• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Mandacılık talep ediyor

29 Mart 2025, Cumartesi 06:16
29 Mart 2025, Cumartesi 06:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 06:16 - 29 Mart 2025
Güncelleme: 06:16 - 29 Mart 2025

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkesini yabancılara şikâyet etmek, Batı'dan medet ummak, Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışıyor mu?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî İrade Platformunca düzenlenen 9. Millî İrade İftarı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye ne zaman kendisine biçilen konuma itiraz etse kökü dışarıda bazı kirli odaklar tarafından hedefe konulmuştur. Türkiye ne zaman ezber bozan adımlar atma cesareti gösterse birileri hemen düğmeye basmış, ülkemizin dikkatini dağıtmıştır. Cumhuriyet tarihinde buna defalarca şahit olduk. Sokak olaylarıyla bunu yaşadık. Sağ-sol, Alevi-Sünni provokasyonlarıyla bunu yaşadık. Üniversite gençliğinin kışkırtılmasıyla bunu yaşadık. Hükûmetimiz döneminde Cumhuriyet mitingleriyle 7 Şubat MİT kriziyle Gezi'deki sokak terörüyle 15 Temmuz ihanetiyle bunu yaşadık ve gördük. Bizi kendi içimize hapsetmek, kendi iç meselelerimizle meşgul etmek için her yolu denediler. Her yolu hâlâ deniyorlar." dedi.

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevi boyunca yüzlerce farklı ülkeden binlerce siyasi temsilciyle görüştüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların arasında pek çok muhalefet lideri de vardı. Bakın şunu çok net söylüyorum. Bunlardan bir tanesinin bile bize kendi ülkesini şikâyet ettiğini, kötülediğini, kendi ülkesine karşı bizden yardım istediğini görmedik, duymadık. Ama bizdeki muhalefet, uluslararası her platformda kendilerine her mikrofon uzatıldığında bunu yapmaktan kaçınmadı, kaçınmıyor. Ancak önceki gün bizim de tahmin edemeyeceğimiz yeni bir eşik aşıldı. Son olarak Batı'ya yalvaracak kadar kontrolü kaybettiklerini gördük. Öyle büyük bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız ki Cumhuriyet'i kurmakla övünen bir partinin genel başkanı çıkıyor resmen siyasi mandacılık talep ediyor. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Gazze soykırımındaki ikiyüzlü yayınları sebebiyle itibarını kaybetmiş bir yabancı medya kuruluşundan süklüm püklüm yardım dileniyor. 'Kendimizi terk edilmiş hissettik.' diyor. Yani 'Yolsuzluk yapanlara niye destek olmadınız?' demeye getiriyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselenin daha hazin tarafını da dile getirmek istediğini belirterek ''Bu zat, ülkesini yabancılara şikâyet ederken utanmıyor, yüzü kızarmıyor. 'Ben partimi ve kendimi niye bu hâle düşürüyorum?' sorusunu sormak aklına dahi gelmiyor. 'Batı'nın ev zencisi.' deyince de bu sefer bize kızıyorlar. 'Mandacı' deyince bize öfkeleniyorlar, bize saldırıyorlar. İyi de sizin söylediklerinizin İngiliz Muhipleri Cemiyetinden ne farkı var? Ülkesini yabancılara şikâyet etmek, Batı'dan medet ummak, Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanına yakışıyor mu? 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisini sırf yolsuzlukları savunmak adına böyle aciz bir duruma düşürmekten hiç mi hicap duymuyorsunuz? Buradan aziz milletime soruyorum. Böyle bir siyasetçi ülkesinin çıkarlarını emperyalistlere karşı savunabilir mi? Ekranlarda yardım dilenen biri, emperyalistler karşısında dik durabilir mi? Elbette duramaz, savunamaz. Milletin menfaatlerini koruyamaz. Sayın Özel'e bir kez daha kendini toparlamasını, yolsuzlukları aklamak için kendisini bu kadar yormamasını tavsiye ediyorum." dedi. (İLKHA)

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu