• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump’ın israile sağlanan silah desteğini kesmesi iyi bir başlangıç olabilir

08 Kasım 2024, Cuma 14:27
08 Kasım 2024, Cuma 14:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump’ın israile sağlanan silah desteğini kesmesi iyi bir başlangıç olabilir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temenni ederiz Sayın Trump’ın ikinci döneminde bölgede kalıcı barışın ve huzurun sağlandığı bir dönem inşa edilir. Biden dönemindeki politikaların devam ettirilmesi bölgede çözümsüzlüğü derinleştirir ve çatışmayı yayar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan ve Macaristan ziyaretlerinin ardından ülkeye dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Erdoğan, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Sayın Trump ile samimi bir görüşme yaptık. O esnada aile yemeğindeydiler. Seçim sürecini ve Türkiye-ABD arasındaki iş birliğini ele aldık"

"(Trump) Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye ile ilgili güzel ifadeleri oldu. Kendisini ülkemize davet ettik. Temenni ederim ki davetimize de icabet eder"

"Filistin meselesi ve Rusya-Ukrayna krizi olmak üzere pek çok sınamayla karşı karşıyayız. Türkiye-ABD iş birliği ile bunların üstesinden gelmek mümkün"

"Filistin ve Lübnan'daki israil saldırganlığını durdurmak için Sayın Trump’ın israile sağlanan silah desteğini kesmesi iyi bir başlangıç olabilir"

"(Rusya-Ukrayna) Trump döneminde meseleye çözüm perspektifinden yaklaşan bir ABD yönetimi görürsek biz bu savaşı kolaylıkla bitirebiliriz"

"Trump, bence çok çok başarılı bir sınavı yılmadan, usanmadan atlattı. Neticede seçimi aldı"

"Sayın Trump’la daha önceki başkanlık döneminde de beraber çalıştık. Zaman zaman fikir ayrılıkları yaşansa da Türkiye ve ABD’nin model ortaklığı tartışılmaz"

"Yeni dönemde Trump'la görüşmeleri devam ettirerek Orta Doğu’daki gelişmeleri nasıl şekillendireceğimizi telefon diplomasisiyle gelişmelere göre ele alacağız"

"Temenni ederiz Sayın Trump’ın ikinci döneminde bölgede kalıcı barışın ve huzurun sağlandığı bir dönem inşa edilir. Biz barıştan ve huzurdan yanayız"

"Biden dönemindeki politikaların devam ettirilmesi bölgede çözümsüzlüğü derinleştirir ve çatışmayı yayar. Bunu asla istemeyiz"

"Trump’ın ABD başkanlığı, Orta Doğu’daki siyasi ve askeri dengeleri ciddi biçimde etkileyecektir"

"(Rusya-Ukrayna) Biz iki tarafı da aynı masa etrafında buluşturmayı başarmış bir ülkeyiz. Bunu defalarca yaptık, yine yapabiliriz. Bu savaş artık bitmelidir"

"AB ile siyasi bariyerlere takılmadan, eşit koşullarda ilişki biçiminden yanayız. AB'den kaybedilmiş zamanı telafi edecek vizyoner bir yaklaşım bekliyoruz"

"Ortak Türk alfabesi üzerinde de titizlikle çalışıyoruz. Ortak alfabeye geçebilirsek tarihi bir eşiği daha aşacak, böylece büyük bir kucaklaşmayı sağlamış olacağız. Zirvede diğer konularla birlikte özellikle bu meseleyle ilgili hassasiyetlerimizi de vurguladım. Zirve vesilesiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in yanı sıra katılımcı diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da temaslarımız oldu."

"Seçilmiş olmak, kimseye terörle kol kola yürüme hakkı vermez. Siyasetçinin görevi halkına hizmettir, bölücü elebaşlarına hizmetçilik yapmak değil"

"Milletin imkanlarının Kandil’deki ve Avrupa’daki terör baronlarına veya bölücü örgütün şehir yapılanmasına peşkeş çekilmesine göz yummayız"

"Muhalefet yargıyı görevini yaptığı için baskı altına almaya kalkmamalıdır. Hele hele savcıları tehdit etmek, onlara hakaret etmek tam anlamıyla eşkıyalıktır"

"CHP’li belediyeler, kamunun kaynaklarını hoyratça harcarken, halkın temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa bunların hesabının sorulması gerekir" (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 15 kişinin öldüğü Antalya ve Burdur kazalarıyla ilgili açıklama

TBMM Genel Kurulu trafik cezalarına ilişkin teklifi görüşecek

Denizli’de trafikte tehlikeli motosiklet sürücüsüne ceza

Habib-i Neccar Camii yeniden ibadete açıldı

Antalya Valiliğinden otobüs kazasına ilişkin açıklama

Antalya’daki otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı

Kırklareli Valiliğinden kuvvetli kar yağışı uyarısı

Burdur'da trafik kazası: 7 ölü, 5 yaralı

Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Airfryer zararlı mıdır? Mutfağın popüler aleti tehlikeli olabilir mi?

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı