• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı: 'Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım'

GÜNDEM 10.02.2023 19:30:04 0
Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı:

Deprem dehşetini bu sözlerle anlattı: 'Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım'

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavileri biten hastalar taburcu oluyor. Depreme Kahramanmaraş’taki evlerinde yakalanan işitme engelli Erkan ve Elvan Kaya çifti yaşadıklarını sözlere dökemiyordu ama gözleri çok şey anlatıyordu. Bir başka depremzede ise yaşadığı dehşeti 'Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım' diye anlattı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ili sarsan iki depremin ardından yaralıların İstanbul’a sevki de sürüyor. Bazı yaralılar ise kendi imkanlarıyla İstanbul’daki çeşitli hastanelere geliyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan depremzedelerinin tedavilerine devam edilirken, tedavileri bitenler de taburcu oluyor.

Erkan Kaya’nın işaret diliyle söylediklerini tercüme eden tercüman Gülcan Karakuş, “Erkan Kaya ailesiyle birlikte Maraş’ta yaşıyor. Deprem olduğu anda eşi korktuğu için kaçarken ayağını burkmuş. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte iki aile Kayseri’ye gönderiliyor. Evinde çatlaklar olduğunu söylüyor. İlk depremde evdelermiş. Birbirlerine sarılarak hayatta kaldıklarını ifade etti. Daha sonra dışarı çıkmışlar. Havanın çok soğuk olduğunu söyledi. İşitme engelli başka bir aile ile tek katlı bir evde beklemişler. O da olacak gibi değilmiş, sallantılar devam ediyormuş, sonra başka bir yere geçmişler” dedi.

Başka bir depremzede ise, “Kahramanmaraş merkezden geliyorum. Yatıyorduk. Dehşet bir şeydi. Kafama bir şeyler düşünce deprem olduğunu anladım. Çocuklarımı bile unutup aşağı indim. Teker teker isimleriyle çağırdım. İkinci deprem daha şiddetliydi. Bizim yan bitişiğimizdeki bina çöktü. Biz buraya geldik, ama geceleri yine yatamıyoruz. Deprem olacak diye kalkıp kalkıp kaçıyoruz. Can kaybımız yok Allah’a şükür. Komşularımızda tanıdıklarımızda çok var. Donmak üzereydik battaniye bulduk sarıldık. Arabamız vardı yine biz şanslıydık. Hemen o gün Maraş’ı terk ettik. Biz kıyameti yaşadık” dedi.
[gallery ids=',103306,103307,103308']

Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da zincirleme kaza: 6 yaralı

Bursa'da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Gazze susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştü

Bursa'da 3 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da metrobüs kazası: 1 ölü, 20 yaralı

Denizli'de uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

Şiddetli yağış sele neden oldu: 3 ölü

ÖNDER 60'ıncı Genel Kurulu gerçekleşti

HÜDA PAR Genç İlçe Gençlik Kolları’ndan engellilere yönelik duyarlılık çağrısı

Kasten yaralama suçundan aranan 2 şahıs yakalandı

Çiçekçiler: Dinimiz annelere hak ettiği değeri vermiştir

Kimyasal tesiste çıkan yangın nedeniyle 150 bin kişiye uyarı!

Gaziantep merkezli FETÖ operasyonu: 225 gözaltı

YKS öğrencilerine kritik uyarılar: Disiplin, devamlılık ve sınav modu başarıyı getirir

Gazze'de can kaybı 52 bin 810'a yükseldi

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 444 gram toz esrar ele geçirildi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 7 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü

Don felaketinden sonra sebze fidelerine talep arttı

Gençlerden bağımlılığa karşı anlamlı etkinlik

Hür Gençlik Adana’dan Gazze için stant çalışması

"Bisikletin Yaşı Yok, Sen de Katıl!" etkinliğine yoğun ilgi

Çanakkale'de zincirleme kaza: 8 ölü çok sayıda yaralı var

Malatya'da 8 hafizeye taç giydirildi

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 18 kişi tutuklandı

Bursa'da cenazelerde yemek ikramı uygulamasına son verildi

Mardin'de yılın ilk arpa hasadı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ