• BIST 100

    11002,94%0,77
  • DOLAR

    42,50% 0,02
  • EURO

    49,56% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5789,32% 0,64
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek

12 Kasım 2024, Salı 13:31
12 Kasım 2024, Salı 13:31
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.

Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.

Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.

Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.

Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.

Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)

AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi

112 acil sağlık çalışanları: Gereksiz çağrı ve ambulanslara yol verilmemesi hastaların hayatına mal olabiliyor

HÜDA PAR’dan pitbull saldırısına uğrayan aileye ziyaret

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

Vali Köşger: Çocuklarımızın huzur ve güven içinde olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Uzmanlar uyarıyor: Hareketsizlik yalnızca fiziksel değil ruhsal dengeyi de bozar

Mersin’de 38 kilogram metamfetamin ele geçirildi

DMM'den "kuru fasulye krizi" iddiasına yalanlama

Adana'da 15 ambulansın teslim töreni gerçekleştirildi

Yıkılan Selahaddin Camii’nin enkazında cuma namazı kılındı

Almanya yeni askerlik yasasını onayladı

AKOM’dan İstanbul için hafta sonu soğuk hava ve sağanak uyarısı

İran'dan balistik füze denemesi

Tarihi Kürkçü Han'ın tek ustası: 51 yıldır mesleğini azimle sürdürüyor

Şehri Nuh Platformu’ndan üniversiteye sahip çıkma çağrısı

Malatya'da gıda güvenliği denetiminde 20 milyon TL'nin üzerinde ceza

Şanlıurfa Valiliğinden toplumsal huzur ve hoşgörü çağrısı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Sinop’u ziyaret etti

Batman'da "Filistin Direnişi ve İnsanlık Onuru" programına yoğun ilgi

Mervan Bergusi’nin ailesi: Tutuklu lider işkence altında, durumu ağır

Malatya’da 1370 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Malatya'da ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Mersin’de eğitim öğretim süreçlerine yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı

Belde statüsü kazanan 5 yerleşimde 7 Haziran 2026’da seçim yapılacak

AB, X platformuna dijital yasalara uymadığı için 120 milyon euro ceza verdi

Adıyaman'da 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Azim olursa başarı gelir

Ankara’da arananlara yönelik operasyonda bin 20 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi

112 acil sağlık çalışanları: Gereksiz çağrı ve ambulanslara yol verilmemesi hastaların hayatına mal olabiliyor

HÜDA PAR’dan pitbull saldırısına uğrayan aileye ziyaret

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

Vali Köşger: Çocuklarımızın huzur ve güven içinde olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Uzmanlar uyarıyor: Hareketsizlik yalnızca fiziksel değil ruhsal dengeyi de bozar