• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Dental sektör bu etkinlikte buluştu

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
Dental sektör bu etkinlikte buluştu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dental sektör bu etkinlikte buluştu

Geceye ORTHERO ile birlikte çalışan ortodontistler, diş hekimleri, yatırımcılar, ORTHERO’nun iş ortakları ve basın mensuplarının da yer aldığı 300’e yakın seçkin davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan ORTHERO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İrtem, “2012 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan şirketimiz, 2014’de ülkemizin ilk dijital ortodonti yazılımını hayata geçirdi. Aradan geçen 5 yılda çok büyük mesafe katettik. Bugün artık 60 kişiyi aşan ekibimiz ve üretim kapasitemizle Türkiye’nin en büyük 3D üretim merkeziyiz. Tüm Türkiye’de 70’den fazla ilde diş klinikleriyle çalışıyor; Orthero ile gülümseyen kişi sayısını gün geçtikçe artıyoruz. Bugüne kadar 20 bini aşkın vakayı başarıyla tamamlayan, 2 binden fazla diş hekimiyle iş birliği yapan, 500 bin aparey üreten şirketimiz, geçen yılı toplamda yüzde 250’lik bir büyümeyle kapattı. Önümüzdeki iki yılda 10 kat büyüme hedefimiz var.

Dental sektöre getirdiğimiz yenilikçi bakış açısıyla, Türkiye’deki dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olarak ülkemizde ürettiğimiz şeffaf apareylerimizi yurt dışına ihraç etmeye başladık. Bugün artık Almanya’dan Polonya’ya, Benelüks ülkelerinden Azerbaycan, Ukrayna ve Filipinler’e kadar çok geniş bir coğrafyada ortodonti hastaları, ORTHERO şeffaf apareyleriyle tedavi görüyor. 2020’de birden çok ülkeye ORTHERO markasını taşımak istiyoruz. Bu ülkelere yalnızca ürünümüzü değil, üretim merkezlerimizi de taşımak istiyoruz. Ar-Ge merkezimiz Türkiye’de olmak üzere farklı ülkelerdeki üretim merkezlerimizle ilerleyeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Pamuk: “Rehber plaklarla daha az ağrılı bir süreç hastayı bekliyor”

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Onursal Başkanı Prof. Dr. Selim Pamuk, ORTHERO’nun yeni ürünü olan ORTHERO Guide hakkında bilgi verdi. Dr. Pamuk, “İmplantın güvenli planlanması ve en ideal yere hızlıca yerleştirilmesini sağlayan ORTHERO Guide, rehber plaklar ile tomografi ve model yardımıyla implantların kemikte en ideal konuma yerleştirilmesini sağlıyor. Rehber plaklar her hasta için özel olarak tasarlanıp, 3D yazıcılar ile üretiliyor.

Rehber plakların, anatomik yapılara implant yerleştirilme riskini minimuma indirmesi sayesinde günümüzde daha çok kullanıldığını görüyoruz. Rehber plakların kullanımıyla hastalar daha az ağrılı, kanamasız ve çabuk iyileştikleri bir tedavi süreci yaşıyor. Böylelikle hasta memnuniyeti daha da artıyor. Rehber plaklar hekimler için de birçok avantaj sunuyor. Tersine planlamayla hekimler optimum sonuç alırken, zaman kaybının da önüne geçiliyor. Ayrıca dokümantasyon ve öngörülebilir maliyet avantajı da sağlıyor” diye konuştu.

Dr. Galip Gürel: “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyeti”

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Galip Gürel, estetik diş hekimliğindeki yeni gelişmeler ve ORTHERO şeffaf apareyleri hakkında bilgi verdi. Estetik diş hekimliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olan Dr. Gürel şunları söyledi; “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyetidir. Hasta estetik olarak mutlu değilse bunun başarısız bir tasarım olduğunu söyleyebiliriz. Yapılacak olan porselen dişlerle finaldeki doğal görünümlü estetik sonucu yakalamak ne kadar önemliyse, bu sonucu elde etmek için dişlerin minimal kesimleri ya da düzeltilmeleri de o kadar önemlidir. Günümüzde pek çok kişinin dişlerinde az ya da çok çapraşıklıklar bulunmakta ve bunların doğrudan kesilerek porselen yapraklarla estetik restorasyonları maalesef aşırı ve gereksiz diş kesimine sebep oluyor. Bunun önlemi de çarpık dişlerin protez uygulamaları öncesinde düzeltilmesi ve sonrasında minimal ya da hiç diş kesmeden bu restorasyonları uygulayabilmekten geçiyor. İşte bu noktada ORTHERO gibi tel takmadan uygulanabilen ortodontik uygulamalar dişlerin minimal kesimleri açısından çok önem kazanıyor. Yani ORTHERO gibi 'aligner' yaklaşımları çocuklardaki çapraşıklıkları düzeltmenin yanı sıra günümüzde erişkinlerde de çok büyük oranda kullanım alanları oluşturuyor.”

Polonya’daki İlk ORTHERO uygulayıcısı olan Ortodontist Dr. Michal Wilk etkinlikte yaptığı konuşmada ORTHERO’nun Polonya’daki faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında Türk Aligner Derneği Eğitim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Göğen’in yönetiminde ORTHERO Genel Müdürü Yonca Eldener ve ORTHERO Kurucu Ortağı Aydın Dikkulak’ın katılımıyla ortodontistlere özel bir grup toplantısı da gerçekleştirildi. Önemli üniversitelerin ortodonti anabilim başkanları ve eğitmenleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi. ORTHERO’daki yeniliklerin aktarıldığı toplantıda konuşan Göğen, “ORTHERO ile yaptığımız ortodontik tedavileri en iyi şekilde gerçekleştirmek için dünyada konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, hemen uygulamaya geçiyoruz. Yenilikleri uygulama konusunda hep önlerde yer alarak hekimlere ve dolayısıyla hastalara en üst düzeyde hizmet sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Acil durumlarda ilk yardım uygulayan kişilerin yaygın olarak yaptığı hatalar

Doç. Dr. Özgen: Serviks kanseri düzenli tarama ve aşı ile önlenebilir

TOKİ Konya kura tarihi güncellendi

Batı Şeria'da devam eden baskın ve alıkoymalar

Enerji ve madenciliğe 486,5 milyar TL kamu yatırımı yapılacak

Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı

TÜBİTAK Kış Akademisi sömestir tatilinde kapılarını açıyor

Uluslararası operasyonlarla aranan 17 suçlu Türkiye’ye getirildi

Gazze Belediyesinden su krizi uyarısı

Elektrikli otomobil sayısı bir yılda yüzde 102 artarak 370 bin oldu

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Savaş, isyan sona ermeden bitmeyecek

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Kudüs, İslam’a düşman sömürgeci projelerin her zaman hedefi olmuştur

Gazze'de soğuk nedeniyle 27 günlük bebek şehit oldu

Suriye ordusu, Deyr Hafir bölgesine girmeye başladığını duyurdu

Adıyaman'da ruhsatsız silah operasyonu: 7 gözaltı

Afganistan'da su kaynaklarının korunması için farkındalık çalışmaları artırılıyor

İşgal rejiminde intihar olayları yüzde 40 artış gösterdi

Dr. Öğr. Üyesi Öncer: Kudüs’te akan kanın nedeni Batılı müdahalelerdir

Şanlıurfa’da silah ve mühimmat ele geçirildi

Destekleme ve yetiştirme kurslarında yeni dönem başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 13 ilde 16 yeni yatırım alanı belirledi

Erkeklerde meme kanserine yol açan 7 önemli etken

Gazze'de ateşkese rağmen siyonist saldırılar devam ediyor

Trump, Venezuelalı muhalif lider Machado ile yeniden görüşeceğini söyledi

Gazze'deki işgal rejimi ajanları ateşkesi bozma peşinde

Vaiz Döner: Kudüs’le bağlarımızı güçlendirmezsek bu davaya sahip çıkamayız

SGK’dan tedavi giderlerine destek: Geri ödeme kapsamı genişletildi

E-ticarette fahiş fiyata sıkı denetim

Başarılı öğrencilere burs desteği

İngiltere’den Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 ülke için seyahat uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Acil durumlarda ilk yardım uygulayan kişilerin yaygın olarak yaptığı hatalar

Doç. Dr. Özgen: Serviks kanseri düzenli tarama ve aşı ile önlenebilir

TOKİ Konya kura tarihi güncellendi

Batı Şeria'da devam eden baskın ve alıkoymalar

Enerji ve madenciliğe 486,5 milyar TL kamu yatırımı yapılacak

Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı

TÜBİTAK Kış Akademisi sömestir tatilinde kapılarını açıyor