• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'

10 Şubat 2023, Cuma 22:00
10 Şubat 2023, Cuma 22:00
Depremden kurtulan Ali Hizmetçi:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Aydın’da misafir edilecek Adıyamanlı depremzedelerin ilk kafilesi Aydın’a geldi. Bazı depremzedeler Aydın’da bulunan yakınları ile gözyaşları içerisinde kucaklaşırken, depremin şokunu hala atlamadığını belirten Ali Hizmetçi, 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor' dedi.
6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. Yıkıcı depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde on dokuz binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, 79 binin üzerinde kişi de yaralandı.
Yaşanan depremlerin ardından Adıyamanlı depremzedeleri Aydın’da misafir etmek için çalışma başlatıldı. Aydın Valiliği tarafından yapılan duyuru çerçevesinde, depremzede vatandaşların Aydın’da çeşitli yurtlarda ve kamu kurumlarının misafirhanelerinde misafir edileceği açıklandı. Yapılan koordinasyonun ardından Adıyaman’dan yola çıkan yaklaşık 120 kişilik ilk kafile Aydın’a geldi. Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kayıtları yapılan depremzedeler daha sonra Nazilli ilçesindeki Hacı Efendizade Öğrenci Yurdu ve Kuşadası ilçesi Efe Ayşe Öğrenci Yurdu’na yerleşmek üzere ilçeden ayrıldı.

'Allah kimseye yaşatmasın'
Depremde her yerin yerle bir olduğunu belirten Cengiz Köse, 'Malatya’dan Adıyaman’a gelmiştim. Sabaha karşı kötü bir depreme yakalandım. Önce depremi algılayamadım ve evin çatısına bir şeyler düştü sandım ama sonradan sarsıntı artınca deprem olduğunun farkına vardım. Depremde her yer yerle bir oldu. Çok kötüydü Allah kimseye yaşatmasın' dedi.

'Mezarda bile yer kalmadı'
Depremin ardından yıkılan binaların cadde ve sokakları kapattığını kaydeden Fatma Göçen, 'Ölümün eşiğinden döndük. Depremin olduğu sırada kendimizi çok zor şekilde dışarı attık. Bazı yakınlarımız binanın altında kaldılar. Depremin ardından sokaklar caddeler hep kapandı, koca koca binalar çöp yığını gibi yerdeydiler. Ne yapacağımızı şaştık. Bir sürü akrabamız hayatlarını kaybettiler. Mezarda bile yer kalmadı ki gömsünler' diyerek göz yaşlarına boğuldu.

'Depremin şokunu halen atlatamadık'
Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen olayın şokunu atlatamadıklarını kaydeden Ali Hizmetçi, 'Üzerinden 5 gün geçmesine rağmen olayın şokunu atlatabilmiş değilim. O acı, o dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Yakınlarınız, eviniz gidiyor, o durumu anlatabilmek mümkün değil. Normal durumda olsa her şeyi anlatabilirim ama bu acının üzerine neyi nasıl anlatacağım bilemiyorum. Çok şükür Allah’a sağ salim kurtulduk, buna şükür ediyoruz. Bütün yardımları yapanlara, organizasyonları düzenleyerek bizleri buraya yetkililere teşekkür ediyoruz. Ben bir şekilde geldim ama orada enkazın altında kalan yakınları dolayısıyla gelemeyen çok insan var. Merkezde gereken her şey yapılıyor ama kırsal kesimlerde maalesef durum aynı değil. 10 ilde bu depremin yaşanması kolay bir durum değil, kırsal kesimlere de yetişmek elbette kolay olmaz. Bu kadar aracın, bu kadar insanın bir anda her yere yetişebilmesi imkansız. Yardımların ve organizasyonun daha da geniş çapta yapılmasını temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.

'Daha birçok yakınımız enkaz altında'
Kucağında 2 aylık çocuğu ile Aydın’a gelen Mücahit Kutlu ise, 'Çok kötü bir durum, bu durumda kimse olmak istemez. 2 aylık bebeğim ile yollara düştük. Allah herkese yardım etsin. Daha birçok akrabamız ve arkadaşlarımız enkazın altında. İnşallah birçoğu sağlıklı olarak kurtulurlar. Depreme uykuda yakalandık ve canımızı zor kurtardık. İlk düşündüğümüz şey bebeğimiz oldu. Çok şükür bunu da atlattık' diye konuştu.
[gallery ids=',103708,103709,103710,103711,103712,103713,103714,103715,103716']

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama