• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak

24 Mayıs 2023, Çarşamba 11:25
24 Mayıs 2023, Çarşamba 11:25
Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde iş adamı Mustafa Çubuk’un ihale ile yaklaşık 560 milyon liraya aldığı bin dönümlük atıl araziye sanayi bölgesi kuruluyor. Bölgedeki yatırımın faaliyete girmesiyle 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor. Depremden etkilenen illerden Diyarbakır’da da Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde TOKİ konutları yapımı devam ederken, TOKİ konutlarının tam karşısında yer alan Karacadağ bölgesindeki bin dönümlük atıl arazi ihaleyle satışa çıkartıldı. Yaklaşık 40 yıldır ailesiyle İstanbul’da olan Mustafa Çubuk, 3 yıl önce doğduğu şehre dönerek yatırımlar yaptı. Çubuk, arkadaşlarıyla yaptıkları istişare sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılan bin dönümlük araziyi yaklaşık 560 milyon liraya aldı. Dün S.S Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri arasında sözleşme imzalandı.
Arkadaşlarıyla toplantı yaptıklarını belirten Mustafa Çubuk, Diyarbakır için nasıl bir yatırım yapabileceklerini değerlendirerek, bir kooperatif kurduklarını söyledi.

“10 bin kişi iş sahibi olacak”
Karacadağ bölgesinde bin dönüm arazi olduğunu aktaran Çubuk, “Şu anda TOKİ konutlarının yapılacağı Oğlaklı köyündeki hazine arazisi için bakanlığımıza müracaat ettik. Araziyi ihale yoluyla aldık. Bugün de sözleşmesini yaptık. Burada yaklaşık 10 bin kişi iş sahibi olacak. Bu projemizde iş yerleri olacak. Benzin istasyonu, hastane, okul, geri dönüşüm tesisleri olacak. Bir şehirde bulunması gereken her şey olacak” dedi.

“Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz”
Alanın tarım arazisi olmadığının altını çizen Çubuk, “Yüzyıllardır o bölgede böyle bir iş yeri kurulmamış. Şu anda bin üyemiz var. Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz. Sanayi kooperatif başkanı olarak elimizden gelen bütün yatırımları yapıyoruz. Bütün iş adamlarına da sesleniyorum. Batıda olan herkes gelsin. Diyarbakır’ımız çok güzel. Herkes gelip burada güzel yatırımlar yapsın, insanlarımız iş sahibi olsun. Diyarbakır’ımızda çok güzel bir huzur var. Arkadaşlarımızla birlikte böyle bir yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

“Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey”
Bölgede buna benzer yatırımlar olması gerektiğini kaydeden Çubuk, “Karacadağ bölgesinde hiçbir yatırım yapılmamıştı. 10 bin insan iş sahibi olacak. Biz gelip böyle bir öncülük yaptık. İnşallah bundan sonra da devamı gelir. Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey. Bir sürü insanımız evsiz, işsiz kaldı. Böyle bir işin olması çok güzel oldu. Bu konuda devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya Başbakanına taziye telefonu

Siyonist işgalciler Kudüs'te iki evi daha yıktı

Tayvan'da 6,1 büyüklüğünde deprem

Bakan Tekin, mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüştü

Diş Hekimi Deniz: Diş sağlığı için sağlıklı beslenme ve düzenli fırçalama şart

Mardin İl Müftü Yardımcısı Zengin: Üç aylar, manevi arınma ve muhasebe fırsatı sunmakta

Regaib Kandili yarın idrak edilecek

Kurtulmuş: Ortak rapor süreci hayati bir eşik

KOBİ’lere IBAN tuzağı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Şahin'den üst solunum yolu enfeksiyonları uyarısı

MSB’den taziye mesajı

"İstikameti: İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" özel gösterimiyle 8. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde

Diyanet-Sen Şube Başkanı Cihan'dan, namaza yönelik saygısızlığa sert tepki

TDV Tarsus Şubesi’nden öğrencilere çorba ikramı

Siirt’te uyuşturucu testi skandalında çember daralıyor: 5 ilde baskın, 10 firari

Berke: Siyonist rejim Gazze'deki askeri hezimetini siyaset ve medya hamleleriyle örtmeye çalışıyor

Batman'da AMATEM kuruluyor

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan esnafa güvenlikte indirim anlaşması

Öğr. Gör. Halmedov: Diş kaybı yalnızca estetik bir sorun değil

Filistinli heyetten Sivas İl Müftüsü Limon’a ziyaret

Mevsimsel geçişler ruh sağlığını etkiliyor

NASA’dan Ay ve Mars yolculukları için kritik adım: Dünya’nın ekzosferi izlenecek

Süreç Komisyonu 20’nci kez toplandı

DMM, “Karadeniz’de Türk gemisi vuruldu” iddialarını yalanladı

NASA’nın SPHEREx gözlemevi tüm gökyüzünün ilk haritasını çıkardı

İki siyasi partinin hukuki varlığı sona erdi

TÜİK: Girişimlerin yüzde 99,6’sı KOBİ

Uyuşturucu soruşturmasında 22 kişiye daha gözaltı kararı

Ayı tehlikesine yapay zekâlı önlem: Yaklaşan ayılar “B Alert” ile anında tespit edilecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya Başbakanına taziye telefonu

Siyonist işgalciler Kudüs'te iki evi daha yıktı

Tayvan'da 6,1 büyüklüğünde deprem

Bakan Tekin, mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüştü

Diş Hekimi Deniz: Diş sağlığı için sağlıklı beslenme ve düzenli fırçalama şart

Mardin İl Müftü Yardımcısı Zengin: Üç aylar, manevi arınma ve muhasebe fırsatı sunmakta