• BIST 100

    10828,93%0,85
  • DOLAR

    41,16% 0,01
  • EURO

    48,08% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4693,04% -0,37
  • Ç. ALTIN

    7522,83% -0,45

Dinç: Filonun amacı Gazze'deki soykırımı durdurmak ve oradaki mazlumlara insani yardım ulaştırmaktır

04 Eylül 2025, Perşembe 21:54
04 Eylül 2025, Perşembe 21:54
Dinç: Filonun amacı Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, "Bu filonun taşıdığı yük insanlıktır, merhamettir. Bu filonun amacı Gazze'deki amacı soykırımı durdurmak ve oradaki mazlumlara insani yardım ulaştırmaktır." dedi.

Gazze ablukasını kırmak için bugüne kadar hazırlanan en büyük filo yola çıkıyor.

İşgal rejiminin Gazze ablukasını kırmak ve yardım ulaştırmak için 44 farklı ülkeden aktivistler, Küresel Sumud Filosu ile Gazze'ye doğru yola çıkıyor.

Küresel Sumud Filosu'na dünyanın 44 farklı ülkesinden aktivist, gazeteci, siyasetçi, akademisyen, âlimler katılım sağlıyor.

Türkiye’den bu filoya katılan HÜDA PAR Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, amaçlarının Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak ve oradaki mazlumlara insani yardım ulaştırmak olduğunu belirtti.

Tunus’a ulaşan HÜDA PAR Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Dinç, "Üç gündür Tunus'tayız bazı eğitimler aldık. Bu filoda yer alanların dikkat etmesi gereken kural ve kaideler konuşuldu. Dün itibari ile eğitimler bitti ve inşallah bu hafta sonu Gazze'ye merhamet yelkenlerimizi açacağız. Bu saatten sonra söz bitti, somut adımların atılması gerekiyor. Bu yönüyle Küresel Sumut Filosu, somut bir adım atıyor, denizde yelken açıyor, Gazze'ye ulaşmak ve Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıkacak.

Birleşmiş Milletler, bu insani yardımı memnuniyetle karşılayacağını açıkladı. israil'in sözde bir bakanı bu filoda yer alanlara yönelik tehditler savurdu, bu katılımcıları en ağır şekilde cezalandıracaklarını belirttil.Bu yönüyle aslında şunu demek istedi, 'tüm dünyaya meydan okuyorum, insan haklarını, hukuku ayaklar altına alıyorum' diye bir söylemde bulundu. Bu sebeple filoda vatandaşları bulunan tüm ülkelerin idarecilerine, başta bizim ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Bu filonun güvenliği alınmadır, bu filonun yanında olduklarına dair 'eğer israil bu filodaki insanlara bir müdahale yaparsa bunlara yönelik ağır yaptırımlar gerçekleştireceklerini' net bir şekilde deklare etmelidirler. Çünkü bu filonun taşıdığı yük insanlıktır, merhamettir. Bu filonun amacı Gazze'deki amacı soykırımı durdurmak ve oradaki mazlumlara insani yardım ulaştırmaktır. Bu filoyu korumak, başta dünya ülkele liderlerinin olmak üzere tüm insanlığın sorumluluğundadır." açıklamasını yaptı.

Sumud Filosu’nun organizasyonu; Özgürlük Filosu Birliği, Küresel Gazze Hareketi, Direniş Konvoyu ve Malezya merkezli Nusantara Direniş Örgütü tarafından yürütülüyor.

Hazırlıklarını tamamlayan filo, çeşitli ülkelerden gelen insan hakları savunucularının katılımıyla Gazze’ye doğru denize açılacak. (İLKHA)

Trump'tan Avrupa'ya Rusya baskısı

Savcıyı bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gerginlikten endişeliyiz

Rusya: Düşen Azerbaycan uçağıyla ilgili tazminat ödendi

Diyarbakır’da 28 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

YSK, CHP gündemiyle toplanıyor

Afganistan’da 5.6 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını ilan edildi

Diyarbakır'da "Kur'an'ın Yolundayım, Gazze'nin Yanındayım" temalı program düzenlendi

Dinç: Filonun amacı Gazze'deki soykırımı durdurmak ve oradaki mazlumlara insani yardım ulaştırmaktır

Karabük'te feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı

Afganistan'daki depremde can kaybı 2 bin 205'e yükseldi

Kongo'da devriye gezen askerlere saldırı: 36 ölü

Gönüllüler Koalisyonu ülkeleri Ukrayna gündemiyle toplandı

Siirt’te bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık sempozyumu düzenlendi

Siirt’te trafik kazası: 3’ü aynı aileden 4 kişi yaralandı

Tayland'da siyasi kriz

Gazze'deki dram Batman'da sessiz eylemle anlatıldı

Balıkesir'de orman yangını

Balıkesir'e uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yapıcıoğlu'ndan Afgan elçiliğe taziye ziyareti

Pakistan'da sel ve yağışlar nedeniyle 18 can kaybıı

İran’dan Avustralya’ya büyükelçi misillemesi

Şanlıurfa Umut Kervanı hayırseverlerin yaptığı yardımları Gazze’ye ulaştırdı

Google servislerinde Türkiye ve Avrupa’da erişim sorunu

Almanya'da araç kalabalığın arasına daldı: 4 yaralı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonları: 42 kişi hakkında işlem yapıldı

Gaziantep'te akıl almaz kasap hilesi

Rusya'dan Estonyalı diplomata sınır dışı kararı

Konya dahil 21 İlde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan Avrupa'ya Rusya baskısı

Savcıyı bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gerginlikten endişeliyiz

Rusya: Düşen Azerbaycan uçağıyla ilgili tazminat ödendi

Diyarbakır’da 28 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

YSK, CHP gündemiyle toplanıyor

Afganistan’da 5.6 büyüklüğünde deprem