• BIST 100

    16102,64%-2,91
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,58% -0,69
  • GRAM ALTIN

    7625,00% 2,55
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek

12 Kasım 2024, Salı 13:31
12 Kasım 2024, Salı 13:31
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.

Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.

Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.

Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.

Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.

Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İstanbul'da lisede bıçaklı saldırı: 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı

Diyarbakır’da 127 aranan şahıs yakalandı

YKS başvuruları için son gün

Diyarbakır’da çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Yapıcıoğlu: Gençlik geleceğimizdir, onları korumak hepimizin sorumluluğudur

Av sezonu sona erdi

Ruhaniyetli şehrin manevî komutanı: Üftade Hazretleri

Diyarbakır'da kaybolan 84 yaşındaki zihinsel engelliyi arama çalışmaları sürüyor

Anthropic reddetti, OpenAI imzaladı: ChatGPT abonelikleri iptal ediliyor

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: Kenevir ele geçirildi

Çay ve bor kullanılarak yeni antimikrobiyal ürün geliştirildi

2030’da her iki yetişkinden biri fazla kilolu olabilir

Şanlıurfa’da su kesintisi yaşanacak

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli hakkında işlem

ABD’de engelli mülteci gümrük polisinin ihmali sonucunda soğukta ölü bulundu

Çocuklarda sağlıklı yeme alışkanlığı için 'ödül ve ceza' tuzağına dikkat!

Vaiz Nergis: Ramazanda cömertlik israfa dönüşmemeli

Bingöl’de bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Siirt’te Beta İşitme Tarama Merkezi hizmete açıldı

Mardin'de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan paylaşma ve cömertlik ayıdır

Gaziantep’te kumar operasyonu: 25 iş yeri kapatıldı

Şanlıurfa’da kamyon ile otomobil çarpıştı: 1 kişi hayatını kaybetti

Yeşilyurt'ta Ramazan bereketi etkinlikleri yapıldı

Şırnak'ta asayiş uygulamaları:128 gözaltı

Umut Kervanı Adana’dan Suriye’ye yardım tırı yolladı

Mersin’de Bahar erken yüzünü gösterdi, kayısı ağacı çiçek açtı

Yüreğir Kaymakamlığında Yeşilay Haftası standı açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da lisede bıçaklı saldırı: 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı

Diyarbakır’da 127 aranan şahıs yakalandı

YKS başvuruları için son gün

Diyarbakır’da çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Yapıcıoğlu: Gençlik geleceğimizdir, onları korumak hepimizin sorumluluğudur

Av sezonu sona erdi