-
BIST 100
17338,15%-0,21
-
DOLAR
44,72% 0,07
-
EURO
52,65% 0,14
-
GRAM ALTIN
6857,15% 0,65
-
Ç. ALTIN
10867,93% 0,00
Derse bağlanabilmek için dağa çıkıyorlar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Derse bağlanabilmek için dağa çıkıyorlar
İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Dodurga Mahallesi’nde yaşayanlar öğrenciler, altyapı sorunu ve GSM şebekelerinin çekmemesi nedeniyle evlerinden EBA'ya bağlanmakta güçlük yaşıyor. Öğrencilerin velileri ve Mahalle Muhtarı Rasih Mete’nin aracıyla internetin çektiği dağlık alana ulaşan öğrenciler, yaşadıkları sorunun giderilmesini istiyor.

GSM ŞİRKETLERİNİ ÇÖZÜM İÇİN DEFALARCA ARAMIŞLAR
Muhtar Rasih Mete, mahallenin birçok noktasında telefon çekmediğini, uzaktan eğitim olduğu için şu anda öğrencilerin büyük sorun yaşadığını söyledi. GSM şirketlerini çözüm için defalarca aramasına rağmen sorunun giderilmediğini ifade eden Mete, 'İnternetin çektiği bazı noktalara çocuklar geliyor. Arabası olanlar kendi geliyor. Olmayanalar da yaya gelip sıcakta zeytin ağaçlarının gölgelerinde ders yapmak için mücadele ediyorlar. Çoğu zaman geldikleri noktada da internet çekmiyor. Yarısının interneti, yarısının telefonu yok. Çocuklarımızın derslerinden geri kalmamaları için yetkililerden yardım bekliyoruz' diye konuştu.

YETKİLİLERE SESLENDİLER: ÇARE BEKLİYORUZ
Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Betül Baran, mahallede internet çekmediği için internetin çektiği alanlara ders yapmak için geldiklerini dile getirdi. İnternete bağlandıkları alanlarda da zaman zaman sorun yaşadıklarını kaydeden Baran, 'Zor anlar yaşıyoruz. Yetkililerden yaşadığımız soruna çare bekliyoruz' dedi.

'KİMSE BİZE YARDIMCI OLMUYOR! DERSLERDEN GERİ KALIYORUZ'
Öğrenci Burak Gökmen (13), köydeki iletişim sorunu nedeniyle canlı derse bağlanmak için dağlık alana geldiklerini söyledi. Ailesinin eve internet bağlatmak istediğini, gelen yetkililerin de 'Kutu bozuk' deyip bağlamadan döndüklerini anlatan Gökmen, 'Bize kimse yardımcı olmuyor. Telefon ve tabletimiz olmasına rağmen internetimiz olmadığı için canlı derslere katılamıyoruz. Derslerden geri kalıyoruz' diye konuştu.

Brent petrol 98,41 dolardan işlem görüyor
Lübnan'da çatışmalar sürüyor: Bir işgalci öldü, 3 asker yaralandı
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 sözleşmeli personel alacak
Kastamonu Devrekâni Besi OTB’de altyapı yüzde 92’ye ulaştı
Ankara ve Afyonkarahisar’da DAİŞ operasyonu: 5 kişi tutuklandı
Çin ABD ablukasını tanımadı, Hürmüz Boğazı’ndan geçti
7 ilde tefecilik ve örgüt soruşturması: 36 şüpheli için operasyon
İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 28 kilo metamfetamin ele geçirildi
Afyonkarahisar merkezli DAİŞ operasyonunda 7 şüpheli yakalandı, 5’i tutuklandı
Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni
152'inci Parlamenterler Arası Birlik Genel Kurulu İstanbul'da başlıyor
Batı Şeria'da gece baskınları: İşgalciler onlarca genci esir aldı
Petrol tesisinde drift yapan sürücüye 32 bin TL ceza
Lübnan ateşkes isterken işgalciler dayatma peşinde
İstanbul merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 17 gözaltı
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Diyarbakır merkezli dört ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti
Apple, Lübnan köylerini haritadan siliyor
Meteoroloji uyardı: Zirai don, çığ ve toz taşınımına dikkat
HAMAS'tan "Direniş Filosu" çağrısı: Uluslararası koruma sağlanmalı
İran: ABD-israil saldırılarından kaynaklanan savaş tazminatı yaklaşık 270 milyar dolar
Naim Kasım: Seçenek teslimiyet değil, direniştir
Gazze'de ateşkes ihlali sürüyor: 7 şehit
İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Gürlek: 12. Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerle yargıyı hızlandıracağız
31 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Papua Yeni Gine'de sel ve toprak kayması: 11 ölü
Antalya'da işe alım vaadiyle dolandırıcılık operasyonu: 2 tutuklama
Mardin’de seyir halindeki tır'ın dorsesi alevlere teslim oldu
Yükleniyor







