• BIST 100

    16054,87%-1,43
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,72% -0,41
  • GRAM ALTIN

    7229,96% 0,34
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00

Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek

12 Kasım 2024, Salı 13:31
12 Kasım 2024, Salı 13:31
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.

Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.

Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.

Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.

Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.

Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı

HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiye ve maaş ödemeleri yarın başlıyor

SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 444 bine çıktı

Türkiye sahipli bir gemi İran izinli Hürmüz Boğazı’ndan geçti

Batman'da anız yangını söndürüldü

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

Avukat Harmancı: Rıza dışı aşı uygulamaları anayasanın 17. maddesini ihlal ediyor

Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı için kapsamlı tedbirler alındı

Konut satışları şubatta yüzde 5,9 arttı

AYM: Anayasa’yı ihlal suçunda kanunilik ilkesi ihlal edilmedi

Moskova’dan uyarı: ABD ve israilin saldırıları, bölge için geri dönülmez sonuçlar doğurabilir

İnşaat üretimi yıllık yüzde 8 arttı

Balıkesir'de günlerdir aranan emekli öğretmen ölü bulundu

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,4 azaldı

Çiftçilere 10 milyar 688 milyon liralık destek ödemesi yapılacak

Filistin içerikleri dijital saldırının hedefi: Şubatta 800 ihlal

Brent petrol 97,77 dolardan işlem görüyor

Gemi adamlarına ödenecek iaşe bedeli artırıldı

Gaziantep’te el yazması tarihi eser satmaya çalışan şüpheli yakalandı

Uzmanından minik kalpleri bekleyen tehlikelere karşı önemli uyarılar

Bursa’da drift görüntülerini paylaşan sürücüye 46 bin TL ceza kesildi

Trump'ın Barış Konseyi projesi işlevsiz kaldı: Gazze çaresiz

Gaziantep'te kaçak tıbbi malzeme operasyonu

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Sanatçılardan Gazze’de barınak okuluna duvar resimleri

Afganistan’dan Pakistan’ın saldırılarına ilişkin açıklama

Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı

HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiye ve maaş ödemeleri yarın başlıyor

SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 444 bine çıktı

Türkiye sahipli bir gemi İran izinli Hürmüz Boğazı’ndan geçti

Batman'da anız yangını söndürüldü