GÜNDEM 5.06.2023 11:55:22 0

Dicle Nehri’ne depremde hayatını kaybedenler için ‘vefa’ çelengi bırakıldı

Dicle Nehri’ne depremde hayatını kaybedenler için ‘vefa’ çelengi bırakıldı
Haberi Sesli Oku

Dicle Nehri’ne depremde hayatını kaybedenler için ‘vefa’ çelengi bırakıldı

Diyarbakır’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinlikleri bisiklet turu ile başladı. Etkinlikte, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Dicle Nehri’ne siyah çelenk bırakıldı.
5 Haziran’ı içine alan hafta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca her yıl “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanıyor. Bu çerçevede merkez Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanı’nda başlayan bisiklet turu, tarihi On Gözlü Köprü’de son buldu. Etkinlik çerçevesinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Dicle Nehri’ne depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına ‘saygı çelengi’ bıraktı.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için farkındalıkların oluşturulması gerektiğini söyledi.
Hem deniz hem kara sularının temiz olması için gayret gösterilmesinin önemine vurgu yapan Su, “5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle ilimizde bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çevremizi temiz tutmak, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak amacıyla farkındalığı artırmak çok önemlidir. Bu münasebetle programımızı bisiklet turuyla gerçekleştirdik. Şu anda AFAD ekiplerimiz Dicle Nehri’nde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Aynı zamanda okullarımızda farkındalığı arttırmak münasebetiyle yarışmalar gerçekleştirdik. Bu ve benzeri çalışmaları ilimizde yürütüyoruz. Bu seneki temamız ‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ adlıdır. Bu çerçevede biz de hem denizlerimizin hem karasularımızın temiz olması için gayret gösteriyoruz. Bu tür çalışmalar inşallah çevre bilincinin daha da yükseltilmesine vesile olacağı kanaatindeyim” dedi.
Açıklamaların ardından dalış elbisesi giyen AFAD ekipleri, tarihi köprü içerisinden geçen Dicle Nehri’ne girerek temizlik yaptı.

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Zirai dondan etkilenen kayısı ağaçları odun fiyatına satılıyor

Van YYÜ’de ‘Filistin Günleri’ düzenleniyor

Mahallemiz tertemiz kampanyasının ikinci durağı Petrolkent mahallesiydi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 2 zehir satıcısı yakalandı

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucuyla mücadelede 4 ayda 100 tutuklama gerçekleştirildi

Piyasadaki taklit ve hileli gıda ürünü sayısı bin 418'e yükseldi

İşgalcilerin saldırısına uğrayan "Vicdan Gemisi" için basın toplantısı düzenlendi

Cizre beş yıl sonra Fıstıkçılığın merkezi olacak

Sürücüler Dikkat! Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz’da doluyor

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Batman'da asansör ustası 6'ncı kattan düştü

Bursa'da toplu taşıma çalışanları, görüşmelerin sonuçsuz kalmasıyla greve gitti

Diyarbakır'da ulaşıma yüzde 30 zam

Bir mehir, bir yolculuk: Motorla umreye giden çiftin hikâyesi

HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanlığı esnaf ve köy ziyaretlerine devam ediyor

Siyonist rejim haberleri sansürlemeyi sürdürüyor

Siyonist vahşet durmaksızın sürüyor: 24 saatte 48 şehit

UNRWA: 66 bin Gazzeli çocuk açlıkla savaşıyor

Erkenek Tünelinde ikiye ayrılan tır kazasının görüntüleri çıktı

Bingöl'de motosiklet hırsızlığı: 3 şüpheli yakalandı

HAMAS: Netanyahu rejimi esirlerini feda edip yeni bir fiyaskoya sürükleniyor

Bingöl Umut Kervanı’ndan 189 aileye yardım

Bingöl'de 13 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Diyarbakır'da 5 farklı suçtan 19 yıl cezası bulunan firari yakalandı

104 yaşındaki hasta kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Balıklıgöl Platosu çevresindeki işletmelerde gürültü kirliliği denetimi

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yükleniyor