GÜNDEM 4.03.2024 12:50:10 0

Depremin görünmez kahramanlarına moral kampı

Depremin görünmez kahramanlarına moral kampı
Haberi Sesli Oku

Depremin görünmez kahramanlarına moral kampı

Kilis İl AFAD Müdürlüğü tarafından afetlerde AFAD çalışanları ile beraber ön safta mücadele eden gönüllüler için “moral kampı” düzenlendi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri başta olmak üzere 11 ilde yaşanan afetlerde, AFAD çalışanları ile beraber ön safta mücadele eden gönüllüler için Kilis İl AFAD Müdürlüğü tarafından “moral kampı” düzenlendi.
Çocukları ve yakınlarıyla birlikte kampa katılan personel ve gönüllüler, iki gün boyunca doğa yürüyüşü, açık hava sineması, kamp ateşi, şiir okuma yarışı ile eğlenerek moral depoladılar. Akşam kamp ateşi yakıp, şiirler söyleyen gönüllüler ve personeller, Kilis’in Musabeyli ilçesine bağlı Balıklı Göleti’nde 2 gün boyunca doğayla iç içe zaman geçirdi.
Depremlerden sonra stres ve yorgunluğu atmak için böyle bir etkinliğe ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen AFAD gönüllüsü Buse Özdemir, ‘‘AFAD İl Müdürlüğünden destek alarak bu gün doğayla iç içe güzel bir kamp yapıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızla birlikte sinema, doğa yürüyüşü gibi etkinlikler yaptık. Organik besinlerle birlikte temiz hava ile birlikte günümüzü geçirdik. Kilis’te keşfedilmemiş doğa alanlarını keşfetmeye çalışıyoruz. Güzel bulduğumuz yerleri üniversitedeki arkadaşlarımıza anlatarak onları bu bölgelere getirmeye çalışıyoruz’’ dedi.
6 Şubat depremlerinden sonra yapılan etkinliklerin kendileri için iyi geldiğini söyleyen Leyla İbin, 'Depremlerden sonra morallerimiz çok bozuktu ve AFAD ekibi ile paylaştığımızda böyle bir etkinlik planladık. Bizi böyle güzel doğa ile yan yana bırakan ekibe çok teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.
AFAD ekiplerinin planlamış olduğu moral kampına eşi ve kızıyla katıldığını söyleyen Betül Bayır ise 'Planlanan kampa ailecek katıldık ve bizim için çok eğlenceli oldu. Kızım küçük olduğu için endişeli geldik ama çok şükür zorlanmadık. Kampı sorunsuz geçirdik ve çok eğlenceli bir etkinlik oldu’’ diye konuştu.

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Yükleniyor