-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Dental sektör bu etkinlikte buluştu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dental sektör bu etkinlikte buluştu
Geceye ORTHERO ile birlikte çalışan ortodontistler, diş hekimleri, yatırımcılar, ORTHERO’nun iş ortakları ve basın mensuplarının da yer aldığı 300’e yakın seçkin davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan ORTHERO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İrtem, “2012 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan şirketimiz, 2014’de ülkemizin ilk dijital ortodonti yazılımını hayata geçirdi. Aradan geçen 5 yılda çok büyük mesafe katettik. Bugün artık 60 kişiyi aşan ekibimiz ve üretim kapasitemizle Türkiye’nin en büyük 3D üretim merkeziyiz. Tüm Türkiye’de 70’den fazla ilde diş klinikleriyle çalışıyor; Orthero ile gülümseyen kişi sayısını gün geçtikçe artıyoruz. Bugüne kadar 20 bini aşkın vakayı başarıyla tamamlayan, 2 binden fazla diş hekimiyle iş birliği yapan, 500 bin aparey üreten şirketimiz, geçen yılı toplamda yüzde 250’lik bir büyümeyle kapattı. Önümüzdeki iki yılda 10 kat büyüme hedefimiz var.
Dental sektöre getirdiğimiz yenilikçi bakış açısıyla, Türkiye’deki dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olarak ülkemizde ürettiğimiz şeffaf apareylerimizi yurt dışına ihraç etmeye başladık. Bugün artık Almanya’dan Polonya’ya, Benelüks ülkelerinden Azerbaycan, Ukrayna ve Filipinler’e kadar çok geniş bir coğrafyada ortodonti hastaları, ORTHERO şeffaf apareyleriyle tedavi görüyor. 2020’de birden çok ülkeye ORTHERO markasını taşımak istiyoruz. Bu ülkelere yalnızca ürünümüzü değil, üretim merkezlerimizi de taşımak istiyoruz. Ar-Ge merkezimiz Türkiye’de olmak üzere farklı ülkelerdeki üretim merkezlerimizle ilerleyeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Pamuk: “Rehber plaklarla daha az ağrılı bir süreç hastayı bekliyor”
Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Onursal Başkanı Prof. Dr. Selim Pamuk, ORTHERO’nun yeni ürünü olan ORTHERO Guide hakkında bilgi verdi. Dr. Pamuk, “İmplantın güvenli planlanması ve en ideal yere hızlıca yerleştirilmesini sağlayan ORTHERO Guide, rehber plaklar ile tomografi ve model yardımıyla implantların kemikte en ideal konuma yerleştirilmesini sağlıyor. Rehber plaklar her hasta için özel olarak tasarlanıp, 3D yazıcılar ile üretiliyor.
Rehber plakların, anatomik yapılara implant yerleştirilme riskini minimuma indirmesi sayesinde günümüzde daha çok kullanıldığını görüyoruz. Rehber plakların kullanımıyla hastalar daha az ağrılı, kanamasız ve çabuk iyileştikleri bir tedavi süreci yaşıyor. Böylelikle hasta memnuniyeti daha da artıyor. Rehber plaklar hekimler için de birçok avantaj sunuyor. Tersine planlamayla hekimler optimum sonuç alırken, zaman kaybının da önüne geçiliyor. Ayrıca dokümantasyon ve öngörülebilir maliyet avantajı da sağlıyor” diye konuştu.
Dr. Galip Gürel: “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyeti”
Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Galip Gürel, estetik diş hekimliğindeki yeni gelişmeler ve ORTHERO şeffaf apareyleri hakkında bilgi verdi. Estetik diş hekimliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olan Dr. Gürel şunları söyledi; “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyetidir. Hasta estetik olarak mutlu değilse bunun başarısız bir tasarım olduğunu söyleyebiliriz. Yapılacak olan porselen dişlerle finaldeki doğal görünümlü estetik sonucu yakalamak ne kadar önemliyse, bu sonucu elde etmek için dişlerin minimal kesimleri ya da düzeltilmeleri de o kadar önemlidir. Günümüzde pek çok kişinin dişlerinde az ya da çok çapraşıklıklar bulunmakta ve bunların doğrudan kesilerek porselen yapraklarla estetik restorasyonları maalesef aşırı ve gereksiz diş kesimine sebep oluyor. Bunun önlemi de çarpık dişlerin protez uygulamaları öncesinde düzeltilmesi ve sonrasında minimal ya da hiç diş kesmeden bu restorasyonları uygulayabilmekten geçiyor. İşte bu noktada ORTHERO gibi tel takmadan uygulanabilen ortodontik uygulamalar dişlerin minimal kesimleri açısından çok önem kazanıyor. Yani ORTHERO gibi 'aligner' yaklaşımları çocuklardaki çapraşıklıkları düzeltmenin yanı sıra günümüzde erişkinlerde de çok büyük oranda kullanım alanları oluşturuyor.”
Polonya’daki İlk ORTHERO uygulayıcısı olan Ortodontist Dr. Michal Wilk etkinlikte yaptığı konuşmada ORTHERO’nun Polonya’daki faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi.
Etkinlik kapsamında Türk Aligner Derneği Eğitim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Göğen’in yönetiminde ORTHERO Genel Müdürü Yonca Eldener ve ORTHERO Kurucu Ortağı Aydın Dikkulak’ın katılımıyla ortodontistlere özel bir grup toplantısı da gerçekleştirildi. Önemli üniversitelerin ortodonti anabilim başkanları ve eğitmenleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi. ORTHERO’daki yeniliklerin aktarıldığı toplantıda konuşan Göğen, “ORTHERO ile yaptığımız ortodontik tedavileri en iyi şekilde gerçekleştirmek için dünyada konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, hemen uygulamaya geçiyoruz. Yenilikleri uygulama konusunda hep önlerde yer alarak hekimlere ve dolayısıyla hastalara en üst düzeyde hizmet sağlayabiliyoruz” diye konuştu.
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







