• BIST 100

    9364,55%0,16
  • DOLAR

    39,40% 0,10
  • EURO

    45,45% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4286,21% 0,05
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Dicle’nin demir bilekli kızlarına davullu zurnalı kutlama
GÜNDEM
Tarih: 25.10.2022 13:30
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Dicle’nin demir bilekli kızlarına davullu zurnalı kutlama
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dicle’nin demir bilekli kızlarına davullu zurnalı kutlama

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde milli sporcu olan lise öğrencisi 3 genç kız, katıldığı 43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan başarıyla ayrıldı.
Dicle Necati Ceylan Anadolu Lisesi öğrencileri olan Medine Gökhan, Elanur Kazaylek ve Eylül Aydın antrenörleri Rıdvan Durmaz ile hazırlandıkları dünya şampiyonasında Türk bayrağını 3 kez dalgalandırdı. 54 ülkenin katılım sağladığı ve 14 - 23 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen bilek güreşi şampiyonasında rakiplerini yenen Medine Gökhan ve Elanur Kazaeylek 2., Eylül Aydın ise 3. oldu. Başarılarını madalyalarla taçlandıran Dicle ilçesinin demir bilekli kızları için davullu zurnalı kutlama etkinliği düzenlendi. Dicle Anadolu Lisesi Okul Müdürü Zülküf Söker, okulda ücretli beden eğitimi öğretmenliğini ve aynı zamanda başarılı öğrencilerin antrenörlüğünü yapan Rıdvan Durmaz, birçok öğretmen ve öğrenci coşkulu kutlamaya eşlik etti. Okul bahçesinde davul zurna eşliğinde arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte halay çeken başarılı öğrenciler, coşkulu kutlamanın mutluluğunu yaşadı. İlçeyi ve ülkeyi dünya bilek güreşi şampiyonasında temsil eden öğrenciler için polis eskortu eşliğinde kentte bir de şehir turu atıldı.
Şehir turundan sonra konuşan Medine Gökhan, “Bu yıl 2. oldum. Türkiye‘de şampiyon oldum. Hiç yenilğim olmadı. 3 yıldır bu sporu yapıyorum. İlk yarışmamda Türkiye 3. olmuştum. Dünya şampiyonasına gidemedim, arkadaşlarım gitti. Tabii arkadaşlarım gittiğinde ben gidemediğim de ister istemez bir üzüntü oluyor. Bunun karşısında bir hırs doğdu aynı zamanda. Daha çok hırslandım, antrenman yaptım. Sonra Türkiye şampiyonasına katıldım, şampiyon oldum. Dünya şampiyonasına gittim, 2. oldum” dedi.
4 yıl önce bu spora başladığını ifade eden Eylül Aydın, “Pandemiden ötürü hazırlanmama rağmen, Türkiye şampiyonasına katılamamıştım. Çok üzüldüm, hatta bir ara bıraktım. Ondan sonra Rıdvan hoca tekrar bu spora girmeme vesile oldu. Bu sene Türkiye şampiyonasına çok az zaman kala tekrar başladım. Türkiye şampiyonasında 2. oldum. Dünya şampiyonasında da 3. oldum” şeklinde konuştu.
Elanur Kazaeylek ise, “Geçen sen Tokat’ta düzenlenen yarışmada sağ kolda 3. olmuştum. Geçen sene Romanya’da düzenlenen bilek güreşi şampiyonasında yarışamamıştım. Üzüldüm, bu sene onu telafi etmek için Eskişehir’de düzenlenen Türkiye şampiyonasına iyice hazırlandım. Sağ ve sol kolda ikisinde de 1. oldum. Sonra 6 ay boyunca çalıştım. Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen dünya şampiyonasında rakiplerimle tanıştım. Solda 3., sağ kolda 2. olup geldim” diye konuştu.
Dicle Necati Ceylan Anadolu Lisesi’nde ücretli olarak beden eğitimi öğretmeni olduğunu belirten başarılı öğrencilerin antrenörü Rıdvan Durmaz, “43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası, 54 ülkenin katılımıyla bu yıl Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlendi. 4 yılı aşkın bir süredir, okulumuz öğrencilerinden Medine Gökhan, Elanur Kazaeylek, Eylül Aydın’ı hazırlayıp bu yarışmaya biz ülkemiz, ilimiz, ilçemiz olarak katıldık. Sporcumuz Medine Gökhan 65 kilogram sağ kolda dünya ikincisi oldu, sporcumuz Elanur Kazaleylek 15 yaş altı, sağ kolda 60 kilogramda dünya 2.’si oldu. Sporcumuz Eylül Aydın 21 yaş altı 60 kilogramda sağ kolda dünya 3. oldu. Eksiklerimizi görüp bazı hatalarımızın farkına varıp önümüzdeki yarışmaya daha iyi odaklanıp daha iyi bir derece ile ilçemize, ilimize, ülkemize dönmeyi planlıyoruz. Durmadan yola devam edeceğiz. Gençlerle ilgilendiğimiz sürece, her zaman başarı elde edeceğiz. Yeter ki, biz gençlerin elinden tutalım, yeteneklerini keşfedelim. Doğru yola sürükleyelim gençlerimizi. Emeği geçen okul müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz, belediye başkanımız, İlçe Kaymakamımız Kadir Yurdagül’e, hepsine teker teker teşekkür ederim” dedi.
Başarılı öğrenciler, tek tek kürsüye çıkarak mutluluklarını okul arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Davullu zurnalı kutlama etkinliğinde birçok polis de öğrenci ve öğretmenlerle beraber halay çekerek, ay yıldızlı Türk bayrağını dalgalandıran madalyalı öğrencilerin mutluluklarına eşlik etti. Kutlama etkinliği okul bahçesinde halay çekilerek sona erdi.
[gallery ids=',53193,53194,53195,53196,53197,53198']

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok