• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik

13 Eylül 2024, Cuma 06:52
13 Eylül 2024, Cuma 06:52
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Düzce'de Kur'an kursları ve cami açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Kurslarımızda çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Düzce'de yapımı tamamlanan Kültür Mahallesi Kur'an Kursu, Cemil Dede-Ayşe Nine Kur'an Kursu ile Şıralık Merkez Camii'nin açılışlarını gerçekleştirdi.

İlk olarak Kültür Mahallesi Kur'an Kursu'nun açılışında konuşan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Müslümanlar vefat ettikten sonra amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri hep açık kalır. Bunlardan birisi alimler, ilim adamları…' Yazdıkları eserler, okuttukları talebelerin insanlığa hizmet ettiği sürece ilim adamlarının amel defterleri hep açık kalır. İkinci kişi; 'hayırlı evlat yetiştiren anne babalar, üçüncü kişi ise sadakayı cariye sahibi Müslümanlar.' buyurmaktadır. Şimdi 4-6 yaş Kur'an kursumuzu açacağız. Öyle inanıyorum ki sevgili Peygamberimizin belirttiği bu üç sınıf insan da buradan istifade edecek."

"Kurslarımızda çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik"

Başkan Erbaş, Kur'an kurslarını Türkiye'nin her yerinde milletin istifadesine sunmak için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yaparak, "10 yılda 1,5 milyon civarında çocuğumuza, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda Rabbimizi tanıtmaya çalıştık, Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) öğretmeye çalıştık, Kur'an'ı onlara tanıtmaya çalıştık. Sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü, haramların ne olduğunu, yalanın kötülüğünü, doğruluğun güzelliğini onlara anlatmaya çalıştık. Kısaca evrensel değerleri onlara anlattık." dedi.

Devletin Diyanet İşleri Başkanlığına toplumu din konusunda aydınlatma görevi verdiğine işaret eden Başkan Erbaş, Başkanlığın, inanç, ibadet, ahlak konularında toplumu doğru bilgilendiren ve topluma, millete yardımcı olan bir teşkilat olduğunu belirtti.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle Kur'an kursunun açılış kurdelesini kesti.

Başkan Erbaş, Cemil Dede-Ayşe Nine Kur'an Kursu'nun açılışını yaptı

Daha sonra Cemil Dede Ayşe Nine Kur'an Kursu Açılış Töreni'ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, buradaki konuşmasında, Kur'an kurslarının amel defterlerinin açık kalmasına vesile olduğunu ifade ederek, Kur'an kursların binalarını inşa edenlerin Allah'ın mağfiretinden istifade edeceğini söyledi.

Başkan Erbaş, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası boyunca camilerde, okullarda, sohbetlerde, kürsülerde, minberlerde "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konusunu anlatacaklarını bildirdi.

Konuşmasının ardından Kur'an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kur'an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra yapımı tamamlanan Şıralık Merkez Camii'nin açılış törenine katılan Başkan Erbaş, caminin açılışında dua ederek, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Açılışlara, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar ve çatışmalar

Altın yeniden kritik seviyenin altında

7 ilde 8 suç örgütüne eş zamanlı operasyon: 64 şüpheli yakalandı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Silahı ile uğraşırken kazara kendini vurdu

Ülkenin batısında yağış, iç kesimlerde sis bekleniyor

Suriye'nin Kuneytra kırsalına siyonist rejimden yeni kara saldırısı

Sudan'da çatışmalar sürüyor: Kuzey Kürdüfan ve Faşir'den kitlesel göç

ABD'de hükümet krizi büyüyor: Houston Havalimanı uçuşlara kapatıldı

Ekim ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 356 direniş eylemi

Siyonistlerin hamisi ABD, Gazze'de geniş yetkili uluslararası güç kurmak istiyor

Ateşkese rağmen Refah'ta siyonist saldırı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Kütahya’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Malatya’da silahla oynayan kişi kazara kendini yaraladı

Çanakkale açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Avukatlık asgari ücret tarifesi değişti: Yeni tarife yürürlükte

Muğla’da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de

Kastamonu’da 2 gündür kayıp olan imam otomobilinde ölü bulundu

İtalya, Rusya’nın Roma Büyükelçisi’ni Bakanlığa çağırdı

Küçük yaşta büyük örnek: Cami yapımı için kumbarasını bağışladı

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batı Şeria'da geniş çaplı baskınlar ve çatışmalar

Altın yeniden kritik seviyenin altında

7 ilde 8 suç örgütüne eş zamanlı operasyon: 64 şüpheli yakalandı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Silahı ile uğraşırken kazara kendini vurdu

Ülkenin batısında yağış, iç kesimlerde sis bekleniyor

Suriye'nin Kuneytra kırsalına siyonist rejimden yeni kara saldırısı