• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2025 yılında sağlık alanında 37 bin yeni personel alacağız

14 Mart 2025, Cuma 21:20
14 Mart 2025, Cuma 21:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2025 yılında sağlık alanında 37 bin yeni personel alacağız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"2025 yılında sağlık alanında 37 bin hekim dışı personel alacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları ile iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada sağlıkçılara istihdam müjdesi verdi.

Covid-19 salgınandan sonra toplumun ertelenmiş sağlık hizmetleri talebinde ciddi artışlar yaşandığını belirten Erdoğan 2025 yılı içinde 37 bin hekim dışı yeni personelin istihdam edileceğini söyledi.

Erdoğan, "2025 yılı içerisinde sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni personel ile daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Artık ortasına yaklaştığımız mübarek Ramazan'ı Şerif'inizi kutluyorum. Ülkemizin 81 vilayetinde milletimize hizmet eden toplam sayısı 1,5 milyona ulaşan sağlık çalışanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Böyle anlamlı bir iftar sofrasında bizleri bir araya getirerek gönüllerimizi birleştiren bakanımız ve bakanlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Tıbbiyeliler İstikbal harbimizde hem cephe önünde hem cephe arkasında canlarını tehlikeye atmışlardı. Hocasından doktoruna, sağlık çalışanlarının tüm neferlerine hem pandemide hem de 6 Şubat depremlerinde verdikleri mücadeleleri gördük. Siz kardeşlerimizin çabalarını, emeklerini asla ve asla unutmayız. Rabbim sizden ve tüm sağlık camiamızdan razı olsun diyorum. Sizlere ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Zor günlerde gösterdiğiniz emeğin milletimiz tarafından her zaman takdir edileceğini sizlere belirtmek isterim.

Salgınla mücadeleyi, Amerika ve Avrupası dâhil bizden daha iyi imkanlara sahip ülkelerden daha iyi yönetmemizde şu an olduğumuz Başakşehir Çam ve Sakura hastanesinin de etkisi olmuştur. Ülkemizdeki muhalefetin engellemek için her yolu denediği bu hastaneler binlerce insanımızın hayatının kurtulmasına vesile olmuştur. Her ne kadar salgını atlatmış olsak da olumsuz sonuçlarını yaşamaya devam ediyoruz. Salgından sonra toplumun sağlık ihtiyaçlarında artış yaşandı. Son iki yıldır sağlık hizmetimizde ilave yük oluşturan bu sistemin çözülmesi için farklı adımlar atıyoruz.

Hekimlerimizin de çabalarımızı sahiplenmesiyle birlikte insanımızın doğru yerde doğru şekilde etkin tedaviye ulaşmasını sağlayarak inşallah hasta sayısını düşüreceğiz. İnsanı merkeze alan, insan hayatına ve sağlığa önem veren anlayışla sağlık alanında 22 yılda çok sayıda reforma imza attık. Hastane, poliklinik ve sağlık ocağı sayılarının artmasında, şehir hastaneleri gibi özgün projelerin sağlık alanına kazandırılması kadar geniş bir yelpazede çok iş yaptık. İlk defa dönemimizde uygulamaya aldığımız evde sağlık hizmetleriyle bugün 2 milyon 753 bin insanımızın ayağına sağlık hizmetini götürüyoruz. 25 şehir hastanemiz hizmete girdi. Halen 15 şehir hastanemizin yapımızı sürüyor. Hepsi tamamlandığında toplam 57 bin yatış kapasitesiyle 45 şehir hastanemiz olacak. Sağlıkta yaptığımız devrimleri tek tek anlatmaya kalksak değil iftarı sahuru da burada yaparız. (İLKHA)

Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Ağrı’da iki mevsim bir arada, zirveler beyaz, şehir güneşli

Batman'da park halindeki otomobilde sürücü ölü bulundu

Siyonist rejimin engellerine rağmen 50 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Otomobil piyasasında 2025 sevinci: Stoklar yüzde 98 tükendi

Afganistan ve Pakistan heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan'dan "üç aylar" mesajı

Sosyal korumaya 4 trilyon 964 milyar 532 milyon TL harcandı

Tüketici Güven Endeksi aralıkta 83,5 oldu

Uzman Klinik Psikolog İlhan: Toplumda dijital zehirlenme mevcut ve bu zehirlenme devam ediyor

Siirt’te transit araç ile otomobil çarpıştı: İki sürücü yaralandı

Türkiye'de bir ilk: Kalbin içini kaplayan dev kitle başarıyla çıkarıldı

Çektiği fotoğraflarla, mazideki Bursa’nın izlerini bugüne taşıyor

Batman İl Müftüsü Durmuş: Üç Ayları bir ganimet bilerek değerlendirmeliyiz

Ağrı'da durdurulan bir tırda 163 kilo 900 gram eroin ele geçirildi

Molla Remzi Uçar’dan üç aylar mesajı: Dualarımızda Gazze’yi unutmayalım

Şanlıurfa’da 21 mahallede su kesintisi yaşanacak

Blue Origin şirketinde teknik hata: New Shepard fırlatması iptal

Yahudi çeteler Filistinli çocuğu araçla ezdi

Hindistan’da yabani filler 5 kişiyi öldürdü

Yemek borusu kanserinin 6 belirtisine dikkat

Uzm. Dt. Ünlü: Erken süt dişi kaybı çene bozukluklarına yol açıyor

Yayaya çarpan motosiklet sürücüsü yakalandı

Siirt Üniversitesi’nde 3. Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı düzenlendi

Bingöl’de arıcılıkta verimlilik sorunlarına bilimsel yol haritası

Bingöl’de MEB AKUB akreditasyon sürecinin son eğitimi tamamlandı

Siirt Üniversitesi’nden hayvancılık alanında iki stratejik iş birliği

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri” sahiplerini kabul etti

Batman Üniversitesi Camii dualarla açıldı

Pakistan'da toplu düğün: 43 çift evlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Ağrı’da iki mevsim bir arada, zirveler beyaz, şehir güneşli

Batman'da park halindeki otomobilde sürücü ölü bulundu

Siyonist rejimin engellerine rağmen 50 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Otomobil piyasasında 2025 sevinci: Stoklar yüzde 98 tükendi

Afganistan ve Pakistan heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan'dan "üç aylar" mesajı