• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Depremden kurtulan anneye gözyaşları arasında karşılama

GÜNDEM 8.02.2023 17:25:41 0
Depremden kurtulan anneye gözyaşları arasında karşılama

Depremden kurtulan anneye gözyaşları arasında karşılama

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonrasında evleri hasar gören 312 kişi, özel uçakla Antalya’ya getirildi. Depremzedeler, havalimanı çıkışında yakınları tarafından gözyaşları arasında karşılandı. Bir kadının annesine sarılarak gözyaşları içerisinde, 'Annem benim annem' demesi adeta yürekleri burktu. Bir trafik polisinin ise 3 aylık kızına kavuşması duygusal anlar yaşattı.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede deprem bölgesinden Antalya’da bulunan otellere gelmek isteyen 312 vatandaş için Gaziantep’ten özel uçak havalandı. Yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğun ardından depremzedeleri taşıyan uçak, Antalya Havalimanına iniş yaptı. Depremzedelerden bazıları havalimanı çıkışında yakınları tarafından gözyaşları arasında karşılandı. 3 aylık bebeğine kavuşan bir trafik polisi de duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

'Annem benim annem' diyerek yürekleri burktu
Malatya’dan gelen annesi Gürcü Kalkan’ı karşılayan Nevin Duran’ın, uzun sure annesine sarılarak gözyaşları arasında, 'Annem benim annem, çok korktum' demesi adeta yürekleri dağladı. Depremde evi hasar gören Gürcü Kalkan, 'Biz ölmedik, psikolojimiz öldü. Malatya yerle bir oldu. Binamızda hasar oluştu. Kızım ve oğlum burada bulunuyor. Sevdiklerimiz orada kaldı, çocuklarım orada kaldı. 60 yıllık emeğim yerle bir oldu' dedi. Kızı Nevin Duran ise, 'Keşke herkes çıkabilseydi, kime sevinip kime üzüleceğiz. Çok kötü bir durum' diye konuştu.

'Yaşananlar anlatılmaz, sadece yaşanır'
Saliha Kaplan ise, 'Gaziantep’ten geliyorum. Yaşanılanlar anlatılmaz, sadece yaşanır. Kelimeler kifayetsiz kalıyor' açıklamasına yer verdi. Mehmet Şahin da, 'O süreci nasıl anlatalım? Çok dehşetli bir sallantı oldu. Ben ilk defa böyle bir deprem yaşadım' şeklinde konuştu.
Depremzedeler, daha sonra havalimanında bekleyen 6 otobüse binerek Kemer’de konaklayacakları otellere hareket etti. Bazıları ise yanında kalmayı tercih ettikleri yakınlarının evine gitti.

İslami Cihad yetkilisi El Hindi: Bu kadar acı tecrübeye rağmen Arap rejimlerin Batı'ya teslimiyeti artık anlaşılır değil

Umut Kervanı’ndan Bitlis'te bayram öncesi onlarca aileye gıda yardımı

Siyonistler işgal topraklarını hızla genişletiyor

Bakan Tunç: 38 bin kadastro dosyasını yıl sonuna kadar sıfırlamayı hedefliyoruz

İDEV, Şanlıurfa'da bilgi yarışması düzenledi

Rusya: İstanbul'daki esir takası anlaşmaları tam olarak uygulandı

Sağlıklı bir vücut, sıvı dengesini sağlamakla yükümlü!

Küba Devlet Başkanı'ndan Gazze'de 9 evladını kaybeden doktora destek

Tulkerem kuşatma altında, binlerce aile yerinden edildi

Siyonist rejim çadırları bile bombalıyor: Deyr el-Belah'ta sığınmacı aile katledildi

UNRWA: Gazze'deki felaketin önüne geçmenin tek yolu yardımların kesintisiz akışıdır

Pakistan'da aşırı yağışlar: 19 ölü 90 yaralı

Milletvekili Ramanlı'dan 10. Yargı Paketi değerlendirmesi

Gaziantep'te tağşiş ürün operasyonu

Pakistan Başbakanı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek

Libya'da petrol sızıntısı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Geleceğimiz, geçmişe takılmadan güvenle kurulmalı

Hartum'da kolera vakalarında artış

Antalya Manavgat’ta zincirleme kaza

Gazze'de bir gazeteci daha ailesiyle birlikte şehit edildi

Yahudiler, Mescid-i Aksa'da bir kez daha haddi aştı

Malatya'da hafızlık kabul sınavına yoğun katılım

Avustralya'da sel: On binlerce kişi izole durumda

Polonya ve NATO uçakları, Rus saldırıları dolayısıyla savaş uçaklarını havalandırdı

Kassam Tugayları Han Yunus’ta siyonistleri vurdu: Ölü ve yaralılar var

İşgalciler Nablus’ta bir çocuğu yaraladı, yaralı bir genci esir aldı

ABD'de atık toplama teknesinde patlama: Bir ölü 2 yaralı

Demir’den Bakan Yardımcısı Madak’a Ziyaret

Askon’dan Defterdar Şenses’e ev sahipliği

İşgalin Gazze saldırıları: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ