• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Depremzedelerin yaralarını Eskişehir Öğretmen Evi’nde sarıyor

15 Şubat 2023, Çarşamba 11:20
15 Şubat 2023, Çarşamba 11:20
Depremzedelerin yaralarını Eskişehir Öğretmen Evi’nde sarıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremzedelerin yaralarını Eskişehir Öğretmen Evi’nde sarıyor

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası Eskişehir’e gelen Öğretmen Evi’ne yerleşen depremzedeler, karşılaştıkları misafirperverlik karşısında memnuniyetlerini dile getirdi.
Depremde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedeler de farklı yollarla diğer illere gidiyor. Eskişehir’e gelen depremzedeler kentteki çeşitli kamu kurumlarının misafirhanelerine, KYK yurtlarına ve özel otellere yerleştirildi. Eskişehir Öğretmen Evi’ne yerleşen depremzedelerin yaralarını sarması için yetkililer her türlü imkânı sağlamak için canla başla mücadele etmeye devam ediyor. İlk geldikleri günden itibaren depremzedeler, Psikososyal Destek Odası’nda yaşadıkları travmaları aşmak için ücretsiz seanslara katılabiliyor. Her gün 3 öğün yemek imkânı sağlanan depremzedelerin çocukları da hazırlanan oyun alanında keyifli vakit geçiriyor. Öğretmen Evi içinde açılan mağazadan ihtiyaçları olan tüm kıyafetleri ücretsiz şekilde alan depremzedeler, yaşadıkları felaketin etkilerinden uzaklaşmak için kendilerine sağlanan imkânları rahatlıkla kullanabiliyor.

“Depremden öte bir şeydi”
Deprem esnasında yaşadıkları korku ve endişeyi anlatan Ahmet Arif Kılınç, birçok yakınını kaybettiğini belirtti. Depremden kurtulan kedileri Krem ile birlikte kaldıkları Öğretmen Evi’nde karşılaştıkları ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılınç, “Kahramanmaraş’tan Eskişehir’e geldik, Öğretmen Evi’nde 5 gündür kalıyoruz. Çok şükür burada bizi çok iyi ağırladılar, kendimizi evimizde hissettik. Allah razı olsun herkes son derece iyi, evimizi artmadılar. Uykudan uyandık, sallanıyorduk. Sadece öleceğimizi hissettik çok kötüydü. Yaklaşık 2 dakika sürdü, o an ne yapacağımızı bilemedik sadece yatağımızda bekledik. Depremden öte bir şeydi bu deprem değildi. Kayıplarımız çok, 40’a yakın tanıdığımı, teyzelerimi, kuzenlerimi ve arkadaşlarımı kaybettim. Kedimizi ikinci depremden yarım saat önce kurtarabildik, ilkinde bulamamıştık. Adı ‘Krem’ 7 aylık şuan ve o da bizim gibi depremzede. 2 gün hiç sesi çıkmadı, zayıfladığını düşünüyoruz çünkü yemek yiyemedi tuvaletini yapamadı anca 1 hafta sonra kendine gelmeye başladı” dedi.

“Kendi adımıza en büyük kazancımız hayatta olmamız”
Asrın felaketinden kurtulan Adem ve Döndü Kırmızı çifti, Eskişehir’e gelerek Öğretmen Evi’nde yaşamaya başladı. Öğretmen Evi içinde güzel dostluklar kurduklarını fakat geldikleri Kahramanmaraş’tan acı haber almaya devam ettiklerini belirten Kırmızı çifti, şu ifadeleri kullandı:
“Çok güzel dostlar edindik, inşallah yaralarımızı hep beraber saracağız, memleketlerimize geri döneceğiz ve hep beraber orayı da tekrardan düzelteceğiz. Deprem anında hanım çocuğu aldı ve yatağın yanına yattı. Ben de onun üstüne yatıp diğer çocuklarımı yanımıza çağırdım. Bir hayat üçgeni oluşturalım diye düşündük. Deprem durduğunda kapıya doğru yöneldim kapı kolları elimde kalıp kırıldı. Aslında kırılacak bir kapı kolu değil çelik kapının kolları, orada da bir sarsıntı yaşadık. Elbistan’da hiçbir şey yok, her yer dümdüz. Çok can kaybı var, kendi adımıza en büyük kazancımız hayatta olmamız ama çok eşimiz dostumuzu kaybettik. Ben Kahramanmaraş’ta 25 yıllık öğretmenim, her dakika bir öğrencimden acı haber alıyoruz. Televizyonlara yansıyan Ebrar Siteleri yerle bir oldu hiçbir şey kalmadı oradakiler göçük altında kaldı. Çok polis arkadaşım ailesiyle göçük altında kalıp vefat etti. Herkesin acısı çok fazla ve biz şuanda burada bulunduğumuz yerde kendi adımıza utanıyoruz. Bazen bir yemek yiyip kendimize geliyor gibi oluyoruz ama düğümleniyor.”
[gallery ids=',118771,118772,118773,118774,118775,118776,118777,118778,118779,118780']

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

MEB’in dijital servisleri ÖBS ve OVA’dan 600 bini aşkın kişi yararlandı

Siirt halkından asgari ücret çağrısı: Artan gıda ve kira fiyatları karşısında 30 bin bile yetmez

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Ukrayna Karadeniz'de bir Rus tankerini daha vurdu

Umman ve Hindistan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzaladı

Mersin’de kaçak kazı operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şırnak’ta DENEYAP Çalıştayı düzenlendi

Merkez Bsı rezervleri 190,8 milyar dolara yükseldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’n ikinci toplantısından da rakam çıkmadı

Şanlıurfa’da gençler arasında madde bağımlılığı endişesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı