• BIST 100

    13989,52%-0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,55% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6065,11% 1,38
  • Ç. ALTIN

    9945,44% 1,10

Depremzededen duygulandıran sözler

13 Şubat 2023, Pazartesi 15:30
13 Şubat 2023, Pazartesi 15:30
Depremzededen duygulandıran sözler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzededen duygulandıran sözler

Depremin vurduğu Gaziantep’ten Bolu’ya gelen depremzede, 'Kalacak yer hepimiz için sorun ama çok şükür tüm Türkiye kenetlendi. Orada ailemizi bıraktık hüzünlüyüz ama buraya geldik yeni ailelerimiz oldu' dedi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ise kente gelen bin 486 depremzedenin kayıt altına alındığını belirtti.
Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’ne kurulan Afetzede Karşılama Merkezi (BAB-MER), depremden etkilenen vatandaşların kaydını almaya devam ediyor. Bolu’ya gelen afetzedelerin yardım, konaklama, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan kayıt ve kabul masasını Bolu Valisi Erkan Kılıç ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

'Bin 486 afetzede geldi'
Barınma ihtiyacı olan depremzedelerin Gençlik Merkezi’nde karşılandığını söyleyen Vali Erkan Kılıç, '48 depremzede vatandaşımız hastanelerde tedavi ediliyor. Şimdiye kadar bin 486 afetzedenin kaydı alındı. İhtiyaçlar ilgili masalardaki kurumlara yönlendiriliyor. Kamu misafirhanelerinde 59 kişi konaklıyor. Otellerde 114 kişiyi konaklattırıyoruz. Valilik olarak gönüllü evleri tespit ettik. 9 kişilik 2 ailemiz de o evlerde ikamet ediyor. Yakınlarının yanına kalanlar da bin 268 kişi. Buraya gelen hiç kimseyi biz mağdur etmiyoruz' dedi.

'7’den 70’e herkes seferber oldu'
Vatandaşların yardım konusundaki duyarlılığını devam ettirmesini isteyen Kılıç, 'Depremin başından itibaren Bolu halkı seferber oldu. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, gerçekten çok duyarlı davrandılar. Depremi daha önce defalarca yaşayan bir ilden bahsediyoruz. Burada bütün hayırseverler, bütün iş adamları, vatandaşlar ve 7’den 70’e herkes seferber oldu. Bölgeye ciddi anlamda yardımlarımız devam ediyor. Sayın Bakanımız da dün akşam açıkladı, bu büyük bir afet. Zaman alacak. Bu insanların en az bir yıl her türlü ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız yardım konusundaki duyarlılığına devam etsinler' diye konuştu.

'Buraya geldik yeni ailelerimiz oldu'
Gaziantep’te bulunan Güvenevler Mahallesi’nde ikamet eden depremzede İbrahim Yeter ise Bolu’ya gelerek Gençlik Merkezi’nde oluşturulan kayıt alanında kaydını yaptırdığını söyledi. Vali Kılıç’a teşekkür eden İbrahim Yeter, 'Bolu halkına çok teşekkür ederiz. Herkes çok misafirperver. Depremi canlı olarak yaşadık. Akrabalarımızın binaları ağır hasar aldı. Gaziantep’in her yerinde hasar var. İnsanlar evlerine giremiyor. Hasar tespit çalışmalarını devlet yapıyor ama her yere yetişmeye çalışıyorlar. Ben gıda toptancısıyım, ilk gün bilindiği üzere yollar kapalıydı, insanlar panikledi. Gıda toptancısı olduğum için iş yerimizi açtık, bütün ürünlerimizi dağıttık. Yardım yapan bütün lokantalara gıda ulaştırdık. Kalacak yer hepimiz için sorun ama çok şükür tüm Türkiye kenetlendi. Çok güzel şeyler oluyor. Orada ailemizi bıraktık hüzünlüyüz ama buraya geldik yeni ailelerimiz oldu. Ben depremi yaşayan bir vatandaş olarak, tekrar depremi yaşayan bir il olsa bütün imkanlarımı kullanırım çünkü deprem bize bunu öğretti. Bolu’daki insanlar daha önce depremi yaşamış. Gülen yüzlerinden belli, ben çok teşekkür ederim” diye konuştu.
[gallery ids=',112684,112685,112686,112687,112688,112689']

İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller

AFAD: Yoğun kar yağışında 22 bin 813 personel görev aldı

Balkanlar’da ortak savunma hamlesi

Siirt'te gebe kadın karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

Uçak seferlerine kar yağışı engeli

Türkiye enerji filosuna iki yeni sondaj gemisi kattı

Siirt'te yaralanan 7 yaşındaki çocuk karlı yollar aşılarak hastaneye ulaştırıldı

Doğu Akdeniz için soğuk hava uyarısı

Çin’in Tayvan çevresindeki tatbikatı ikinci gününde

Ağrı'da okullara kar tatili

Güney Kore'den yeni nükleer reaktör kararı

Nijerya'da 25 katlı binada yangın: 5 ölü, 12 yaralı

Bingöl’de kaygan yol kazaya neden oldu: 1 yaralı

Belçika'da iki tramvay çarpıştıı: 9 yaralı

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

Zonguldak'ta iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ABD’den İran ve Venezuela’daki 10 kuruluş ve kişiye yaptırım

İletişim Başkanı Duran: Türkiye-Somali ilişkileri yeni bir safhaya taşınıyor

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Enerji gibi temel ihtiyaçlarda devlet daha fazla sorumluluk üstlenmeli

Tayland: Kamboçya sınırına duvar inşa etmeyi planlıyoruz

Karayolları, yoğun kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı

Letonya, Rusya sınırına 280 kilometrelik çit inşa etti

Yükseköğretim ile savunma sanayi arasında stratejik iş birliği

Güneydoğu Bölgesi’nde kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 50 düzensiz göçmen yakalandı

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam

Mersin'de “Ailede Namaz” konulu konferans

Malatya'da şofben gazı zehirlenmesi: 1 kişi ağır yaralandı

Afyonkarahisar’da iki ayrı hırsızlık olayının şüphelisi tutuklandı

Ankara-İstanbul hattında karla mücadele çalışmaları denetlendi

31 Aralık Çarşamba okulların tatil olduğu iller