• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı dolayısıyla mesaj yayımladı

11 Temmuz 2025, Cuma 02:02
11 Temmuz 2025, Cuma 02:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı dolayısıyla mesaj yayımladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası mahkeme kararlarına rağmen Srebrenitsa Soykırımı'nı inkar eden ve savaş suçlularını yücelten her türlü ifade ve beyanı reddediyoruz. Savaş sonrası evlerine dönen kişilere yönelik saldırı ve tacizleri lanetliyoruz." de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30. yılı dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında, Bosna Hersek halkına, bu matem günlerinde Türkiye'deki 86 milyonun taziyesini ilettiğini bildirdi.

Erdoğan, "Rabbim tüm şehitlerimizi cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin." temennisinde bulunarak insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınan Srebrenitsa Soykırımı'nın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen, vahşice öldürülen Boşnaklar’ın acısının hâlen yüreklerde taze olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Uluslararası toplumun soykırımı durdurmak için gerekli sorumluluğu üstlenmemesi, telafisi mümkün olmayan ve utançla anılacak bir zafiyettir.  Bu vahşeti görmezden gelen insanlıktan nasibini almamış zihniyetle mücadelemizi bugün de kararlılıkla sürdürüyoruz.

Her daim gündemde tuttuğumuz Birleşmiş Milletler reformu çağrımızın esasını, işte bu 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' zihniyetiyle mücadele oluşturuyor. Bu mücadelede büyük fikir ve devlet adamı merhum Aliya İzetbegoviç'in 'Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır' sözleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Ülkemizin eş sunuculuğunda, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u '1995 Srebrenitsa Soykırımını Anma Uluslararası Günü' olarak ilan etmesinin, soykırıma karşı güçlü iradenin tezahürü olmuştur.

Soykırımın işlendiği başlıca mahal olan Srebrenitsa Akü Fabrikası'nda ülkemizin desteğiyle kurulan Srebrenitsa Soykırımı Kurbanları Anma Müzesi'nin bu bakımdan önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum.

Ne acıdır ki bugün Gazze'de yaşananlar uluslararası toplumun Srebrenitsa'dan gerekli dersleri çıkarmadığını gösteriyor.

Srebrenitsa'da sessiz kalan uluslararası toplum, Filistin'de son yıllarda yaşanan zulümleri de sadece seyrediyor. İsrail yönetimi 57 bine yakın çocuk, kadın, yaşlı ve genç Filistinli'ye yönelik soykırımının hesabını er ya da geç hukuk ve tarih önünde verecektir. Uluslararası mahkeme kararlarına rağmen Srebrenitsa Soykırımı'nı inkar eden ve savaş suçlularını yücelten her türlü ifade ve beyanı reddediyoruz. Savaş sonrası evlerine dönen kişilere yönelik saldırı ve tacizleri lanetliyoruz.

Balkanlar ve Avrupa'nın istikrarı bakımından Bosna Hersek'te tüm kesimleri kapsayan bir iç uzlaşının tesis edilmesi samimi temennimizdir. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve anayasal düzenine yönelik koşulsuz desteğimizin süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye olarak gerek çok uluslu gerek ikili planda barış, huzur ve istikrarın korunması için üzerimize düşeni kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz."

Srebrenitsa Soykırımı'nda şehitlik mertebesine erişen Boşnak kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, rabbim, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin." (İLKHA)

Yüksek hızlı tren hatlarında ek seferler düzenlenecek

Batman'da pikniğe giderken kaza: 5 yaralı

Adıyaman'da "Huzurlu Sokaklar-12" asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 882'ye yükseldi

Cenin ve Eriha’da yahudi işgalciler Filistin topraklarına buldozerlerle saldırdı

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları: 180 gözaltı

MEB'den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu

Yemen genelinde yüz binler Gazze için yürüdü: “Yürüyüşümüz sürüyor, operasyonlarımız artıyor”

Lazzarini: Gazze sınırında hayat kurtarıcı malzemelerin son kullanma tarihi geçmek üzere

Gazze'den İslam dünyası ve tüm vicdan sahiplerine çağrı: Savaşın öldüremediği siviller açlıktan ölecek

Tillo’da 3,4 Milyon TL’lik içme suyu ve atıksu yatırımı yapıldı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1410 kök kenevir ele geçirildi

Bursa-Balıkesir sınırındaki orman yangını kontrol altına alındı

HAMAS'tan Mahmud Abbas yönetimine tepki: Sessizlikleri utanç verici

Siyonist askerlerde intihar vakaları Gazze kabusunu gözler önüne seriyor

Kiralar çığırından çıktı: Vatandaş da ev sahibi de şikâyetçi!

İLKHA'nın haberinin ardından Batman Belediyesinden akrep alarmına müdahale

Yaz Kur'an kursunda hem kalp hem zihin beslenerek tüm güzelliği ile devam ediyor

Siirt'te mahalle yolları yenileniyor: Şavuran Mevkii'nde çalışmalar tamamlandı

Gazze'de sabahtan bu yana 67 şehit, 255 yaralı

Eski tip ehliyetler 1 Ağustos itibarıyla geçersiz olacak: 3 milyon kişi henüz yenilemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye için yeni bir sayfa açıldı

Dr. Özdemir açıkladı: Güneş çarpması mı, sıcak çarpması mı daha tehlikelidir?  

Batman'da apartman dairesinde yangın paniği

Pakistan Arapça Medreseleri Birliği sözcüsü Muhammedî: Tüm ümmetin, dinin yayılmasına ve davete odaklanması gerekir

Açlık kuşatması derinleşiyor: Siyonist rejim Gazze'de balık avını da yasakladı

Batman'da el konulan bini aşkın patlayıcı madde imha edildi

UNRWA: Gazze'de temiz su krizi salgın felaketine yol açacak

Batman'da 15 kilo skunk ele geçirildi: Bir kişi tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yüksek hızlı tren hatlarında ek seferler düzenlenecek

Batman'da pikniğe giderken kaza: 5 yaralı

Adıyaman'da "Huzurlu Sokaklar-12" asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 882'ye yükseldi

Cenin ve Eriha’da yahudi işgalciler Filistin topraklarına buldozerlerle saldırdı

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları: 180 gözaltı