• BIST 100

    10979,73%0,70
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,97% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5577,32% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9236,33% -0,70

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bolu’daki faciada kusuru olanlar hesabını verecektir

21 Ocak 2025, Salı 23:42
21 Ocak 2025, Salı 23:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bolu’daki faciada kusuru olanlar hesabını verecektir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu'daki yangın faciasına ilişkin, "Her ne suretle olursa olsun böyle bir facianın yaşanmasına sebep olanlar, ihmali ve kusuru olanlar hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Konuşmasın başında Bolu'daki otel yangınına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Konuşmamın hemen başında bu sabah Bolu Kartalkaya’da bir otelde çıkan yangında vefat eden 66 kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Aynı yangında yaralanan 51 kardeşimize acil şifalar temenni ediyorum. Yaralanan kardeşlerimizden 17’si taburcu edilirken, biri yoğun bakımda olmak üzere diğerlerinin tedavisi devam ediyor. AFAD, sağlık ve diğer birimlerimiz yanan oteldeki çalışmalarını sürdürüyor. Hayatını kaybeden kardeşlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

Erdoğan, şunları ekledi:

"Yangının haberini alır almaz dört bakanımızı süratle Bolu’ya gönderdik. Yangına müdahale çalışmalarını yürüten Valimiz ve AFAD Başkanımız ile diğer arkadaşlarımızdan düzenli bilgi aldık. Yangına farklı kurumlarımızdan toplam 156 araç ve 428 personelle müdahale edilmiştir. Gerek yangının çıkış sebebini, gerekse faciada sorumluluğu olanları tespit etmek amacıyla idari ve adli soruşturmalar başlatılmıştır. Altı Cumhuriyet Savcımız, iki Mülkiye Başmüfettişimiz ile Çalışma Bakanlığımızdan dört Başmüfettişimiz, beş kişilik bilirkişi heyeti ile birlikte en ince detayına kadar olay araştırılmaktadır. İlk etapta aralarında facianın yaşandığı işletme sahibinin de olduğu dört kişi gözaltına alınmıştır. Şunu bir defa açık ve net söylemek durumundayım; her ne süratte olursa olsun böyle bir facianın yaşanmasına sebep olanlar, ihmali ve kusuru olanlar hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir. Elbette yüreklerimizdeki yangını tarif etmekte kelimeler yetersiz kalıyor. Özellikle yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın derin bir teessür ve acı içinde olduklarını biliyoruz. Bu kardeşlerimizin acısını paylaşmak amacıyla bir günlük millî yas ilan edilmiştir. 22 Ocak 2025 Çarşamba günü yurdumuzda ve dış temsilciliklerimizde güneşin batışına kadar bayraklarımız yarıya çekilecektir. Gün siyaset yapma değil, dayanışma, bir ve beraber olma günüdür. Siyaset, medya, yerel yöneticiler dâhil tüm aktörlerden vatandaşlarımızın acısına hürmet göstermelerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bir kez daha vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu tür elim olaylardan muhafaza eylesin diyorum."

"Çocuklara sahipsiz köpeklerin saldırdığı bir ülke utancını yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur"

Geçtiğimiz günlerde Yüksekova’da 12 yaşında bir kız çocuğunun köpek saldırısında hayatını kaybettiği olayın herkesi derinden yaraladığını ve sarstığını belirten Erdoğan, "Hatırlanacağı üzere, daha önce de benzer hadiselere şahit olmuş, bunun üzerine Hükûmet olarak harekete geçmiştik. Bu sorunun çözümsüz kalmasından rant elde eden çeşitli lobilerin karşı çıkmasına rağmen mevzuatımızda gerekli düzenlemeleri yapmıştık. Kanun görüşmeleri esnasında Meclis’te sahnelenen kepazelikleri evladını kaybetmiş ailelerimize yönelik edepsizlikleri, bu insanların hiç mi vicdanı yok dedirten densizlikleri hiçbirimiz unutmadık ve unutmayacağız. Yüksekova’daki yürek burkan olay yasal düzenlemenin ve endişelerimizin ne kadar isabetli olduğunu tekrar teyit etmiştir. Bir defa şunu artık herkesin kabullenmesi şarttır: Türkiye’ye okula, kütüphaneye, parka giden çocuklara sahipsiz köpeklerin saldırdığı bir ülke utancını yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Mevzuatta herkesin sorumluluğu bellidir. Siyasi parti ayırt etmeksizin belediyelerimizin tamamı yasanın ve yönetmeliklerin kendilerine yüklediği görevleri yerine getirmek zorundadır. Farklı bahaneler öne sürerek görevini yapmayanlarla ilgili bundan sonra daha zorlayıcı tedbirleri devreye alacağız. Tarım, İçişleri ve Çevre Bakanlıklarımız başta olmak üzere devletimizin ilgili tüm organları bu konunun üzerine daha kararlı gidecektir. Burada Eslem Teker evladımıza Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum." diye konuştu.

“Gazzeli kardeşlerine sahip çıkma sırası Arap ve İslam âlemindedir”

Erdoğan, Gazze'deki ateşkesi ilişkin, şunları kaydetti:

"israilin 7 Ekim 2023 tarihinden sonra Gazze’ye başlattığı saldırılar önceki gün ateşkesin yürürlüğe girmesiyle şimdilik son buldu. İsrail’in kasıtlı bir şekilde sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırılarında 50 bin Gazzeli şehit oldu. 110 binin üzerinde kardeşimiz yaralandı. İsrail 471 gün boyunca kelimenin tam manasıyla bir soykırım ve Gazze’yi özellikle söylüyorum, insansızlaştırma politikası uyguladı. Medyaya ve sosyal medyaya yansıyan fotoğraflar Gazze’deki yıkımın ne kadar devasa boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye olarak çeşitli kanallardan yürüttüğümüz çok boyutlu diplomasiyle, ateşkes mutabakatının sağlanması için gereken desteği verdik, 471 gün sonra Gazzeli kardeşlerimizin yüzlerinin gülüyor olmasından biz de memnuniyet duyuyoruz. Rabbim Filistin Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye başta olmak üzere İsrail’in kalleş ve insanlık dışı saldırılarında şehit olan tüm kardeşlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin diyorum.

Gazzeli kardeşlerimiz çok ağır bedeller ödemiş, ama haydutluğa boyun eğmemiş, katliam politikasına teslim olmamışlardır. Esir ve tutuklu takası görüntüleri kimin insan hayatına ve onuruna değer verdiğini, kimin de bunları yok saydığını göstermektedir. İsrail’in ateşkes ihlalleri konusunda sicilinin son derece kötü olduğunu tüm dünya biliyor. İsrail hükûmeti üzerindeki baskıyı sürekli kılarak bunun mutlaka önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu süreçte gereken neyse yapmaya devam edeceğiz. 100 bin tona ulaşan insanı yardımlarımızı özellikle Ramazan-ı Şerif öncesinde daha da artıracağız. Ateşkesi fırsat bilerek bölgede kalıcı barışa giden yolun açılması için de gayretlerimize hız vereceğiz. Bu süreçte İslam dünyasına yine çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Gazzeliler 471 gün boyunca dişleriyle, tırnaklarıyla direnerek topraklarına sahip çıkmışlardır. Şimdi Gazzeli kardeşlerine sahip çıkma sırası Arap ve İslam âlemindedir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum." (İLKHA)

İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi

2026 iklim zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü kaza kameralara yansıdı

Elazığ'da zincirleme kaza: 1 yaralı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde MAZLUMDER’den Gazze çağrısı

Kahramanmaraş’ta sobadan zehirlenen çift hayatını kaybetti

Öylek: Ankara’nın en büyük sorunu trafik ve ulaşım

Sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri ek işte çalışmak istiyor

Mardin’de 13 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR'ın kanun tekliflerine bir destek de Burdur'dan 

Sudan Büyükelçisi Eltayeb: Sudan'da yaşananlar bir iç savaş değil, Sudan kimliğini yok etmeye yönelik girişimlerdir

Öğretmenlerin kaleminden atasözleri ve deyimlerin açıklamaları yazılacak

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın'dan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının III. birleşimi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz kurs, kitap ve dijital dershane imkânı sağlanıyor

Vietnam'daki sellerde ölü sayısı 41'e yükseldi

Miniklerden Büyükşehir Belediye Başkanı Er'e ziyaret

HÜDA PAR: Atamalarda eş durumu mağduriyetleri giderilmeli

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze için sessiz çığlık: Artık çocuklar ölmesin

SDG/YPG'den Suriye askerlerine saldırı: 2 ölü

Yeşilay'dan "Zorunlu Tedavi Çalıştayı"

Adana halkı: Koskoca şehrin yeterli postane binası yok, konteyner yapı yerine kalıcı bir postane binası istiyoruz

İran, UAEA'nın yeni kararına ilişkin Avrupa ülkelerine tepki gösterdi

Gazze yararına düzenlenecek hayır çarşısına davet

Bakan Göktaş: Zararlı akımlar aile yapımızı derinden sarsıyor

Şırnak’ta 220 kişi daha kutsal topraklara uğurlandı

Araç üreticisi MAN, Almanya'da 2 binden fazla kişiyi işten çıkaracak

Diyarbakırlı hayırsever kira gelirlerini Gazze'ye bağışladı

İSTAHHED: Hepimizin emaneti olan çocukları korumak ortak sorumluluğumuz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi

2026 iklim zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü kaza kameralara yansıdı

Elazığ'da zincirleme kaza: 1 yaralı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde MAZLUMDER’den Gazze çağrısı

Kahramanmaraş’ta sobadan zehirlenen çift hayatını kaybetti