EĞİTİM 11.01.2025 11:08:05 0

Dicle Elektrik'ten çocuklara eğlenceli ve eğitici enerji verimliliği etkinlikleri

Dicle Elektrik
Haberi Sesli Oku

Dicle Elektrik, Enerji Verimliliği Haftası'nı "Yeteri Kadar Tüket, Daha Çok Koru" mottosuyla kutlayarak dağıtım hizmeti verdiği illerde çocuklara yönelik bilinçlendirici etkinlikler düzenledi.

Diyarbakır'da Final Okulları'ndan bir grup ilkokul öğrencisini ağırlayan şirket, Mardin'de ise kırsaldaki ilkokulları ziyaret ederek enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi.

Şirket uzmanları, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında enerjinin verimli kullanılması ve tasarruf konularında çocuklara bilgilendirici sunumlar yaparak yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini eğlenceli uygulamalarla anlattı.

Etkinlikler, çocukların enerjiyi bilinçli kullanmayı öğrenmesini amaçlarken geleceğe yönelik bir farkındalık oluşturmayı da hedefliyor.

Diyarbakır'da sunumlar yapıldı

Diyarbakır'da Final Okulları'ndan bir grup ilkokul öğrencisi, Dicle Elektrik İl Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğü yerleşkesini ziyaret etti.

Sistem İşletme Mühendisi Roza Ak, öğrencilere enerji tasarrufu, israfın önlenmesi ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bir sunum yaptı.

"Yeteri Kadar Tüket, Daha Çok Koru" mottosuyla yapılan etkinlikte, evlerde enerji tasarrufu yapmanın yolları ve enerjinin sürdürülebilir kullanımı üzerine bilgiler verildi. Sunum, öğrencilere yönelik ikramlarla sona erdi.

Mardin'de kırsal okullar ziyaret edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Dallıağaç İlkokulu ve Derik ilçesindeki Yukarı Mezra İlkokulu öğrencileri, Dicle Elektrik mühendislerinin ziyaret ettiği bir diğer adres oldu.

Mühendisler, öğrencilere enerji ve su tasarrufunun önemini anlatarak bilinçli enerji kullanımının gerekliliğini aktardı. Sunumlar sırasında interaktif yöntemler kullanılarak çocukların konuyu eğlenerek öğrenmesi sağlandı.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalar sürüyor

Dicle Elektrik, çocuklara yönelik bu tür etkinliklerin, gelecekte daha bilinçli bireyler yetişmesine katkı sağlayacağına inanıyor.

Şirket yetkilileri, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen söz konusu etkinliklerin, dağıtım hizmeti verilen diğer illerde de yaygınlaştırılacağını ve daha fazla çocuğa ulaşılacağını belirtti. (İLKHA)

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Narin Güran cinayeti davası 30 Mayıs'a ertelendi

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Yükleniyor