• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

18 Haziran 2025, Çarşamba 14:36
18 Haziran 2025, Çarşamba 14:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a yönelik siyonist saldırılara işaret ederek, "Bu saldırıların Türkiye'ye olası etkileri konusunda bütün kurumlarımız teyakkuz halinde. Her olumsuzluğa hazırlık yapıyoruz. Her türlü senar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bir mübarek bayramını daha geride bıraktıkları için hamd eden Erdoğan, "Gazze'deki soykırım nedeniyle bayram buruk geçti. Bayram günleri insanlarımızın dostluğu kardeşliği en güçlü yaşadığı günlerdir." ifadelerini kullandı.

Enflasyonla mücadelede mevzi kazandıkça, inşallah, 86 milyonun tamamının refahını, alım gücünü ve hayat standardını daha da yükselteceklerini vurgulayan Erdoğan, "Orta yüksek ve yüksek teknolojili yatırımlar için Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi programının büyüklüğün 500 milyar liraya çıkartıldı. Biz ekonomide de ne yaptığımızı ve nasıl netice alacağımızı da gayet iyi biliyoruz." dedi.

Türkiye'nin, tüm enerjisini ve kapasitesini bekasına yönelik meselelere ayırması gereken çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Erdoğan, "Terörsüz Türkiye'nin hedefe ulaşması için çalışıyoruz. CHP dahil, Grubu bulunan tüm partilerin, bu dönemde yüksek bir hassasiyet ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

"israil ateşi tüm bölgeye yayılıyor"

İşgalci siyonist rejimin saldırılarının "çok daha vahim çok daha barbarca bir boyut kazanmış durumda" olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Gazze'de 2 milyon masum sivil tamamen açlığa, susuzluğa ve ilaçsızlığa mahkum edildi. israil her gün yüzlerce insanı katlediyor. Katliam politikaları farklı bir boyuta ulaştı. Netanyahu soykırım suçunda zalim Hitler'i çoktan geride bırakmıştır. Umarız er ya da geç katliamların hesabını verir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"israil haydutluk sahasını genişletti. İran'ın bu haydutluk karşısında kendisini savunması son derece meşru bir haktır. İran, gözü dönmüş bir ülke tarafından saldırıya uğramıştır. İsrail nükleer müzakeresi sürerken terör eylemi yaptı. israil ateşi tüm bölgeye yayılıyor. Uluslararası kurumlar sessiz kalıyor. Devlet terörüne sessiz kalmak rıza göstermektir. İsrail'in kural tanımazlığı karşısında sessiz kalınamaz. Sessiz kalanların da eline çocuk kanı sıçrıyor."

"Saldırıların Türkiye'ye olası etkileri konusunda bütün kurumlarımız teyakkuz halinde"

İşgalci siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarına değinen Erdoğan, "israilin, İran'a yönelik terör saldırılarını yakından takip ediyoruz. Bu saldırıların Türkiye'ye olası etkileri konusunda bütün kurumlarımız teyakkuz halinde. Her olumsuzluğa hazırlık yapıyoruz. Her türlü senaryoya hazırız. israil saldırganlığı sona ermeli." değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte yoğun diplomasi halinde olduklarını aktaran Erdoğan, "Üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Nükleer konusu diplomasi ile çözülmeli. Saldırıların durması için elimizden geleni yapıyoruz." diye belirtti.

"Artık kendi semalarımızı koruyoruz"

Savunma sisteminin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye artık kendi semalarını yerli ve milli hava savunma sistemleriyle koruyan, entegre ve katmanlı bir savunma mimarisine sahip bir ülkedir. Artık İHA'larımız, SİHA'larımız hepsi var. Caydırıcılığımızı öyle bir düzeye çıkartacağız ki bırakın bize saldırmayı, hiç kimse bunu aklının ucundan dahi geçiremeyecek." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi