Deprem bölgesindeki yerel üretici potansiyel alıcılarla buluşuyor

EKONOMİ 7.03.2024 18:30:23 0
Deprem bölgesindeki yerel üretici potansiyel alıcılarla buluşuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem bölgesindeki yerel üretici potansiyel alıcılarla buluşuyor

Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Güvenilir Ürün Platformu tarafından “Üreten Yöre, Üreten Türkiye” konulu toplantı düzenlendi.
Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, deprem bölgesindeki yerel üreticilerin desteklenmesini amaçlayan etkinliğin, yardım etmekten çok daha anlamlı olduğunu söyledi.
Konukoğlu, gıda konusunda doğrudan yatırımları olmamakla beraber, gıda ambalajı üretimi yapan Süper Film Ambalaj İşletmesinin sektöründe Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından birisi olduğunun kaydetti.
Deprem bölgesi için çok önemli olan bu toplantıyı düzenlemelerinden dolayı Celal Toprak başkanlığındaki Güvenilir Ürün Platformuna ve destekleyen kuruluşlara teşekkür eden Konukoğlu, “Herkes depremde büyük sıkıntı yaşadı. Yerel üreticileri desteklemek, yardım etmekten çok daha önemli ve anlamlı” şeklinde konuştu.
Yerel üreticilerin bu destek sayesinde pazar sorununu aşabileceğine vurgu yapan Konukoğlu, “Çok değil, 13 ay önce bölgemizde birkaç saat ara ile meydana gelen depremler, hepimizi derinden sarstı. Deprem gerçeği ile yalnız bölge insanları değil, adeta Türkiye böylesine ilk kez tanık oldu. Bölgemizde 53 bin vatandaşımız depremde hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı, konut ve işyerleri yıkıldı. Böyle sarsıntılı süreç yaşayan yerel üreticileri potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan sizleri yürekten kutluyorum” dedi.
Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ise 6 Şubat depreminden kısa bir süre sonra bölgede hasat etkinlikleri ile başlayan hareketin, aradan geçen bir yılda büyüyerek 500’den fazla üreticiye dokunduğuna dikkat çekti.
Deprem bölgesindeki küçük üreticinin kendi haline bırakılmayarak kalkındırılması hedefini taşıyan projenin protokolüne Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Ticaret Borsası, Gaziantep Belediyesi, Ordu Belediyesi ve daha birçok kurumun imza attığını vurgulayan Toprak, 'Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla birçok kurumun yetkilisinden oluşan alım heyetinde 40’a yakın profesyonel ve yatırımcı bulunuyor. Deprem bölgesindeki üreticiye ses olmayı ve üreticilerin pazara erişimini desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.

'Ürünlerinin piyasaya çıkması ve tüketiciyle buluşması sağlanıyor'
Toprak, 'Projemiz, deprem bölgesindeki üreticileri, kooperatifleri alım heyetiyle buluşturmak. Alım heyetleri Getir, Hepsiburada ve bütün aklınıza gelen marketlerin alıcıları burada bulunmakta. Türkiye’nin önde gelen internet sitelerinin satış temsilcileri de bu proje için burada bulunmaktadır. Satabileceğiniz bir ürünü satabileceğiniz herkes burada diyebilirim. Onlarla buradaki üreticilerimizi buluşturuyoruz. O buluşma sonunda ürünlerinin piyasaya çıkması ve tüketiciyle buluşması sağlanıyor. Böyle bir proje 4. kez yapılmaktadır. Daha önce Arsuz, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da yapılmıştı' diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber ve Innovation for Development (I4D) Direktörü Doğan Çelik’in konuşmasının ardından, katılımcılar yerel üreticiler tarafından açılan stantları ziyaret etti.

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Yükleniyor