• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlme ne zaman hak ettiği kıymeti vermişsek huzurumuzu istediğimiz düzeye getirebilmişiz

06 Kasım 2025, Perşembe 15:54
06 Kasım 2025, Perşembe 15:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlme ne zaman hak ettiği kıymeti vermişsek huzurumuzu istediğimiz düzeye getirebilmişiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlme ne zaman hak ettiği kıymeti vermişsek, kitaba ve bilgiye ne zaman dört elle sarılmışsak, dünya tarihine geçen en büyük başarılarımızı işte o zaman elde etmişiz. Huzur ve güvenliğimizi, refah seviyemizi işte o zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kütüphanesi'nde, Kütüphane 5.0 ve İnsan Merkezli Dijital Dönüşüm Uluslararası Konferansı'nda konuştu.

İlk emri "İkra bismi rabbikellezi halak" yani, "Yaradan Rabbinin adıyla oku" olan bir inancın müntesipleri olduklarını belirten Erdoğan,  "İlim erbabımız bilgiyi yitik malları olarak görmüş ve hayatları boyunca bilginin peşinde koşmuşlardır. Şunu da öncelikle ifade etmek durumundayım. Kütüphanecilik anlamında 1300 yıllık çok köklü bir geleneğimiz var. Emevilerden Abbasilere, Selçuklulardan Osmanlı Cihan Devleti'ne, oradan bugünkü Cumhuriyetimize bu alanda ciddi bir birikim sahibiyiz. Asırlar boyunca imar ettiğimiz şehirlerde, kurduğumuz devletlerde, inşa ettiğimiz medeniyetlerde kitap ve alim hep merkezde yer almıştır." dedi.

Erdoğan, "Tarihimize şöyle bir göz attığınızda karşınıza çıkan ilk hakikatlerden biri şudur değerli dostlar: İlme ne zaman hak ettiği kıymeti vermişsek, kitaba ve bilgiye ne zaman dört elle sarılmışsak, dünya tarihine geçen en büyük başarılarımızı işte o zaman elde etmişiz. Huzur ve güvenliğimizi, refah seviyemizi işte o zaman istediğimiz düzeye getirebilmişiz. Fakat ilimle, irfanla, bilgiyle, kitapla aramız açıldığında ise geriye düşmüş, zayıflamış, güç kaybetmiş, takip edilen değil, takip eden konuma gelmişiz." diye konuştu.

"Değerli dostlarım, sizler gibi seçkin konuklarımızın önünde gündeme getirmek istemezdim." diyen Erdoğan, ancak siyasetçiler olarak saldırılar karşısında siyaset kurumunun itibarını da korumak gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün ana muhalefet partisi genel başkanının hezeyanlarını hem kendi partisi hem de ülkemiz siyaseti adına inanın hicap duyarak takip ettim. Konuşan, Türkiye'nin ikinci büyük partisinin genel başkanı mı, yoksa ayarları bozulmuş hakaret otomatı mı, maalesef belli değil.

Türkiye böyle bir siyasi üslubu, böyle bir çiğliği asla hak etmiyor. Öte yandan şunu da hepimiz çok iyi biliyoruz: Zihin fukara olunca akıl ukala olur, dilinde freni boşalırmış. Ortada, bakın gerçekten üzülerek söylüyorum, zihni ile dili arasındaki bağ tamamen kopmuş, ağzından çıkanı kulağı duymayan zavallı bir şahıs var. Bu zat gün aşırı söylediği yalanlarla, önüne gelene attığı iftiralarla, meydanlarda savurduğu hakaretlerle giderek saldırgan hale geliyor. Yerel yönetimleri ahtapot misali saran suç örgütünün yolsuzlukları ortaya döküldükçe, bu zatta panikliyor, çirkinleşiyor, kontrolü iyice kaybediyor.

Biz elbette günden güne daha da seviyesiz ve sevimsiz bir hal alan bu dile, siyaseti enfekte eden bu zehirli söylemlere milletimizi mahkum etmeyiz. Dün zaten hem genel başkan vekilimiz ve parti sözcümüz hem de diğer arkadaşlarım bu zata hak ettiği cevabı onun düzeyine inmeden verdiler. Kendisine tavsiyem, biz az söyledik, o çok anlasın." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Aksu: İyilik kanımızda var

Dünya’nın manyetik alanına dair ezber bozan bulgular

Batman'da MİT personeli gibi davranıp milyonluk dolandırıcılık yaptılar

Ocak ayında 72 bin 416 gıda denetimi yapıldı

Çanakkale’de uyuşturucu soruşturmasında 21 şüpheli yakalandı

Epstein’in işgal rejimine yardım ettiği ortaya çıktı

Göbeklitepe ve Taş Tepeler sergisi Berlin’de açılıyor

Gaziantep’te FETÖ hükümlüsü şahıs yakalandı

Yargı mensupları için “Etik Kurulu” kuruluyor

Ağrı’da yolcu otobüsü devrildi: 16 kişi yaralandı

Hatay merkezli 3 ilde suç örgütüne operasyon: 12 tutuklama

Gaziantep'te aranan 18 şüpheli yakalandı

Beyrut-Şam arasında "hükümlü nakli" anlaşması

Pişkin: Yapay zekâ meslekleri yok etmiyor yeniden şekillendiriyor

Kudüs'te yıkımların hedefi net: Filistin topraklarını Yahudileştirmek

Balıkesir’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Ensarullah Hareketi’nden Pakistan’daki bombalı saldırı açıklaması

Palandöken: Ramazan dayanışma ve bereket ayıdır

Nijerya’da silahlı saldırı: 13 ölü, çok sayıda yaralı

İslam Emirliği'nden İslamabad'daki cami saldırısına ilişkin açıklama: Suçlamalar temelsiz

Yerli Malı Tebliği’nde otomotiv sektörüne geçici düzenleme

İran füze tesislerini hızla onarıyor, nükleer altyapıyı yerin altına çekiyor

Batı Şeria ve Kudüs'te bir haftada 54 direniş eylemi

Bursa'da 7 düzensiz göçmen yakalandı

Kapıkule'de 240 kilo skunk ele geçirildi

Erzurum’da tır ile cip çarpıştı: 4 kişi hayatını kaybetti

Batıda yağmur, doğuda kar: Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak

Türkiye'de deşifre edilen Mossad ağı, Kassam mühendisi ez-Zuvari suikastına uzandı

Rum Ortodoks Kilisesi: Yerleşimci saldırıları tırmanıyor

Epstein skandalı: Clinton çifti Kongre'ye zorla getiriliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Aksu: İyilik kanımızda var

Dünya’nın manyetik alanına dair ezber bozan bulgular

Batman'da MİT personeli gibi davranıp milyonluk dolandırıcılık yaptılar

Ocak ayında 72 bin 416 gıda denetimi yapıldı

Çanakkale’de uyuşturucu soruşturmasında 21 şüpheli yakalandı

Epstein’in işgal rejimine yardım ettiği ortaya çıktı

Göbeklitepe ve Taş Tepeler sergisi Berlin’de açılıyor