• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Dicle Elektrik: Borçlu abonelere elektrik verilmeyecek

GÜNDEM 19.02.2025 11:30:26 0
Dicle Elektrik: Borçlu abonelere elektrik verilmeyecek

Dicle Elektrik Şanlıurfa  İl Müdürü Naci Obut, bölge genelinde 51 milyar TL’yi bulan tarımsal sulama abonelerine ait borcun 30 milyarının Şanlıurfa’ya ait olduğunu, 2025’te bu abonelere elektrik verilmeyeceğine belirtti.

150 mahalle muhtarıyla toplu, 50 muhtar ile de birebir görüşen Dicle Elektrik İl Müdürü Naci Obut, muhtarlar aracılığıyla mahallelerin enerji taleplerini dinleyerek iletilen şikayetleri gidereceğini söyledi.

Kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesi için iş birliği çağrısında bulunan Obut, bölge genelinde 51 milyar TL’yi bulan tarımsal sulama abonelerine ait borcun 30 milyarının Şanlıurfa’ya ait olduğunu, 2025’te bu abonelere elektrik verilmeyeceğine de belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ile elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, çalışmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde sürdürüyor.

Bu kapsamda son dönemde merkez ve ilçelerde 150 mahalle muhtarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirirken Obut, yıl borcu bulunan tarımsal sulama abonelerine elektrik verilmeyeceğinin altını çizdi. Görüşmelerde muhtarların mahallelerine dair talep ve geri bildirimler alınırken, Dicle Elektrik’in 2024 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar ve 2025 yılı yatırım planları hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesi için iş birliği çağrısında bulundu.

Obut, Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye’ye bağlı mahallelerden 100’e yakın muhtarla yüz yüze görüştü. Obut, bunun dışında Akçakale, Siverek, Bozova, Suruç, Hilvan, Harran, Ceylanpınar, Halfeti ve Birecik ilçelerinden gelen 50 muhtarla farklı zamanlarda mahallelerin enerji taleplerine dönük çözüm odaklı görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmeler sırasında muhtarlardan mahallelerindeki arıza, onarım ve bakım çalışmaları ile enerji dağıtım altyapısı yatırımları konusunda geri bildirim alırken, planlanan yatırımlar hakkında da bilgi verildi. Görüşmelerde Dicle Elektrik’in temel hedefinin kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik arzı sağlamak olduğunu vurgulanırken sürdürülebilir enerji hizmetleri konusunda da önemli mesajlar verildi. Mahalle muhtarları ise gerçekleştirilen çözüm odaklı görüşmelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, şirketin çalışmalarına teşekkür etti.

Muhtar görüşmelerini belli bir periyodla sürdüren Naci Obut, özellikle tarımsal sulama abonesi olup borcu bulunanlara bu yıl elektrik verilmeyeceğinin altını çizerek muhtarlardan bu ve diğer sorunların aşılması hususunda destek istedi.

Bölge genelinde 27 bin tarımsal sulama abonesinin 51 milyar TL borcunun bulunduğunu, bu borcun 30 milyar TL’sinin Şanlıurfa’ya ait olduğuna da dikkat çeken Obut, şunları söyledi: 

“Mahallelerin ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları sorunları muhtarlarımızın katkılarıyla tespit edebilmek, çözüm süreçlerimizi daha etkin hale getiriyor. Hem sahada hem de hizmet binamızda düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarla hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımızın yalnızca taleplerini değil çözüm önerilerini de alarak en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz.  Bunun yanı sıra kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçilmesi noktasında muhtarlarımızın desteğini önemsiyoruz. Bu sorunun çözümü yalnızca şirketimizin değil, ülke ekonomisine ve enerji arz güvenliğine de olumlu katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz.” (İLKHA)

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ