DÜNYA 14.02.2025 18:47:57 0

Direniş, 3 siyonist esiri yarın serbest bırakacak

Direniş, 3 siyonist esiri yarın serbest bırakacak
Haberi Sesli Oku

Gazze'deki direniş, takas anlaşmasının altıncı aşaması kapsamında yarın 3 siyonist esiri serbest bırakacak

Filistin direnişi, siyonist işgal rejimiyle yapılan ateşkes anlaşmasının birinci aşaması kapsamında gerçekleştirilen esir takasının altıncı aşaması çerçevesinde, yarın üç siyonis esiri serbest bırakacağını duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı açıklamada, direnişin yarın üç İsrailli esiri serbest bırakma kararı aldığını belirtti.

Ebu Ubeyde, bugün Telegram'dan yaptığı kısa açıklamada, serbest bırakılacak esirlerin isimlerini şu şekilde sıraladı:

"Sasha Alexander Trubnov

Sagi Dekel Han

Yair Horn"

Öte yandan, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri de Rus-israilli esir Alexander Trubnov'u da takas anlaşmasının altıncı aşaması çerçevesinde serbest bırakacağını açıkladı.

İşgal Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi, HAMAS tarafından gönderilen esir listesinin İsrail tarafından kabul edildiğini duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada, esirlerin isimlerinin teslim alındığı ifade edildi.

İşgalci rejimin "Walla" haber sitesi, işgal makamlarının HAMAS'tan gelen listeyi aldıktan sonra, serbest bırakılacak esirlerin ailelerini bilgilendirmeye başladığını bildirdi.

Ayrıca işgal medyası, askeri sansürün yarın Gazze’den serbest bırakılacak esirlerin isimlerinin açıklanmasına izin verdiğini duyurdu.

Takas anlaşmasının altıncı aşamasının uygulanmasını bekleyen büyük bir merak ve belirsizlik hâkimdi. İşgalci rejimin, Gazze'deki ateşkes anlaşmasının insani protokolüne ilişkin bazı maddeleri uygulamayı reddetmesi nedeniyle takas sürecinde kriz yaşanmıştı.

ABD merkezli Axios haber sitesi, üst düzey iki siyonist yetkiliye dayandırdığı haberinde, esir değişimi ve anlaşmanın uygulanmasına dair yaşanan krizin önümüzdeki haftaya ertelendiğini belirtti.

Dün HAMAS, imzalanan ateşkes anlaşmasını, esir değişimi de dâhil olmak üzere belirlenen takvim çerçevesinde uygulamaya devam ettiğini duyurdu. Siyonist kaynaklar ise, takas sürecinin ilerlemesi ve esirlerin serbest bırakılmasına dair iyimser olduklarını belirtti.

Yetkililer, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının tüm maddelerinin uygulanması için yürütülen temasların başarılı olduğunu ve arabulucuların, tüm tarafların mutabık kalınan şartları yerine getirmeyi taahhüt ettiğini aktardı.

Öte yandan Gazze’ye ilk kez konteyner evler ve ağır iş makinelerinin girişine izin verildiği açıklandı.

19 Ocak’ta yürürlüğe giren ve ilk aşaması 42 gün sürecek olan ateşkes anlaşması kapsamında, altıncı esir takası işleminin Cumartesi günü yapılması öngörülüyordu. Ancak HAMAS, işgalci rejimin anlaşmayı ihlal ederek ve özellikle Gazze’ye insani yardımların girişini engelleyerek takasın ertelendiğini duyurmuştu. (İLKHA)

İşgalci rejim bağlantılı şirketin protestosunda gözaltılar tepki çekti

İşgalcilerin, Madleen gemisine el koyması Ankara'da protesto edildi

Kaliforniya Valisi Los Angeles'taki askerlere karşı acil durum davası açtı

Bingöl'de bayram tatilinde meydana gelen trafik kazaları açıklandı

Dereye yuvarlanan araçta sıkışan baba ve oğlu itfaiye tarafından kurtarıldı

Dışişleri'nden Avusturya’daki saldırıya ilişkin açıklama

Güney Afrika'da sel: 7 ölü

Balıkesir'de orman yangını kontrol altına alındı

Yemen direnişinden işgal havalimanına isabetli operasyon

Refah Sınır Kapısı'nın açılması için Mısır konsolosluğu önünde eylem

Coca-Cola hakkında soruşturma açıldı

Los Angeles ve San Francisco'daki "isyanlar" hakkında bilinenler

İngiltere ve dört ülke iki işgalci bakana yaptırım uyguladı

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 54 bin 981'e yükseldi

Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı

Mardin'deki Kiraz Festivali'ne STK'lardan "israf ve duyarsızlık" tepkisi

Kurban Bayramı'nda yollarda 44 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 370 kişi yaralandı

Balıkesir'de orman yangını

Mali'de binlerce aileye Kurban eti ulaştırıldı

Sınav öncesi çocuğa en doğru yaklaşım önerileri

Adana’da silahlı saldırı: Cinayet şüphelileri yakalandı

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bini aşkın kural ihlali

İstanbul için su kesintisi uyarısı: 14 saat sürecek

Şiddeti normalleştiren evler, zorba çocuklar yetiştiriyor!

"Direniş Konvoyu" Mısır'a giriş onayını beklerken Libya'ya ulaştı

Otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Siirt’in Baykan ilçesinde bıçaklı kavga: Baba-oğul ve 2 kişi yaralandı

2 milyona yaklaşan özel lise ücretleri velileri kara kara düşündürüyor

Avusturya'da okula saldırı: 10 ölü

Yetimler Vakfı Bangladeş'te Kurban eti dağıttı

Yükleniyor