EKONOMİ 1.08.2024 16:31:58 0

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Dicle Elektrik’in Şanlıurfa’daki yatırım hamlesi devam ediyor

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da 2024 yılında başlattığı yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Merkez Haliliye ilçesine bağlı Devteşti ve Süleymaniye mahallerinde 21 bin aboneyi olumlu etkileyecek olan 102 milyon lira değerindeki yatırım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Dicle Elektrik, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı vizyonuyla, Şanlıurfa’nın enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Dağıtım şirketi, çalışmalarına bir süre önce başlanan Haliliye ilçesine bağlı iki mahalledeki şebeke güçlendirme yatırımını kısa sürede tamamlayacağını duyurdu.

İki etaptan oluşan 102 milyonluk yatırım
Yatırımlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonları çerçevesinde gerçekleştiren Dicle Elektrik, Haliliye ilçesine bağlı Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde başlattığı yatırım çalışmasını 2 etapta tamamlayacak. Toplam 21 bin aboneyi olumlu yönde etkilemesi beklenen ve 2024 yılı yatırımları kapsamında başlatılan çalışmaların bedeli yaklaşık 102 milyon TL olarak açıklandı.

16 monoblok trafo kabini kuruluyor
Söz konusu yatırım ile Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde 340 adet Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP) ve BOX pano kurulacak. Yatırım kapsamında 61 kilometre XLPE kablosu ve 51 kilometre alçak gerilim kablosu döşenecek. Farklı güçlerde 16 adet monoblok trafo kabininin kurulacağı bu mahallelerde, ileriki yıllarda ortaya çıkabilecek elektrik talebi de karşılanmış olacak. Yılsonundan önce tamamlanacak yatırımla ayrıca 760 aydınlatma direği dikilerek bu mahallelerdeki cadde ve sokaklar aydınlatılacak.

Çalışmalarımıza devam ediyoruz
Devteşti ve Süleymaniye mahallelerinde toplamda 21 bin aboneyi olumlu biçimde etkileyecek yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, “Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.
Devam eden yatırımlarla ilgili görevlilerden bilgi alan Obut, “Yatırımlarımız, abonelerimizin kaliteli ve kesintisiz enerji talebine cevap verebilecek nitelikte. Güçlü bir elektrik şebekesi için başlattığımız yatırımlar tamamlanmak üzere. Hedefimiz yıl sonundan önce bu yatırımları tamamlayarak müşteri memnuniyetini bir adım daha ileri taşımak” diye konuştu.
Obut, yatırımların belirlenen stratejik hedefler ve planlamalar doğrultusunda sürdüğüne de dikkat çekti.

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Yükleniyor