• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Miraç Kandili mesajı

26 Ocak 2025, Pazar 03:02
26 Ocak 2025, Pazar 03:02
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş
Tarih: 03:02 - 26 Ocak 2025
Güncelleme: 03:02 - 26 Ocak 2025

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam aleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ederek, “Miraç Gecesi’nin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık ve hayatımıza huzur getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” ifadesini kullandı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin, Mescid-i Haram’dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseldiği Miraç Gecesi’nin seneidevriyesini idrak etiklerini belirten Erbaş, bu kutlu gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Mesajında Erbaş, "Miraç, Peygamber Efendimizin (s.a.s.), Allah’ın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için yüksek huzuruna vardığı manevi bir yolculuktur. Bu kutlu yolculuk, risaletin Mekke döneminde, Allah Resulü ve Müslümanlar için hayatın her geçen gün daha da zorlaştığı bir zamanda gerçekleşmiştir. Miraç hadisesi, sıkıntı ve hüznün doruğa ulaştığı günlerde Hz. Peygamberi teskin etmekle birlikte Allah’ın müminlere inayetinin ve merhametinin bir tecellisi, tesellisi ve bir inşirah vesilesi olmuştur. Bu mucizevi yükselişi Kur’an-ı Kerim bizlere 'Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.' ayetiyle anlatmaktadır." dedi.

"Peygamber Efendimizin şahsında gerçekleşen miraç, barındırdığı hikmetlerle bizlere manevi yükselişin ve yücelişin imkan ve yollarını gösteren hikmetler barındırmaktadır." diyen Erbaş, "Bir yandan Müslümanları Hz. Peygambere kayıtsız şartsız uymaya ve müminlerin miracı olan namaza davet eden miraç, diğer yandan bütün insanları Allah’ın birliği ve kudreti ekseninde hakikat ufkuna görkemli bir şahitliğe çağırmaktadır. Ayrıca miraç, müminlere mesuliyetleri ile ilgili ihtarlarda bulunmakta, peygamberlerin emaneti ve İslam medeniyetinin ebedi mirası olan Kudüs’ü hatırlatmakta, onun hürriyetine dair müminlerin omuzlarına önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bu itibarla bugün bizlere düşen, öncelikle nefsimizi her türlü kötülükten arındırarak hayatımızı İslam’ın hikmet ve güzellikleriyle tezyin etmek, Rabbimizi tespih ve imanımızı tahkim etmek, Peygamber Efendimize sadakatimizi teyit etmektir. Yüce Rabbimizin rızasını her işimizin gayesi, Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamber Efendimizin sünnetini hayatımızın yegane rehberi kılmaktır. Bu geceyi fırsat bilerek namazla aramızdaki muhabbeti kuvvetlendirmek ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere Kudüs ve tüm mazlum beldelerin kurtuluşu için çalışmaya yönelmek, bu uğurda gayret etmektir. İnanıyorum ki bu gece Müslümanların felahı, insanlığın huzuru ve tüm dünyanın iyiliği için yapılacak dualar, Cenab-ı Mevla’nın rahmet ve inayetini celbedecek, bir inşiraha vesile olacaktır. Miraç Gecesi’nin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık ve hayatımıza huzur getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Kısa süre önce yaşadığımız yangın felaketinde vefat eden kardeşlerimize rahmet ve mağfiret, yaralılarımıza şifa ve sabır diliyorum. Cenab-ı Hak, ülkemizi, milletimizi, alem-i İslam’ı ve tüm insanlığı her türlü afet, musibet ve kötülüklerden muhafaza eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı