• BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,55% -0,49
  • EURO

    47,59% -0,64
  • GRAM ALTIN

    4341,12% -1,63
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32

Cumhurbaşkanına çağrı: Gazze için fiili yardım başlatılsın

25 Temmuz 2025, Cuma 12:41
25 Temmuz 2025, Cuma 12:41
Cumhurbaşkanına çağrı: Gazze için fiili yardım başlatılsın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Gazze’deki insani krizin kritik eşiğe geldiğini vurgulayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu "Türkiye re’sen insani yardım operasyonu başlatmalı, Gazze’ye fiili müdahale zamanı gelmiştir."

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’de yaşanan derin insanlık krizine karşı Türkiye'nin daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. ANFİDAP, basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, Gazze’ye havadan veya denizden insani yardım ulaştıracak bir fiili operasyonun başlatılmasını istedi.

Ankara’da Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda basın açıklaması öncesi ANFİDAP Dönem Sözcüsü Av. Mustafa Eminoğlu, bir konuşma yaptı.

"Artık geri dönülemez bir noktadayız"

Eminoğlu "Ankara Filistin Dayanışma Platformu, 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan bu yana büyük bir gayret ortaya koyarak, Ankara’da Filistin direnişinin ve Filistin halkının sesi olmak amacıyla onlarca faaliyet gerçekleştirdi. 21 ayın sonunda Gazze’de artık kitlesel ölümlerin konuşulmaya başlandığı, sadece son 24 saatte 20'den fazla kişinin açlık nedeniyle hayatını kaybettiği bir döneme girildi. Artık geri dönülemez bir noktadayız. Her saniyenin, her geçen anın telafisi mümkün olmayan bir imtihan sürecine dönüştüğü bu günlerde, insanlar yardım sıralarında, yardım kuyruklarında açlıktan bayılarak yere yığılıyor. 10 bin – 20 bin kişilik hizmet kapasitesine sahip bir aşevine olan talep öylesine büyüyor ki karşılanamıyor. Yemek yerine sadece umut ve çaresiz bakışlar verilebiliyor. Artık durum dayanılmaz bir hâl aldı. Tüm kamuoyu ve dünya, Gazze’de yaşananların farkında. 'Artık yeter' demenin tam vaktidir." dedi.

"Cumhurbaşkanımıza tarihi bir görev, dini bir sorumluluk ve milli bir vazife yüklemek için bir araya gelmiş bulunuyoruz"

Gazze’de katledilen canların sayısı takip edilemeyecek noktaya ulaştığını aktaran Eminoğlu "Eğer acil bir şekilde harekete geçilmezse, insanlık, dünya tarihi boyunca benzeri görülmemiş bir kitlesel ölüm girdabına gireceğiz. Bu sebeple Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak, değerli basın mensuplarının huzurunda bir basın toplantısı tertip ettik. Doğrudan muhatabımız olan Cumhurbaşkanımıza tarihi bir görev, dini bir sorumluluk ve milli bir vazife yüklemek için bir araya geliş bulunuyoruz. 34 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Türkiye’de etki çapı büyük olan STK'lardan teşekküldür." ifadelerine yer verdi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından ANFİDAP adına basın açıklaması Cihannüma Başkanı Semi Okumuş, tarafından okundu.

"İnsanlık ailesinin vicdanlı mensupları!"

"Aziz Milletimiz! İnsanlık ailesinin vicdanlı mensupları!" diyerek konuşmasına başlayan Okumuş "İnsanlık tarihinde birçok vahşet, birçok mezalim kayıtlıdır. Zulme kayıtsız kalanlar olduğu gibi, insan olmanın gereğini yerine getirerek direnen, mazlumun yanında olan, bazen kendi hayatından vazgeçerek masumları savunanlar da olmuştur. Ancak Gazze’de 2 yıldır yaşanan mezalim, hem zalimlerin pervasızlığıyla hem de dünya kamuoyunu yöneten güçlerin umursamazlığıyla, daha önce görülmemiş bir kötülük daha üretmiştir: Siyonizmin kurumsal vahşetine tanınan kutsal dokunulmazlığın tescili. Normal koşullarda annelerin ve bebeklerin ölümü gündem olur, masum çocukların katledilmesine karşı bir şeyler yapılır, savaşların en sıcak noktasında bile gıda temini hususunda operasyonlar düzenlenir, insani yardım faaliyetleri için en zor koşullarda bile imkan oluşturulur. Ancak 2 yıldır Gazze’de kendini tanrılaştıran sapkın bir topluluğun, yani siyonist terör çetesinin hiçbir engelle karşılaşmadan ve bir çok ülkeden silah ve mali destek alarak işlediği insanlık suçları, tüm insanlığı aciz bırakmış, hatta teslim almış durumda."

"Olmaz denen oluyor"

Açıklamasının devamında Okumuş, şunları aktardı:

"Olmaz denen oluyor, Whatsapp’tan konum alınarak ailelerle dolu apartmanlar bombalanıyor, hastanelerde küvezdeki el kadar bebeklerin fişi çekiliyor, doktorlar hastanelerde hastalarıyla birlikte açıkça göstere göstere hedef alınıyor, 'insanların açlıktan ölmesi için ambargo uygulamak', bir politika enstrümanı olarak ilan edilerek yürürlüğe konuyor, çocuk öldüren katillere silah, bomba, yakıt, hatta kahve ve hamburger gönderenler, hiçbir şey olmamış gibi işine devam edebiliyor ve en acısı, hiçbir insan evladı bu vahşete müdahale edemiyor."

'Biz insanlar ve kurumlar olarak neden bu kadar aciz ve çaresiz kalmayı kanıksıyoruz?'

"Bugün kendimize ve herkes şu soruyu sormak için toplandık" diyen Okumuş "'Biz insanlar ve kurumlar olarak neden bu kadar aciz ve çaresiz kalmayı kanıksıyoruz?' Bebekleri açlıktan öldürmeye kasteden sapıklar karşısında, müzakere, diplomasi, zirve ve toplantıların, absürd kaldığını ne zaman itiraf edeceğiz? Artık bu lanetli masaları devirmenin vakti gelmedi mi? İnsan olarak, isyan edip çığlık çığlığa yakasına yapışmamız gereken zulüm destekçisi müptezelleri ne zamana kadar muhatap alacağız? Türkiye olarak 'dünya beşten büyüktür' sloganıyla sorguladığımız küresel sistemin, soğukkanlı bir cinayet mekanizmasına dönüşerek geldiği iğrenç konumu daha ne kadar sineye çekeceğiz? Söylem düzeyinde en az bizim kadar duyarlı olan idarecilerimizden artık fiili bir müdahale isteme zamanımız gelmedi mi?" şeklinde insanlık vicdanına sorular sordu.

"Ülkemizin elindeki teknolojik imkanları kullanarak re’sen müdahale başlatın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a seslenen Okumuş "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Dışişleri Bakanımıza sesleniyoruz: Artık diplomasi ve uluslararası hukuk kanallarının hükmü kalmadığını görün, ülkemizin elindeki teknolojik imkanları kullanarak re’sen müdahale başlatın. Gazze’ye temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri ulaştıracak bir insani operasyon başlatın. Havadan veya denizden insansız araçlarla Gazze’ye ulaşmanın imkanını yoklayın, seçenekleri zorlayın.

Diğer ülkelerle birlikte Madlene ve Hanzala gibi insani yardım girişimlerini destekleyecek sivil inisiyatiflerin yanında durun. Mazlumları koruma yolunda, ekonomik ve siyasi yaptırımları göze alarak ciddi adımlar atmaktan imtina etmeyin. Açlıktan ölen çocukların 'ah'ı arşı titretirken, ülkemize yakışan bir vicdani haykırışla, zalimlere karşı sert bir tavır alın! ABD başta olmak üzere siyonistlere destek veren ülkelere karşı yaptırımlar başlatın! Ülkemizin zarara uğraması, ekonomimizin sarsılması pahasına da olsa mazlumların yanında durmak için bedel ödeme şerefini, acziyetle gölgelenmiş ihtiyata tercih edelim." şeklinde belirtildi.

"Artık tüm hesapları bozacak hesapsız bir çıkışın vakti gelmiştir"

Son olarak Okumuş "Mağdurların hamisi, mültecilerin sığınağı, vicdanın sesi olan bir Türkiye, mazlumların duasını alarak yoluna devam edecektir. Mümin ve mütevekkil bir duruşla, insani ve girişimci dış politikamızın da gereği olarak atacağınız cesur adımlar, sadece milletimizin değil, İslam coğrafyasıyla birlikte tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin desteğini alacaktır. Artık tüm hesapları bozacak hesapsız bir çıkışın vakti gelmiştir. Gazze’deki açlık oyunlarını bozacak fiili bir adım atılmalı, bu zulüm ne pahasına olursa olsun engellenmelidir. Refah ve huzur içinde bir bölge ve özgür Filistin'de buluşmak ümidiyle hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum."diyerek açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)

İşgalciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi şehit etti, cenazelerini alıkoydu

İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 16 milyon dolarlık mal varlığına el koyuldu

Guterres: Gazze'deki çocuklar cennete gitmek istiyor

Alanya, Gazipaşa ve Akhisar'da orman yangınları sürüyor

Yahudi çeteler, Gazze'ye gelen yardımları imha etti: On binlerce ton gıda açlığa rağmen yok edildi

Katar ve Mısır: Gazze müzakereleri devam ediyor, görüşmeler çökmedi

Bakan Tunç: Son 15 günde çıkan yangınlarla ilgili 17 kişi tutuklandı

Siyonist rejim Gazze'yi yine kana buladı: 52 şehit, 250'den fazla yaralı

Ankara'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

E3 ülkelerinden ortak Gazze açıklaması: Savaşın bitme zamanı geldi

Çin'de yeni virüs salgını endişesi: Vaka sayısı 4 bini geçti

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Nijerya'da silahlı saldırı: 14 ölü

Rusya'da doğal gaz patlaması: 4 ölü, 7 yaralı

Manisa'da orman yangını

Rusya, Sumi ve Donetsk yönünde ilerleyişini sürdürüyor

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Bakan Kurum: Yangınlardan dolayı 87 bağımsız birim ağır hasarlı ve yıkık

İtalya’da orman yangını geniş bir alana yayıldı

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem

Piknik tüpünün patlaması mahallede korku dolu anlara neden oldu

Şanlıurfa’da ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı etkinlik düzenlendi

Bingöl-Erzurum kara yolunda kaza: 1 yaralı

Gazze açlıktan ölüyor: 9 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Bursa’da mahalle arasında çıkan yangın korkuttu

Sıcaktan bitkin düşen leyleğe elektrik ekipleri sahip çıktı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Sudan yetkilileri binlerce patlamamış mühimmatı imha etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler Batı Şeria'da 2 Filistinliyi şehit etti, cenazelerini alıkoydu

İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 16 milyon dolarlık mal varlığına el koyuldu

Guterres: Gazze'deki çocuklar cennete gitmek istiyor

Alanya, Gazipaşa ve Akhisar'da orman yangınları sürüyor

Yahudi çeteler, Gazze'ye gelen yardımları imha etti: On binlerce ton gıda açlığa rağmen yok edildi

Katar ve Mısır: Gazze müzakereleri devam ediyor, görüşmeler çökmedi

Bakan Tunç: Son 15 günde çıkan yangınlarla ilgili 17 kişi tutuklandı