• BIST 100

    14864,84%0,67
  • DOLAR

    43,15% 0,25
  • EURO

    50,27% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6194,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10114,17% 0,41

Dental sektör bu etkinlikte buluştu

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Dental sektör bu etkinlikte buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dental sektör bu etkinlikte buluştu

Geceye ORTHERO ile birlikte çalışan ortodontistler, diş hekimleri, yatırımcılar, ORTHERO’nun iş ortakları ve basın mensuplarının da yer aldığı 300’e yakın seçkin davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan ORTHERO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İrtem, “2012 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan şirketimiz, 2014’de ülkemizin ilk dijital ortodonti yazılımını hayata geçirdi. Aradan geçen 5 yılda çok büyük mesafe katettik. Bugün artık 60 kişiyi aşan ekibimiz ve üretim kapasitemizle Türkiye’nin en büyük 3D üretim merkeziyiz. Tüm Türkiye’de 70’den fazla ilde diş klinikleriyle çalışıyor; Orthero ile gülümseyen kişi sayısını gün geçtikçe artıyoruz. Bugüne kadar 20 bini aşkın vakayı başarıyla tamamlayan, 2 binden fazla diş hekimiyle iş birliği yapan, 500 bin aparey üreten şirketimiz, geçen yılı toplamda yüzde 250’lik bir büyümeyle kapattı. Önümüzdeki iki yılda 10 kat büyüme hedefimiz var.

Dental sektöre getirdiğimiz yenilikçi bakış açısıyla, Türkiye’deki dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olarak ülkemizde ürettiğimiz şeffaf apareylerimizi yurt dışına ihraç etmeye başladık. Bugün artık Almanya’dan Polonya’ya, Benelüks ülkelerinden Azerbaycan, Ukrayna ve Filipinler’e kadar çok geniş bir coğrafyada ortodonti hastaları, ORTHERO şeffaf apareyleriyle tedavi görüyor. 2020’de birden çok ülkeye ORTHERO markasını taşımak istiyoruz. Bu ülkelere yalnızca ürünümüzü değil, üretim merkezlerimizi de taşımak istiyoruz. Ar-Ge merkezimiz Türkiye’de olmak üzere farklı ülkelerdeki üretim merkezlerimizle ilerleyeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Pamuk: “Rehber plaklarla daha az ağrılı bir süreç hastayı bekliyor”

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Onursal Başkanı Prof. Dr. Selim Pamuk, ORTHERO’nun yeni ürünü olan ORTHERO Guide hakkında bilgi verdi. Dr. Pamuk, “İmplantın güvenli planlanması ve en ideal yere hızlıca yerleştirilmesini sağlayan ORTHERO Guide, rehber plaklar ile tomografi ve model yardımıyla implantların kemikte en ideal konuma yerleştirilmesini sağlıyor. Rehber plaklar her hasta için özel olarak tasarlanıp, 3D yazıcılar ile üretiliyor.

Rehber plakların, anatomik yapılara implant yerleştirilme riskini minimuma indirmesi sayesinde günümüzde daha çok kullanıldığını görüyoruz. Rehber plakların kullanımıyla hastalar daha az ağrılı, kanamasız ve çabuk iyileştikleri bir tedavi süreci yaşıyor. Böylelikle hasta memnuniyeti daha da artıyor. Rehber plaklar hekimler için de birçok avantaj sunuyor. Tersine planlamayla hekimler optimum sonuç alırken, zaman kaybının da önüne geçiliyor. Ayrıca dokümantasyon ve öngörülebilir maliyet avantajı da sağlıyor” diye konuştu.

Dr. Galip Gürel: “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyeti”

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Galip Gürel, estetik diş hekimliğindeki yeni gelişmeler ve ORTHERO şeffaf apareyleri hakkında bilgi verdi. Estetik diş hekimliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olan Dr. Gürel şunları söyledi; “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyetidir. Hasta estetik olarak mutlu değilse bunun başarısız bir tasarım olduğunu söyleyebiliriz. Yapılacak olan porselen dişlerle finaldeki doğal görünümlü estetik sonucu yakalamak ne kadar önemliyse, bu sonucu elde etmek için dişlerin minimal kesimleri ya da düzeltilmeleri de o kadar önemlidir. Günümüzde pek çok kişinin dişlerinde az ya da çok çapraşıklıklar bulunmakta ve bunların doğrudan kesilerek porselen yapraklarla estetik restorasyonları maalesef aşırı ve gereksiz diş kesimine sebep oluyor. Bunun önlemi de çarpık dişlerin protez uygulamaları öncesinde düzeltilmesi ve sonrasında minimal ya da hiç diş kesmeden bu restorasyonları uygulayabilmekten geçiyor. İşte bu noktada ORTHERO gibi tel takmadan uygulanabilen ortodontik uygulamalar dişlerin minimal kesimleri açısından çok önem kazanıyor. Yani ORTHERO gibi 'aligner' yaklaşımları çocuklardaki çapraşıklıkları düzeltmenin yanı sıra günümüzde erişkinlerde de çok büyük oranda kullanım alanları oluşturuyor.”

Polonya’daki İlk ORTHERO uygulayıcısı olan Ortodontist Dr. Michal Wilk etkinlikte yaptığı konuşmada ORTHERO’nun Polonya’daki faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında Türk Aligner Derneği Eğitim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Göğen’in yönetiminde ORTHERO Genel Müdürü Yonca Eldener ve ORTHERO Kurucu Ortağı Aydın Dikkulak’ın katılımıyla ortodontistlere özel bir grup toplantısı da gerçekleştirildi. Önemli üniversitelerin ortodonti anabilim başkanları ve eğitmenleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi. ORTHERO’daki yeniliklerin aktarıldığı toplantıda konuşan Göğen, “ORTHERO ile yaptığımız ortodontik tedavileri en iyi şekilde gerçekleştirmek için dünyada konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, hemen uygulamaya geçiyoruz. Yenilikleri uygulama konusunda hep önlerde yer alarak hekimlere ve dolayısıyla hastalara en üst düzeyde hizmet sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Kuzey Kore'den Rusya'ya "koşulsuz destek" açıklaması

Hindistan'da otobüs kazası: 9 ölü 40 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede 12 bin 768 kilometrede çalışmalarını sürdürüyor

Bursa’ya kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlere kar uyarısı

Yetimler Vakfı soğuk kış gününde yetimlerini unutmadı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, AB yetkilileriyle görüştü

Belediye Başkanı Geçit: Basın, şehrin hafızasıdır

İşgal rejimi 90 günde bin 193 kez ihlal yaptı, 484 şehit

Yeni Zelanda'da onlarca balina karaya vurdu

talep ediyor. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliğinden "KDV istisnası" açıklaması

Bakan Şimşek, enflasyon tahminini açıkladı

Diyarbakır’da buz tutan su kulesi tehlike saçıyor

Limanlarda aralık ayı yük elleçlemesi 49,8 milyon ton oldu

Türkiye’den Batı Trakya’daki okul saldırısına kınama

Fransa'yı Goretti Fırtınası vurdu: 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan Endonezya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Mersin’de işletmelerin denetimleri devam ediyor 

Siirt’te yüksek riskli parotis ameliyatı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den Marmara ve Ege için fırtına uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile KDP Başkanı Barzani görüştü

Uzmanlardan dolandırıcılık uyarısı: Kapınıza gelen pakete dikkat

Mersin'de kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siirt'te kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenci servisi kurtarıldı

Konya Valisi Akın: Olumsuz hava koşullarının yol açtığı hasarlar hızla giderilecek

Almanya'da kış fırtınası: 3 ölü

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi dünden bu yana 15 Filistinliyi şehit etti

Prof. Dr. Denli: Yoğun kar yağışı kurak bölgelere can suyu olacak

AKOM’dan fırtına, yağmur ve kar uyarısı

Beyaz Baston Haftası’nda görme engelliler mağduriyetlerini dile getirdi

Motorine 93 kuruşluk indirim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuzey Kore'den Rusya'ya "koşulsuz destek" açıklaması

Hindistan'da otobüs kazası: 9 ölü 40 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede 12 bin 768 kilometrede çalışmalarını sürdürüyor

Bursa’ya kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlere kar uyarısı

Yetimler Vakfı soğuk kış gününde yetimlerini unutmadı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, AB yetkilileriyle görüştü

Belediye Başkanı Geçit: Basın, şehrin hafızasıdır