• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye için yeni bir sayfa açıldı

12 Temmuz 2025, Cumartesi 12:20
12 Temmuz 2025, Cumartesi 12:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye için yeni bir sayfa açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın silah bırakmasıyla Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ilan etti, "Bu, bir pazarlığın değil, milletin ve devletin kararlılığının sonucudur. Artık terör değil kardeşlik konuşacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, PKK'nın silah bırakmasını "tarihi bir dönüm noktası" olarak değerlendirdi. "Bugün Türkiye'de yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz bir Türkiye'nin kapıları ardına kadar aralanmıştır" dedi.

Erdoğan, "Bu süreç bir al-ver pazarlığının sonucu değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu ve gururunu kimseye çiğnetmeyiz. Bu, milletimizin ve devletimizin dirayetli duruşunun meyvesidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, süreci sadece siyasi değil, toplumsal bir barış ve kardeşlik hamlesi olarak gördüklerini belirterek "Arada silah olmadan konuşacağız. Türk ile Kürt tekrar muhabbetle kucaklaşıyor" dedi.

"Terör örgütü, İmralı'nın çağrısıyla kongresini topladı ve kendini feshettiğini açıkladı. 47 yıllık terör belasının sonuna geldik. Terör duvarı yıkıldı" diyen Erdoğan, bu gelişmenin hiçbir şekilde devlete taviz olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

"AK Parti, MHP ve DEM olarak bu yolda birlikte yürümeye karar verdik" diyen Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın birlik ve kardeşlik temeliyle inşa edileceğini vurguladı.

"Bugün 86 milyon vatandaşımız kazanmıştır. Silahla değil, muhabbetle konuşacağımız yeni bir döneme giriyoruz. Artık yumrukları sıkmaya gerek yok" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk somut adım olarak TBMM'de süreci yasal zemine oturtacak bir komisyon kurulacağını söyledi. "Bu sürecin Meclis çatısı altında mümkün olan en geniş katılımla yürütülmesini istiyoruz" dedi.

"Kimseyi incitmeden, sürecin hassasiyetine uygun şekilde silah bırakma sürecini takip edeceğiz. Biz bir adım atana her türlü kolaylığı sağlarız, çıkış yolu arayana kapıyı ardına kadar açarız" diyen Erdoğan, bu sürecin Türkiye'nin geleceğini şekillendireceğini ifade etti.

"Enerjimizi artık asli işimize vereceğiz. Türkiye, terörün sona ermesiyle ekonomik ve toplumsal olarak çok daha güçlü ve özgüvenli bir ülke haline gelecek" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

Çin ve Japonya arasında "havada" gerilim

HÜDA PAR'dan Zîlan Katliamı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Siyonist işgalcilerden Gazze’de su dağıtım noktasına saldırı: 10 şehit

Diyarbakır'da bir sitede yangın paniği

ABD'de orman yangını 20 bin dönüm alana yayıldı

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul: Moskova'nın amacı Avrupa'yı içeriden bölmek

Gaziantep Hür Gençlik "Parklarda Umudu yeşertiyoruz" temasıyla etkinlik düzenledi

Otomobil ve motosiklet çarpıştı: 2 ölü

UNRWA: Gazze'de insani yardımların engellenmesi nedeniyle yetersiz beslenme vakaları arttı

Mahalle sakinlerinden park tepkisi: Işıklandırma ve güvenlik istiyoruz

Yeni Kaledonya'nın "özel statülü devlet" olması anlaşması imzalandı

ABD'den Çin'e tepki

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 5 kişi yakalandı

ABD'de akciğer vebası nedeniyle ölüm

Diyarbakır’da otomobil kaldırıma çarpıp yan yattı: 2 yaralı

Meteoroloji uyardı: Günün en sıcak saatlerinde dikkatli olun

Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı 104'e yükseldi

Karaman'da tarihi eser operasyonu: 5 tutuklama

Netanyahudan Gazzede ateşkes konusunda vaziyeti kurtarma açıklaması

İngiltere'de kızamık salgını can aldı

Netanyahu ilk kez İranlı bilim insanlarına yapılan suikastleri üstlendi

Uyuşturucu bağımlısı camide müezzine bıçakla saldırdı

LGS tercih süreci yarın başlıyor: Öğrenciler seçim yapacak

İzmir'de çeşitli suçlardan arana 585 şüpheli yakalandı

Ticaret Bakanlığından 531 firmaya dahilde işleme izni

Heybeliada açıklarında arızalanan tekne kıyıya çekildi

Mersin'de restoranda "hesap" kavgası: 7 yaralı

Ankara'da binada yangın: Biri bebek 3 kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin ve Japonya arasında "havada" gerilim

HÜDA PAR'dan Zîlan Katliamı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Siyonist işgalcilerden Gazze’de su dağıtım noktasına saldırı: 10 şehit

Diyarbakır'da bir sitede yangın paniği

ABD'de orman yangını 20 bin dönüm alana yayıldı