• BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,61% 0,04
  • EURO

    49,95% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5791,92% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek

12 Kasım 2024, Salı 13:31
12 Kasım 2024, Salı 13:31
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.

Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.

Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.

Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.

Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.

Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)

Trump yönetimi UNRWA'yı hedefe koydu: Washington'da "terör" yaptırımı senaryoları

Soykırımcı rejim, Gazze'de 5 Filistinliyi şehit etti

Trump, Gazze için kurulacak Barış Konseyi'nin tarihini açıkladı

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında

Umut Kervanı Akçakale’de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

Malatya'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Yüzer Güneş Enerji Santrallerinde yeni dönem başladı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgal rejimi, son bir yılda Suriye’ye 600 kez saldırı düzenledi

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Tarımı çok önemsiyoruz

Antalya’da gıda deposunda yapılan baskında tarihi geçmiş ürünler imha edildi

İşgal rejimi, Lübnan’ın güneyinde BM askerlerine ateş açtı

İşgal rejimi, Batı Şeria’da 764 yeni yasa dışı konutun inşasına onay verdi

TOKİ şantiyesinde iş kazazı: Bir ağır yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin açıklama

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki altın soygununda 5 kişi tutuklandı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu: 2025 yılı Gazzeli gazeteciler için en kanlı yıl oldu

Zorunlu trafik sigortası zam oranı belli oldu

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir: Sezaryen yalnızca tıbbi zorunluluk halinde uygulanmalıdır

Grand Kartal Otel faciasında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağı

Gaziantep’te 1,9 ton bozulmuş et imha edildi

Şırnak'ta "Nuh'un Ambarı Gastronomi Merkezi" projesi için sözleşme imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump yönetimi UNRWA'yı hedefe koydu: Washington'da "terör" yaptırımı senaryoları

Soykırımcı rejim, Gazze'de 5 Filistinliyi şehit etti

Trump, Gazze için kurulacak Barış Konseyi'nin tarihini açıkladı

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası