• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aramızda sınırlar olabilir ama bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır

07 Aralık 2024, Cumartesi 22:12
07 Aralık 2024, Cumartesi 22:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aramızda sınırlar olabilir ama bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Partisinin Gaziantep 8. Olağan Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Suriye'de 12 milyon insanın yurdunu terk etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Gaziantep Şahinbey Kapalı Spor Salonunda vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih, insan hakları nutku çekenlerin sırtını döndüğü mazlumlara Gaziantep'in nasıl kucak açtığını elbette yazacak. İdlib'teki sivillere yönelik artan saldırıların bardağı taşıran damla misali son hadiseleri tetiklediği anlaşılıyor. Türkiye'nin 910 kilometre uzunluğunda sınıra sahip olduğu bir ülkedeki gelişmelere gözlerini kapaması, elbette mümkün değildir." dedi.

"12 milyona yakın Suriyeli doğduğu toprakları terk etmek zorunda kaldı"

Milli Güvenlik Toplantısında alınan karara değinen Erdoğan, "Bizim hiçbir ülkenin bırakın toprağında, çakıl taşında dahi gözümüz yoktur. Temennimiz, komşumuz Suriye'nin hasretini çektiği o huzura, istikrara ve barış ortamına süratle kavuşmasıdır. Çok büyük zulümler gördüler, yaklaşık 1 milyon Suriyeli rejimi ve terör örgütlerinin saldırılı sonucunda hayatını kaybetti. Kimyasal silahlarla, varil bombalarıyla, siviller canice katledildi. 12 milyona yakın Suriyeli evini, yurdunu, doğduğu toprakları bırakıp terk etmek zorunda kaldı. On binlerce kadın, çocuk, bebek, yaşlı başka ülkelere göçmek zorunda kalırken, yollarda katledildi." ifadelerini kullandı.

Türkiye için temenni ettiklerini Suriye için de temenni ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Ekonomik kalkınması, toplumsal huzuru, iç barışı ve güvenliğiyle nasıl bir Gaziantep görmek istiyorsak Halep için de aynı temennilerde bulunuyoruz. Ekonomik kalkınması, toplumsal huzuru, iş barışı ve güvenliği ile nasıl bir Antep görmek istiyorsak Halep için de aynı temennilerde bulunuyoruz. Hatay'ın esenliğine nasıl önem veriyorsak, Hama'nın, Humus'un, Şam'ın, Rakka'nın, Aynularab'ın da güven içinde olmasını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Jeopolitik hesaplar peşinde koşmanın Suriye halkına katkısı olmaz"

Suriye'de yaşananların Suriye halkına katkısı olmadığına değinen Erdoğan, "Aramızda sınırlar olabilir ama bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır. Bin yıldır bu coğrafyada yan yana yaşıyoruz. İnşallah daha nice asırlar boyunca birlik ve dirlik içinde bir arada olamaya devam edeceğiz. Şu hakikati artık, herkesin görmesi ve kabullenmesi gerekiyor, Suriye'de artık siyasi ve diplomatik olarak yeni bir gerçeklik vardır. Suriye artık tüm etnik, mezhebi ve dini unsurlarıyla Suriyelilerindir. Kendi ülkelerinin geleceğine karar verecek olan da Suriye halkıdır. Ateşe benzin dökmenin kimseye bir faydası dokunmaz. Jeopolitik hesaplar peşinde koşmanın Suriye halkına katkısı olmaz." dedi. (İLKHA)

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehit Hind Rajab’ın ailesiyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i kabul etti

HÜDA PAR İlçe Başkanı Gözüngül, Cizre’de artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Bursa’da yüksek riskli hayvansal gıdalara denetim

Okullarda işitme taramaları aralıksız sürüyor

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Pervari’de kar yağışı nedeniyle minibüs şarampole yuvarlandı

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı