• BIST 100

    10935,30%-0,09
  • DOLAR

    42,50% 0,17
  • EURO

    49,27% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5720,38% 0,80
  • Ç. ALTIN

    9240,28% 0,00

Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek

12 Kasım 2024, Salı 13:31
12 Kasım 2024, Salı 13:31
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.

Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.

Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.

Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.

Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.

Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)

Batman şehir girişinde düzenleme çalışmaları başladı

Şanlıurfa’da "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Malatya'da korkutan konteyner yangını

İşgal, Tubas şehrinde Filistinlilere yönelik saldırılarını üçüncü günde sürdürüyor

Cuma Hutbesi: Fedakârlığın zirvesi isar

Bakan Işıkhan: Mardin’in hâlâ bir çevre yoluna sahip olmaması bir eksikliktir

HAMAS’tan işgal rejiminin Suriye saldırısına tepki

Sanal kumar gençliği tehdit ediyor!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na Mustafa Çelenk atandı

HAKSİAD heyeti İran'da tarım fuarına katıldı

Trump, "üçüncü dünya ülkelerinden" göçü kalıcı olarak durduracak

Tayland'da selde ölenlerin sayısı 145'e yükseldi

Peru'nun eski Devlet Başkanı Castillo, 11 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı

Direniş güvenlik birimi Batı Şeria’daki direnişçileri tedbirli olmaları yönünde uyardı

Atkı, eldiven ve bere tezgâhta kaldı: Esnaf havaların soğumasını bekliyor

Batman'da Kent ve Aile Mezarlığı çalışmaları devam ediyor

TOKi'ler emlak piyasasını etkileyecek mi? Diyarbakır'da emlak piyasası ne durumda?

Hong Kong'daki büyük yangında ölü sayısı 128'e yükseldi

Bingöl’de AFAD personeline temel ilk yardım eğitimi

Kitap okuma azmi sahaflık mesleğine yöneltti

Hazine ve Maliye Bakanlığı 15 stajyer muhasebat kontrolörü alacak

Kasım ayı doğum yardımı ödemeleri hesaplara aktarıldı

İşitme engelli kadınlar Kur’an öğrenmede engel tanımıyor

Putin, Hindistan'ı ziyaret edecek

Geçici korunanlara sağlıkta katılım payı geliyor: 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek

Mardin’de ölü bulunan Kaya ailesine ilişkin bir kişi daha tutuklandı

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

Şanlıurfa’da öğrenciler sabah namazında buluştu: Manevi atmosferde anlamlı etkinlik

H-ÜFE yıllık yüzde 34,85 arttı

İşgal rejiminin Suriye saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman şehir girişinde düzenleme çalışmaları başladı

Şanlıurfa’da "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Malatya'da korkutan konteyner yangını

İşgal, Tubas şehrinde Filistinlilere yönelik saldırılarını üçüncü günde sürdürüyor

Cuma Hutbesi: Fedakârlığın zirvesi isar

Bakan Işıkhan: Mardin’in hâlâ bir çevre yoluna sahip olmaması bir eksikliktir

HAMAS’tan işgal rejiminin Suriye saldırısına tepki