• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Depremzede anneden yürek burkan sözler: “Kızım çadırda sabaha kadar su diye ağladı”

21 Şubat 2023, Salı 13:05
21 Şubat 2023, Salı 13:05
Depremzede anneden yürek burkan sözler: “Kızım çadırda sabaha kadar su diye ağladı”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzede anneden yürek burkan sözler: “Kızım çadırda sabaha kadar su diye ağladı”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 6 depremzede kadının doğumu gerçekleşti. İkinci çocuğunu kucağına alan Nesibe General’in, “Evimiz depremde ağır hasar aldı, giremedik. Sokakta kaldık. Büyük kızım çadırda sabaha kadar su diye ağladı, bir yudum su bulamadık. Bu saatten sonra bebeğimle nereye gideceğimi gerçekten bilmiyorum. Eşim doğuda görevli, bebeğini daha göremedi” sözleri yürek burktu.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin üzerinden 16 gün geçti. Depremde binlerce bina yıkılırken, on binlerce kişi hayatını kaybetti. 11 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, turizm kenti Antalya’ya depremzedelerin gelmesi devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde şu ana kadar 6 depremzede kadının doğumu gerçekleşti. Onlardan biri de depreme Kahramanmaraş Elbistan’da yakalanan 24 yaşındaki Nesibe General oldu. 37 haftalık olarak hastaneye başvuran genç kadın, sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına aldı. Çocuğun isminin ise İkra olacağı öğrenildi. Öte yandan, bebeğin babasının Diyarbakır’da görev yaptığı için bebeğini göremediği belirtildi.

Anlattıkları ile yürek burktu
Deprem sonrasında yaşadıklarını anlatan Nesibe General, “Evimiz depremde ağır hasar aldı, giremedik. Sokakta kaldık. Sonra buraya geldik burada da gidecek yerimiz yok. Sağ olsun hastane bizim burada kalmamıza izin verdi. Bebeğimle nereye gideceğimi gerçekten bilmiyorum. Ev olsa da bu psikoloji ile eve nasıl gireceğiz? İki çocuğum var, diğer çocuğum babaannemlerle otelde kalıyorlar. Oteller de çıkarmaya başladı. 37 haftalık hamileydim, burada doğum yaptım. Bebeğimde gelişim geriliği vardı, bu halde deprem atlattık. Büyük kızım çadırda sabaha kadar su diye ağladı, bir yudum su bulamadık. Doğum sancım burada başladı. Bizi bir yakınımız alarak buraya getirdi. Bebeğim sarılık geçirdi, adını İkra koyacağız. Kimlik çıkaramadık. Eşim de Diyarbakır Lice’de görev yapıyor. Daha bebeğini göremedi” dedi.

“Onkoloji hasta sayımız arttı”
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan ise şunları söyledi:
“Deprem sonrasında birçok hastamız kurumumuza başvurdu. Bunların bir kısmı doğum hastasıydı. Toplamda 6 hastamız bizde doğum yaptı. 4 tanesini taburcu ettik, 2 tane hastamızın da takipleri devam ediyor. Bir hastamızın bebeğinde sarılık gelişti. Bebeklerimizin sağlığı gayet iyi. Annelere psikolojik destek de veriyoruz. Şu an genel durumları iyi. Biz de dertlerine, sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Bize talepler de geliyor. Kalacak yerler konusunda da destek olduk. Diğer birimler ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Yeni hasta da bekliyoruz. Diğer branşlarda da başvuran hastalarımız var. Bir de kronik rahatsızlığı olan hastalarımız var, onlar da başvuru yapıyorlar. Özellikle tıbbi onkoloji ve kanser hastalarının süreçlerini aksatmamak açısından hocalarımız canla başla çalışıyorlar. Bu konuda başvuruda bulunan hasta sayımız arttı.”

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama