• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Depremzedeler için 20 bin öğün sıcak yemek çıkaracaklar

GÜNDEM 10.02.2023 14:00:09 0
Depremzedeler için 20 bin öğün sıcak yemek çıkaracaklar

Depremzedeler için 20 bin öğün sıcak yemek çıkaracaklar

İzmit Belediyesi aşevi aşçıları ve yardımcı personelleri Hatay’ın Defne ilçesinde depremzedeler için 20 bin öğün sıcak yemek çıkartacak.
Asrın felaketinin ardından tüm birimleriyle harekete geçen İzmit Belediyesi, yardım tırlarını afet bölgesine ulaştırmaya devam ediyor. Her gün yardım tırları afet bölgelerine ulaşarak ihtiyaçlar karşılanıyor. İzmit Belediyesi, ayrıca aşevleriyle bölgedeki en büyük ihtiyaçlardan olan sıcak yemek dağıtıma devam ediyor. Hatay’ın Defne ilçesine çalışan 8 kişilik ekip 20 bin öğün sıcak yemek çıkartacak.

'İnsanların canlı çıkma ihtimali var'
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilk günden bu yana deprem bölgesindeki durumu yakından takip ediyor. Adıyaman’da afetzedelerle bir araya gelen Hürriyet, vatandaşları dinleyerek sorunlarıyla ilgilendi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Hürriyet, 'İlk günden beri deprem bölgesinin her bir yanını ziyaret etmeye, eksiklerini yerinde görmeye, ’Yapabileceğimiz başka bir şey var mı?’ diye hem yetkililerle hem de belediyelerle görüşmeye gayret ediyoruz. Burada çok ciddi bir hayat mücadelesi var. Buradaki insanlar hem soğukla, hem de karla mücadele ediyor. Nerede ihtiyaç varsa yardımları dağıtmaya gayret ediyoruz. Bölgede ciddi bir kurtarma çalışması var, insanların canlı çıkma ihtimali var. Gölbaşı gerçekten çok ciddi hasar almış bir ilçemiz, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkese çok geçmiş olsun. Birçok insan enkazın başından gitmiyor. Ateş yakmış, yakınlarından haber bekliyor. Sağ olmalarını umut ediyor. En büyük sorun tuvaletti, bugün itibariyle Gölbaşına konteynerler gelmeye başladı. Ama bunun gibi daha el sürülmemiş birçok belde ve ilçe var. İnşallah oralarında ihtiyaçları en kısa sürede giderilir. Zaman çok daralıyor. Bu şartlarda yaşam mücadelesi vermek, hayatta kalmak hiç kolay değil. Enkaz altındaki birçok yurttaşımız direniyor' dedi.
[gallery ids=',100912,100913,100914']

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ