• BIST 100

    9074,62%-0,66
  • DOLAR

    38,64% 0,04
  • EURO

    43,85% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4205,75% -1,39
  • Ç. ALTIN

    6818,76% 0,06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda

DÜNYA 12.02.2025 11:50:26 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyarette bulunduğu Endonezya'nın Bogor şehrinde Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto tarafından resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracını, Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayı girişinde karşılayan süvariler, bina girişine kadar araca eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, makam aracından indiğinde Endonezyalı çocuklar, Türkiye ve Endonezya bayraklarıyla selamladı.

Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı giriş kapısında karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'nun tören alanındaki yerlerini almasının ardından, askerî bando iki ülkenin millî marşlarını çaldı, top atışı yapıldı.

Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto, heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto, bina girişinde Türkiye ve Endonezya bayrakları önünde tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

Bogor Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda şeref defterin imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Subianto ile baş başa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Subianto, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi İlk Toplantısı'na başkanlık etti, anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan da hazır bulundu. (İLKHA)

Veysel Eroğlu Irak Özel Temsilciliği’ne atandı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara Fransa’da

Kars'ta iki aracın karıştığı kazada 1 ölü, 4 yaralı

Almanya Başbakanı Merz, Polonya'da Tusk ile Görüştü

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ