• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Depremzede öğrenciler inşaat mühendisi olmak istiyor
EĞİTİM
Tarih: 15.09.2023 10:05
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Depremzede öğrenciler inşaat mühendisi olmak istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzede öğrenciler inşaat mühendisi olmak istiyor

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde konteyner kentte kalan öğrenciler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başladı. Okullarına kavuşan depremzede çocukların hayalindeki meslek ise inşaat mühendisi ve mimar olmak.
Türkiye geneli 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlangıcı için ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi günü çaldı. Tüm öğrenciler okullarına kavuşmanın heyecanını yaşarken, depremden büyük oranda etkilenen Nurdağı ilçesinde tüm eksikliklerin giderilmesiyle birlikte depremzede öğrenciler eğitim görmeye başladı. Konteynerden yapılan okulda eğitim gören öğrencilerin kimi futbolcu ve astronot olmak isterken 7 yaşındaki depremzede öğrenci Merve Sıla Çelik’in ise inşaat mühendisi olmak istediğini söyledi. Nedeni ise yürekleri sızlattı.

'Tüm eksiklerimizi tamamlayarak eğitime başladık'
Okulun tüm eksiklerinin giderildiğini ve sorunsuz bir şekilde eğitime başladıklarını belirten Okul Müdürü Mehmet Kurt, “Eğitim öğretim yılına başladık. Öğrencilerimizin kitapları okul başlamadan 1 hafta önce Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından okulumuza teslim edildi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle içi kırtasiye malzemeleri ile dolu çantalar dağıtıldı ve bu hafta okulumuza öğrenci formaları da gelecek. Biz geçen sene 2. dönemi konteyner okullarda tamamladık. Yaklaşık 12 konteynerin bir araya getirilmesiyle oluşan okulda zor şartlarda da olsa eğitim ve öğretimimizi tamamladık. Bu sene ise Albayrak grubun destekleriyle ortaokul ve ilkokul olmak üzere 12 sınıflı 2 adet okul yapıldı. Biz tüm eksiklerimizi tamamlayarak eğitime başladık ”dedi.

'Depremzede öğrencilerimiz psikolojik destek aldı'
Öğrencilerin birçok yerden psikolojik destek aldığını aktaran Kurt, “Öğrencilerimiz geçen sene özellikle Gaziantep’teki üniversiteler olsun Milli Eğitim Müdürlüğü olsun Türkiye’nin değişik yerlerindeki kuruluşlar öğrencilerimize psikolojik destek verdiler. Şu anda bu yönde eksiğimiz kalmadı ve eğitimlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Mühendis ve mimar olmak istiyorlar
Depremin psikolojisinden çıkamayan çocuklar ileride inşaat mühendisi ve mimar olarak gelecekte depreme dayanıklı evler yapmak istediklerini söyleyerek yürekleri sızlattı.
Depremzede öğrenci Merve Sıla Çelik, ”Okulumuz çok güzel. Çok eğlenceli. Ben okuyup ileride inşaat mühendisi olmak istiyorum çünkü depremde insanların evleri yıkıldığı için birçok insan evsiz kaldı. Ben de onlara ev yapıp onlara vermek istiyorum” şeklinde konuştu.
Depremzede öğrenci Egemen Bahar, “Okulumuz çok güzel. Depremi yavaş yavaş unutmaya başladık. İleride mimar olarak temelleri kalın ve depreme dayanıklı güzel evler yapmak istiyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü