• BIST 100

    15349,56%0,62
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,24% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6401,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10384,03% 0,36

Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek

12 Kasım 2024, Salı 13:31
12 Kasım 2024, Salı 13:31
Depremde yıkılan ağıl ve ahırlar inşa edilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde yıkılan ağıl ve ahırların yapımı için başlatılan tespit çalışmalarının hızlandığını belirten Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin acil ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, yaşanan depremlerin ardından yıkılan ağıl, ahırla ilgili başlatılan çalışmalar ile yetiştiricilere verilecek hibe desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Akın, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından yıkılan, ağır hasar gören ve yıkılması planlanan ağıl ve ahırlar için yeniden tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Akın, bu kapsamda destek ve hibelerle ilgili gerekli talimatların verildiğini ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirtti.

Akın, "Bu süreçte Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlarımız, başkanlarımız, bazı siyasilerimiz, genel başkanımız ve tüm yetkililerimizle birebir görüşerek durumu anlattık, izah ettik ve dosyalarımızı verdik. Yaklaşık iki hafta önce Büyükşehir Belediye binamızda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da ilettiğimiz depremde yıkılan ağır hasarlı ve yıkılacak ağıl ve ahır problemlerimizin acil çözümü ve önerilerimizle ilgili görüşmeler yapıp dosyamızı vermiştik. Bu doğrultuda ağıl ve ahır yapımı ile ilgili gelişmeler olumlu yönde sonuçlanarak yetkililerden bizlere dönüşler yapıldı ve bir an önce çözüleceği müjdesi verildi." dedi.

Akın, başlatılan yeni çalışmalar kapsamında, müracaatlarla ilgili işlemlerin devam ettiğini ve mağdur durumda olan yetiştiricilerin hibeye esas ağıl ve ahır yapımı için uygun proje, protokol ve düzenleme işlemlerinin tekrar başlatıldığını belirtti.

Yetiştiricilerin mağdur olmaması için kış gelmeden önce proje ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Sadece ahırların varlığı yeterli değil, canlı hayvanların olması lazım. Bu nedenle AFAD raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik elemanlarının raporu ve Tarım İl Müdürlüğünün kontrollerinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor." diye konuştu.

Akın, mevcut hayvanları olan, AFAD tarafından tespit edilmiş, çevre şehircilik tarafından doğrulanmış ve uyumlu raporları olan yetiştiricilere destek verileceğini belirtti.

Akın, "Yaklaşık bir buçuk ila iki ay süresi içerisinde tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından müracaatlar tespit ediliyor. Teknik anlamda ağır hasarlı ve yıkılmış ahırların tespitleri daha önceden yapıldığı için, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tekrar bir çalışma başlatıldı. Canlı hayvanların varlığı önemli çünkü öncelik onların mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu. (İLKHA)

Malatya'da 150 bin 515 öğrenci yarı yıl tatiline girdi

“Yeni nesil suç örgütü” soruşturmasında 38 çocuk tutuklandı

Malatya'da Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Azerbaycan, Avrupa'ya doğalgaz ihracatını genişletiyor

Cuma hutbesi: İnsanın yaratılış hikmetlerinden biri, yeryüzünü imar etmektir

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı

Genişletilmiş il güvenlik ve asayiş toplantısı Mersin’de yapıldı

Gaziantep'te 690 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Siyonist askerlerden yeni seviye: Suriye'den keçi çaldılar

Mersin’de trafik denetimleri: Abart egzoz ve drifte ceza

Çocuklarda orta kulak iltihabına dikkat: İşitme kaybına yol açabilir

Hazine ve Maliye Bakanlığından “Kıymetli Maden Takip Sistemi” uyarısı

Yemen'de Şayi Zindani hükümeti kurmakla görevlendirildi

Sosyal medya yasası gündemde: Dijital ebeveynlik uyarısı

Bursa’da minik öğrencinin ambulans hayali gerçeğe dönüştü

Siirt’te karne sevinci: Öğretmenden tatilde teknoloji bağımlılığı uyarısı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah denetimlerinde 5 şüpheliye adli işlem

Bitlis 18 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor

Millî Savunma Bakanı Güler, ABD Büyükelçisi Barrack’ı kabul etti

Bakan Tekin’den ara tatile ilişkin açıklama

Kolik hastalık değil, geçici bir süreç

Antarktika’da “Buz Hafızası”: Dünya atmosferinin tarihi donmuş kasada korunacak

Batman Vali Canalp: Bu karneler hepimizin

BM'den Sudan'da gıda yardımlarının iki ay içinde tükeneceği uyarısı

İlk yardımda yaş engel değil: 68 yaşındaki Naciye Budak örnek oldu

Uzm. Dt. Demir: Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığında ebeveynler belirleyici

Merkez Bsı ocak ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı

Bursa’da karne sevinci: 700 bin öğrenci tatile çıktı

Afganistanlı iş insanı Dr. Hayatullah Atid’den HAKSİAD’a ziyaret

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonunda 3 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da 150 bin 515 öğrenci yarı yıl tatiline girdi

“Yeni nesil suç örgütü” soruşturmasında 38 çocuk tutuklandı

Malatya'da Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Azerbaycan, Avrupa'ya doğalgaz ihracatını genişletiyor

Cuma hutbesi: İnsanın yaratılış hikmetlerinden biri, yeryüzünü imar etmektir

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı

Genişletilmiş il güvenlik ve asayiş toplantısı Mersin’de yapıldı