• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 1917’den beri Filistin’de zulüm yaşanıyor

06 Ekim 2024, Pazar 09:10
06 Ekim 2024, Pazar 09:10
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 1917’den beri Filistin’de zulüm yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "1917 yılından günümüze kadar Kudüs’te hep kötülük hep zulüm var ve 7 Ekim’den bugüne kadar Gazze’de, Filistin’de soykırım, katliam yaşanıyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Şehirlerin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz, Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız" programı kapsamında yatsı namazı sonrası şehitler ve dünyadaki tüm mazlumlar için Türkiye genelindeki camilerde dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde gerçekleştirilen dua programına katıldı.

Burada yatsı namazını kıldıran, ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, "Rabbimiz, Peygamber Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) alemlere rahmet olarak gönderdiğini Kur’an-ı Kerim’de bütün insanlığa bildiriyor. Allah, yeryüzünde zulümler bitsin, insanlar arasında Allah’ın rahmeti ve merhameti yaygınlaşsın, kötülükler son bulsun, iyilikler yayılsın, yalan, dolan, zulüm, iftira, haksızlık, insanların birbirine karşı yapmış olduğu zulümler, yanlışlıklar son bulsun ve toplumlarda merhamet, iyilik yaygınlaşsın diye Efendimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) alemlere rahmet olarak göndermiştir." dedi.

"1917’den beri Filistin’de zulüm yaşanıyor"

Başkan Erbaş, büyük fitneler ve tefrikalarla Kudüs’ün zulmün, kötülüğün, işgalin yaşandığı bir yer haline getirildiğine işaret ederek, "1917 yılından günümüze kadar Kudüs’te hep kötülük hep zulüm var ve 7 Ekim’den bugüne kadar Gazze’de, Filistin’de soykırım, katliam yaşanıyor. Bebekler, masumlar; zalimlerin, işgalcilerin yukarıdan attıkları bombalar altında can veriyor. 40 binin üzerinde masum insan şehit oldu." diye konuştu.

"Düşmanlar terör gruplarını boşuna desteklemiyorlar"

"Hepiniz toptan Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, ayrılıp bölünmeyin, tefrikaya düşmeyin." Ayet-i kerimesini anımsatan Erbaş, şöyle konuştu:

"Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğruldu. Anadolu’nun her tarafı asırlardan beri bayrağımızın rengi şehit kanlarından oluştu. O yüzden binlerce, 100 binlerce şehidimizin yadigarı topraklarda yaşıyoruz. Onun için birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim. Düşman her zaman uyanık, biz düşmandan daha çok uyanık olmalıyız. Düşmanlar terör faaliyetlerini boşuna ortaya çıkarmıyor, terör gruplarını boşuna desteklemiyorlar. Onlara karşı bizim birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım ve her zaman duayı dilimizden düşürmememiz lazım."

Şehit ve mazlumlar için dua…

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından şehitler ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua ederek, şu niyazda bulundu:

"Okumuş olduğumuz Kur’an-ı Kerim’den, salat-u selamlardan, kelime-i tevhitlerden, ilahi ve kasidelerden hasıl olan sevabı evvelen ve bizzat, hulasa-i kainat, iki cihan serveri sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendimizin mübarek, münnevver, mutahhar aziz ruhu tayyibelerine hediye eyledik, vasıl eyle Ya Rabbi. Hasıl olan sevabı Bedir’den Malazgirt’e, Gazze’den Filistin’den bugüne kadar İlahi Ya Rabbi, rızana kavuşmak için fedai can eden cümle şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik kabul eyle. Onları Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) komşu eyle Ya Rabbi. Onları ve bizleri Peygamber Efendimizin livaül hamd isimli sancağı altında haşr-u cem eyle Ya Rabbi.

Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, Müslümanlara birlik, beraberlik ver Ya Rabbi. ‘Hepiniz Allah’ın ipine toptan sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyin’ emri celiline ittiba etmeyi bizlere, bütün İslam alemine nasip eyle Ya Rabbi.

İslam aleminin güçlerini birleştir ve zalimlere karşı zafer kazanmayı nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Dünyanın birçok yerinde mazlumlar var, özellikle Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizi, vatanlarını, yurtlarını, yuvalarını korumak için zalimlere karşı verdikleri mücadelede muzaffer eyle. Zalimleri ve zalimlere yardım edenleri kahru perişan eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Zalimleri birbirine düşür ve Müslümanları onların zulmünden muhafaza eyle.

İlahi Ya Rabbi! Vatanımızı, milletimizi ilelebet payidar eyle. Devletimize tuzaklar kuran zahiri ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi. Onların devletimiz, milletimiz için kurmuş oldukları, hainlerin, zalimlerin Müslümanlar için kurmuş oldukları her türlü planı, projeyi, tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Gençlerimizi, çocuklarımızı kötülüklerden, şerlerden, inançsızlıktan, ibadetsizlikten, ahlaksızlıktan, haramlardan muhafaza eyle Ya Rabbi. Onları Kur’an-ı Kerim’in ve habibin Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in yolundan ayırma Ya Rabbi." (İLKHA)

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı