• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Dicle Elektrik’ten Nusaybin’e 201 milyon TL yatırım

EKONOMİ 29.02.2024 09:40:02 0
Dicle Elektrik’ten Nusaybin’e 201 milyon TL yatırım

Dicle Elektrik’ten Nusaybin’e 201 milyon TL yatırım

Kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik dağıtımı vizyonuyla kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için toplam 201 milyon tutarında yatırım gerçekleştirdi.
Kayıt dışı tüketim oranı yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde iken yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 18 bin abonenin olduğu bu bölgede oranın yüzde 7 seviyelerine düştüğü belirlendi.
Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan altı ilde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Yatırımlarını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) tüketici hizmetleri ve hizmet kalitesi yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştiren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için toplam 201 milyon 200 bin liralık yatırım yaptı.

18 bin abone kesintisiz, kaliteli enerji alıyor
Nusaybin’de gerçekleştirilen alçak ve orta gerilim yeraltı şebekesi ile aydınlatma altyapı yatırımları, 18 bin aboneyi doğrudan olumlu şekilde etkiledi. Yapılan yatırımlar sayesinde, ilçenin cadde ve sokakları modern ve etkileyici bir aydınlatma sistemiyle donatılarak, bölgenin estetik ve işlevsel bir dönüşüm geçirmesi sağlandı. Yatırım paketinin önemli bir bölümünü oluşturan havai elektrik hatlarının yer altına alınması işlemiyle birlikte, yeni kurulan alçak gerilim sayaç otomasyon panoları ve direk üstü sayaç otomasyon panoları, Nusaybin sakinlerinin daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti almasının önünü açtı.

Kayıp kaçak oranı yüzde 7 seviyelerine düştü
Nusaybin ilçesinde enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve uzaktan erişilebilir sayaç ve panolarının devreye girmesi sayesinde elektrik tüketiminde kayıt dışılığın önüne geçilerek, kayıp-kaçak oranlarında büyük bir düşüş yaşandı. Yapılan bu stratejik yatırımlar sonucunda, ilçedeki arıza sayıları yüzde 80 oranında azaldı. Özellikle yatırım yapılan alanlardaki trafolarda gerçekleştirilen ölçümler, kayıt dışı tüketimin yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde iken yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bu oranın 18 bin abonenin olduğu bu bölgede yüzde 7’ye kadar gerilediğini gösterdi.

Kayıt dışı tüketime karşı kontroller sürecek
Nusaybin’de gerçekleştirilen yatırım çalışmalarını değerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Yatırım ile birlikte kaçak tüketimin azalmasının oluşturduğu olumlu etkiyi Nusaybin ilçemizde bariz bir şekilde görüyoruz. Enerji Bakanlığımızın, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulunun ve Mardin Valiliğimizin destekleri ile, Mardin ilimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kayıt dışı tüketim ile mücadelemiz ve kesintisiz elektrik hizmetimiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ