• BIST 100

    11067,07%0,61
  • DOLAR

    41,31% 0,04
  • EURO

    48,81% 0,43
  • GRAM ALTIN

    4908,34% 0,49
  • Ç. ALTIN

    7974,44% 1,07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Yarısı bizden" kentsel dönüşüm müjdesi

30 Nisan 2025, Çarşamba 14:33
30 Nisan 2025, Çarşamba 14:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'daki Yarısı Bizden Kampanyası hibe desteğini 875 bin liraya, kredi desteğini 875 bin liraya, taşınma desteğini 125 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Son İstanbul depremiyle önemi bir kez daha idrak edilen kentsel dönüşüm konusunda benzer hazırlık içindeyiz. İstanbulluların canlarını, mallarını kifayetsiz muhterislere bırakamayız. 23 Nisan'dan bu yana verdiğimiz mücadele ile bunu bir kere daha ortaya koyduk. İstanbul'u ağzından düşürmeyen CHP Genel Başkanı depremden 5 gün sonra şehrin yolunu hatırlamıştır. Onu da patronundan talimat almaya gitmiştir. İstanbul'un üzerine düşen beceriksizliğin, umursamazlığın devam etmesine gönlümüz razı değil. Şayet kesintiye uğratılmasa, bizim İstanbul'da başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 600 bin konut sahiplerine teslim edilecekti. 1,5 milyon konutun yenilenmesine doğru ilerleyecektik. İş yapmak yerine şov yapanlar yüzünden yüreğimiz ağzımıza geliyor." dedi.

"İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı dayanıklı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz." diyen Erdoğan, "Son 23 yılda TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 547 bin konut ürettik. 3,7 milyon dönüşüm ve sosyal konut inşa ettik. Sahada 1 milyon konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul depreminde daha iyi yollar, otoyollar ve köprülerle ulaşım altyapısını güçlendirdik. Millet bahçelerimizin deprem anında ne kadar hayati rol oynadığı bir kez daha anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Yarısı bizden kampanyasında destek arttı

Erdoğan, "Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarımız sosyal konutlarla sınırlı değil. İstanbul'a 141 milyar lira tutarında dönüşüm, sosyal konut başlığında yatırım yaptık. Yeni bir kararı devreye alıyoruz. Yarısı Bizden kampanyasında destek tutarlarını artırıyoruz. Hibemizi 875 bin lira taşınma desteğini 125 bin liraya çıkarıyoruz. İstanbul'da destek miktarını 1,875 bin liraya getiriyoruz. İşyerleri için hibe desteğini 437 bin liraya, kredi desteğini de 437 bin liraya yükseltiyoruz. İşyeri dönüşümü için 1 milyona yükseliyor. Kentsel dönüşüm konusunda kimsenin ideolojik takıntılarıyla uğraşacak vaktimiz yok. Yapı stokumuzun yenilenmesi bizim için vazgeçilmez, ertelenemez bir meseledir. Kendileri lüks villalarda oturup rantsal dönüşüm diyerek güvenli bir yuvaya kavuşmasını engelleyenlerin şımarıklıklarına katlamayız. Sadece binaların dönüşümüyle şehirlerin dönüşmeyeceği malumdur. Kentsel dönüşümü kentsel gelişim anlayışıyla ele almamız gerekiyor. Daha büyük acılar yaşamadan 86 milyon olarak el ele verecek, bütüncül bir planlama ile süreci yöneteceğiz. Tüm siyasi partilerin, kurum ve kuruluşlarını bu mücadeleye destek olmaya davet ediyorum." diyerek çağrıda bulundu. (İLKHA)

Katil rejimin Savunma Bakanı Katz: Gazze yanıyor

Yetimler Vakfı Nijeryalı yetimleri bu ayda unutmadı

Şanlıurfa’da kırtasiye esnafı, okul sezonu hareketliliği ve fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor

Batman'da zincirleme kaza: 4 araçta maddi hasar

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz'den hükümete çağrı: Gençlere altın destek paketi lazım

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan HAMAS'a tehdit: Çok kısa sürede silah bırakın

Cizre’nin meşhur tatlısı: Bırınczer sofraların baş tacı

Siyonist rejim ordusu iki askeri tümenle Gazze'ye girdi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Gazze'ye gidemedik ama mücadeleye devam ediyoruz

Badem yetiştiricileri: Teknik ve makine desteğine ihtiyacımız var

İşgal rejiminden Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar

Çöl Aslanı: Ömer Muhtar

Meksiko'da ölü sayısı 14'e yükseldi

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 gözaltı

Uzmanı uyardı: Diş hastalıkları, kalp ve böbrek sorunlarıyla bağlantılı olabilir

Suriye İçişleri Bakanı Hattab: Süveyda'da güvenlik yapılanması yeniden düzenlendi

Batman'da 21 aileye koruyucu aile hizmeti kapsamında destek

Tunus'tan dönen "Küresel Sumud Filosu" katılımcıları yaşadıklarını anlattı

Başakşehir’de sanayi sitesinde yangın çıktı

Aile Bakanlığı'ndan Batmanlı ailelere 15,6 milyon TL destek

Sabra ve Şatilla'dan Gazze'ye: Bitmeyen soykırım

Batman'da evde bakım hizmeti desteği: 88,5 milyon TL ödeme yapıldı

İşgal rejiminin sözde askerleri psikoloji sorunlarla boğuşuyor

YDUS ek yerleştirme tercih süreci başladı

Mersin'de öğrencilerle çöp toplama etkinliği düzenlendi

Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliğinde yeni düzenlemeler: Dijital defter ve belge kolaylığı

Şanlıurfa’da 2 kilo 300 gram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

Denize açılan yaşlı adam ölü olarak bulundu

Mersin'de “Köklerden Geleceğe Nefes” projesi kapsamında öğrencilere orman eğitimi verildi

Anamur’da eğitim yılında öğrencilere fidan dağıtıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Katil rejimin Savunma Bakanı Katz: Gazze yanıyor

Yetimler Vakfı Nijeryalı yetimleri bu ayda unutmadı

Şanlıurfa’da kırtasiye esnafı, okul sezonu hareketliliği ve fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor

Batman'da zincirleme kaza: 4 araçta maddi hasar

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz'den hükümete çağrı: Gençlere altın destek paketi lazım

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan HAMAS'a tehdit: Çok kısa sürede silah bırakın

Cizre’nin meşhur tatlısı: Bırınczer sofraların baş tacı