• BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,39% 0,01
  • EURO

    51,87% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7468,71% 3,39
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Dicle Elektrik, Kayapınar ve Bağlar’da şebekelerini güçlendiriyor

18 Eylül 2023, Pazartesi 09:45
18 Eylül 2023, Pazartesi 09:45
Dicle Elektrik, Kayapınar ve Bağlar’da şebekelerini güçlendiriyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dicle Elektrik, Kayapınar ve Bağlar’da şebekelerini güçlendiriyor

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı vizyonuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan 6 ilde hizmet veren Dicle Elektrik, 2013 yılından bugüne 10 yılda toplam 4 milyar TL’yi bulan yatırımlarla şehrin elektrik altyapısını yeniledi. 2023 yılı içerisinde Diyarbakır için 1 milyar TL’lik yeni bir yatırım yapmak için kolları sıvayan şirket, bu yatırımın üçte birine karşılık gelen yaklaşık 300 milyon TL’sini merkez Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki şebekeleri güçlendirmek için kullanıyor.
Gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, yüzde 70’i tamamlanan söz konusu yatırım çalışmasının Kasım ayında tamamlanacağını bildirdi. Sürdürülebilirlik odaklı vizyonuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde şehir şebekesini güçlendirmek için 300 milyon TL’yi aşkın bir yatırıma imza atıyor. Bugüne kadar Diyarbakır’a 4 milyar TL’yi bulan yatırımı hayata geçiren şirket, 2023 yılı içerisinde ise toplam 1 milyar TL’yi aşkın yeni yatırımı tamamlayacak. Bu çerçevede Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde devam eden yatırım çalışmalarının yüzde 70’ini tamamlayan şirket, anılan ilçeler başta olmak üzere şehrin tamamında alt yapı yenileme çalışmalarının hızla tamamlanacağını vurguladı.

184 kilometre kanal açıldı
Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayapınar’da 3’üncü Sanayi Sitesi bölgesi, Talaytepe ve Medya Mahalleleri, Fırat Bulvarı, Tekel Caddesi ve Ayşenur Zarakoğlu Caddesinin arasında yeraltı alçak ve orta gerilimli tesis yapım çalışmaları sürdürülüyor. Ekipler, Bağlar’da ise Kadın Doğum Hastanesi arkası ile Protokol Yolunun devamı, Yenihal 3’ncü Cadde ve Yenihal 1’inci Cadde arasında da yeraltı alçak ve orta gerilim tesis yapım çalışması yapıyor. Kayapınar ve Bağlar’daki yatırım bölgelerinde 57 mVA gücünde 43 adet monoblok beton köşk trafo tesis eden Dicle Elektrik, bu bölgelerdeki yatırımlarda 278 kilometre alçak ve 136 kilometre orta gerilim kablosu döşemek için 184 kilometre kanal açtı. Ayrıca aydınlatma şebekeleri de güçlendirilerek yatırım bölgesindeki cadde ve sokaklara yaklaşık 4000 yeni aydınlatma direği dikiliyor.

Yüzde 70’lik kısmı tamamlandı
Haziran ayında başladıkları söz konusu yatırım çalışmasının yüzde 70’lik kısmını tamamladıklarını ve Kasım ayı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını bildiren Dicle Elektrik İl Müdürü Uğur Yaka, yatırımların maliyetinin 300 milyon TL olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen yatırımlarla şebeke güçlendirme çalışmalarının yapıldığını ve iletim hatlarının yer altına alındığını belirten Yaka, “Şehrin kesintisiz elektrik ihtiyacına yönelik alt yapı yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Şehrin büyümesi ile aynı düzlemde yeni yatırımlar ve mevcut alt yapının yenilenmesi ihtiyacı doğuyor. Yatırım çalışmamız tamamlandığında şehrin tamamında gözle görülür bir iyileşme hedefliyoruz. Kasım ayına kadar sahadaki şantiyelerimizin çevreye vereceği rahatsızlık için hemşerilerimizden anlayış ve iş birliği rica ediyorum” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ABD'yi etkisi altına alan büyük kış fırtınasında onlarca kişi hayatını kaybetti

Sudan'da altın madeni çöktü: 13 ölü

Mardin’de ölümle sonuçlanan kavgaya ait görüntüler ortaya çıktı: 6 tutuklama

Umut Kervanı'ndan Afrin Belediye Başkanına ziyaret

İran Dışişleri Bakanı, ülkenin her türlü saldırıya karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi

Mersin merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonu: 28 şüpheli yakalandı

HAMAS'tan batı ülkelerinin "UNRWA" açıklamalarına destek

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak

Rusya'daki Şiveluç Yanardağı bir günde iki kez patladı

Macron: Grönland'daki gerilimler Avrupa için "stratejik bir uyarı" niteliğinde

Malatya'da konteyner kentte yangın

Umut Kervanı, Afrin'de çatışmanın mağdurlarına sıcak aş dağıttı

Pakistan'da bombalı saldırı: Bir ölü

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Belarus: NATO'nun askeri yığılması karşısında stratejik caydırıcılığı güçlendireceğiz

Bakan Göktaş, Nijeryalı mevkidaşıyla aile politikalarını görüştü

İşgal zindanlarındaki 5 Gazzeli özgürlüğüne kavuştu

Amazon yaklaşık 16 bin kişiyi işten çıkaracak

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 53'e yükseldi

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da inşaatın bodrumunda biriken suya düşen kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ABD'yi etkisi altına alan büyük kış fırtınasında onlarca kişi hayatını kaybetti

Sudan'da altın madeni çöktü: 13 ölü

Mardin’de ölümle sonuçlanan kavgaya ait görüntüler ortaya çıktı: 6 tutuklama

Umut Kervanı'ndan Afrin Belediye Başkanına ziyaret

İran Dışişleri Bakanı, ülkenin her türlü saldırıya karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi