• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına her türlü desteği vereceğiz

GÜNDEM 27.03.2025 05:53:49 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına her türlü desteği vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gazze'de zulmün ve soykırımın bir an önce son bulması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmayı kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam âleminin müstesna ve muazzez bir geceyi idrak ettiğini belirterek, "Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, tan yerinin ağarıncaya kadar esenlikle dolduğu bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nin milletimiz, âlemi İslam ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek gecenin başta Gazze ve Filistin olmak üzere Suriye'de, Lübnan'da, Yemen'de, Somali'de ve daha pek çok yerde zulme, zalime ve soykırıma karşı kahramanca direnen tüm mazlumların kurtuluşuna, bunun yanında daha fazla kardeşliğe, daha fazla dayanışmaya, Müslümanlar arasında daha fazla vahdete vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak'ta varılan ateşkes mutabakatını bozan siyonist rejimin son günlerde Gazze'ye yönelik hava saldırılarını artırdığını, savaşta bile dokunulmaması gereken hastanelerin, sağlık tesislerinin, sağlık çalışanlarının bilerek hedef alındığını belirtti.

Neredeyse yüzde 80'i yıkık hâlde olan Gazze'nin ayakta kalan son binalarının da ağır bombardıman altında yok edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batılı güçlerin sessizliği karşısında şımardıkça şımaran, her gün daha da haydutlaşan israil yönetimi soykırım politikasına ramazanda da devam ediyor. israilin insanlık dışı son saldırılarında maalesef çoğu çocuk ve kadın 700'ün üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu, yüzlerce masum yaralandı. Tüm şehitlere yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sizlerden Kadir Gecesi'nde edeceğiniz dualarda Gazzeli kardeşlerimizi unutmamanızı istirham ediyorum. Rabbim bu geceyi hakkıyla ihya etmeyi hepinize, hepimize nasip eylesin diyorum. Şunu herkes bilsin ki biz sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnsani yardımlarımızla yanlarında olacağız, diplomatik temaslarımızla yanlarında olacağız, barışçı ve adaleti savunan ilkeli politikalarımızla yanlarında olacağız. Türkiye olarak kardeş Filistin halkına gereken her türlü desteği vereceğiz. Gazze'de zulmün ve soykırımın bir an önce son bulması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmayı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Türkiye'nin içinde bulunduğu bölge başta olmak üzere, dünyanın farklı noktalarında yaşanan hadiselerin etkilerinin giderek daha fazla hissedildiğine dikkati çekti.

2. Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel sistem yeniden inşa edilirken, şiddet ve rekabetin dozunun da günden güne arttığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlığın ortak değerleri, ortak birikimi günbegün tefessüh ediyor. Barışı, huzuru ve güvenliği tesis etmek üzere ihdas edilen uluslararası kurum ve kuruluşlar görevlerini yerine getiremediği gibi karşı karşıya olduğumuz insani trajedilerin daha da derinleşmesine sebebiyet veriyor. Filistin'de 1,5 yıldır devam eden işgal ve soykırımın önüne bir türlü geçilemedi. Afrika'nın farklı ülkelerindeki açlık, susuzluk, yoksulluk onlarca yıldır devam ediyor." diye konuştu. (İLKHA)

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ