DİSKİ’den 7/24 hizmet

Tarih: 07.04.2023 12:15
DİSKİ’den 7/24 hizmet
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

DİSKİ’den 7/24 hizmet

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte altyapı hizmetlerinin sorunsuz sağlanması amacıyla gece gündüz demeden çalışıyor.
Hayata geçirdiği vizyon projelerle su ve kanalizasyon idareleri arasında örnek bir konumda bulunan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin tüm cadde ve sokaklarında altyapı hatlarının temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır şehir merkezinde 1 milyon 123 milyon 871 kilometre kanal, 329 bin 282 kilometre yağmur suyu şebekesini işleten DİSKİ Genel Müdürlüğü, bir program çerçevesinde 1 yıl içerisinde tüm hatları kontrol ediyor.
Ekipler, 22 bin 392 atık su muayene bacası, 6 bin 491 yağmursuyu ızgara kapaklarını teker teker kontrol ederek hattın ve bacaların temizliklerini yapıyor. Gündüz saatlerinde trafiğin yoğun olmasını göz önünde bulundurarak gece saatlerinde çalışmalarını hızlandıran DİSKİ temizlik ekipleri, şehir merkezindeki güzergahlarda kanalizasyon, baca kapakları ve yağmursuyu ızgaralarında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Merkezde yaşanan yoğunluğun olumsuz şekilde etkilenmemesi ve esnaf ile vatandaşların mağdur olmaması için gece saatlerinde başlayan temizlik, ekiplerin özverili şekilde çalışmaları neticesinde sabaha karşı sonlandırıldı. Her gece devam edecek çalışmalar neticesinde bölgeye hizmet veren hatlar sağlıklı bir şekilde vatandaşların hizmetine sunuluyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, 'Su, kanal işletmesi sürekli çalışan sistemlerdir. Su arzında ve atıkların bertarafında 7/24 esaslı çalışılmaktadır. Olası bir arızaya anında müdahale edilmeli aksi taktirde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu yüzden arızaların önüne geçmek için gerekli bakım onarımların yapılması ve oluşan arızalara anında müdahale edilmesi önem arz etmektedir. Bu yüzden DİSKİ gece ekipleri gün ağarana kadar görevinin başında, çalışmalarını bir sonraki ekibe devredene kadar sürdürmektedirler. Özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Yükleniyor