiz. Eylül-Ekim ayında faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Bölgenin kurulması için üreticilerin yüksek bir talebi oldu. Heyecanlı bir şekilde üretim sezonunu bekliyorlar. Altyapı çalışmaları biter bitmez hemen akabinde alan tahsis ettiğimiz bütün yatırımcılarımız çalışmalara başlayacak" diye konuştu.

Serada sezon dışında da üretimin gerçekleştirileceğini ifade eden Köşger, tarım OSB'lerinin yapılmasının arka plandaki fikrinin, iklimden bağımsız olarak üretimi sürdürebilmek olduğunu belirtti.

Köşger, OSB'deki üretimin ürünlerin fiyatını stabil tutmaya da katkı sağlayacağını vurgulayarak "Dolayısıyla ülkemizde zaman zaman bazı ürünlerde yaşanan fiyat dalgalanmaları da bu şekilde önlenmiş olacak. Hedeflerden birisi de o. Dolayısıyla ülkede fiyat istikrarını sağlama noktasında önemli katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi