-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,17% 0,04
-
EURO
50,99% 0,32
-
GRAM ALTIN
7107,48% -0,02
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.
Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.
Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.
Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.
Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.
Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.
Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.
Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı
Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı
Meteorolojiden fırtına uyarısı
Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü
Şeker, ağız florasını bozarak çürüğü hızlandırıyor!
İzmir’de bayram tatlısı telaşı başladı: Eskiler baklavayı, gençler sütlüyü tercih ediyor
Bingöl’de otomobil takla attı: 1 yaralı
Bayram öncesi kuruyemiş satışları gramaja düştü: 'Çerez parası' lafı, tarihe karıştı!
İran Dışişleri Bakanı ve BM Genel Sekreteri saldırıları görüştü
Avrupa Yetim Eli Kahramanmaraş'ta muhtaçlara yardımda bulundu
Yükleniyor






